Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@jkra píše:
Catalpa ma narocne koreny. me u ni koreny vyzraly mysi.
Magnolie je v pohode. Mala okrasne tresen, pak takova ta japonska Vrba, ta je taky hezka.
Pokud ne strom, co vysoke travy v kombinaci s levanduli?
To už tam je- travy, levandule. Ale pak potřebuju něco většího. Prostě chci strom.
Magnolii už mám na zahradě vzadu. Vrbu ne, to mi přijde v kombinaci s těma tou levandulí divný.
Třešen zkusim zjistit, jestli jsou nějaké malé odrudy. Mě by se líbilo, aby to mělo jedlé třešně, když už to tam bude.
@Pudloslava co znamená hrozně opadává? Jako ty plody, že padaj?
Dala bych moruši, ale bílou, ty černé plody hrozně barví. U bílé to nevadí.
Případně letní jablko vysokokmen nebo třešni.
Z neovocných javor, lípu, dub. Pořádný strom
, stínil by v létě barák.
My mame morusi na zahrade a jo, zrale plody opadavaji. Nicmene je jime rychleji nez stihnou dozrat. Bila moruse nebarvi, ale chutove neni tak lahodna jako tmava.
Amelanchier - muchovnik. Zjara krasny kvet, v lete plody jako boruvky a na podzim pekne cervene listi. Netrpi na skudce, je nenarocny. Ale je vicekmenny. Jednokmenny do sucha a spatne pudy - gingko biloba, jinan dvoulalocny. Ma I kulatou, pomalu rostouci variantu.
@Lama Lama píše:
To už tam je- travy, levandule. Ale pak potřebuju něco většího. Prostě chci strom.Magnolii už mám na zahradě vzadu. Vrbu ne, to mi přijde v kombinaci s těma tou levandulí divný.
Třešen zkusim zjistit, jestli jsou nějaké malé odrudy. Mě by se líbilo, aby to mělo jedlé třešně, když už to tam bude.
@Pudloslava co znamená hrozně opadává? Jako ty plody, že padaj?
plody postupně dozravaji a padaji na zem, pod morusemi je bordel a vosy