Strom do předzahrádky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
81477
4.6.20 18:51

Strom do předzahrádky

Asi nám odchází meruňka. Dám jí ještě šanci, ale stejnak tak 3/4 let neplodí, pomrzne. Takže jestli se nezberchá rychle, tak půjde.
Co místo ní?
Ideálně bych chtěla nějaký menší strom. Raději ovocný. Nebráním se ale ani listnáči neužitkovému.
Je to na poměrně suchém místě. Slunce prakticky celý den. Půda špatná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
55929
4.6.20 18:52

Magnolie na krasu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
4.6.20 19:00

Arónie, je nenáročná, krásně kvete, plody se dají zpracovat, případně nechat něco ptákům na zimu a zbarvené listí na podzim nemá konkurenci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31515
4.6.20 19:10
@Lama Lama píše:
Asi nám odchází meruňka. Dám jí ještě šanci, ale stejnak tak 3/4 let neplodí, pomrzne. Takže jestli se nezberchá rychle, tak půjde.
Co místo ní?
Ideálně bych chtěla nějaký menší strom. Raději ovocný. Nebráním se ale ani listnáči neužitkovému.

A chceš vyloženě listnáč nebo třeba i jehličnan? Jestli listnáč, tak bych tam šoupla nějaký hustší keř, kanadskou borůvku, rybíz nebo tak :think: buď je sestříhat do něčeho rozumného co by se ti líbilo nebo tam rovnou dát naroubovanou verzi. Kanaďanky akorát potřebují kyselejší půdu (takže do jámy zamíchat rašelinu) ale na kvalitu mi nikdy nepřišlo že by byly náročné. Měla jsem je i na jižní straně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9784
4.6.20 19:12

Lamo, kup si morusi. Misto na ni jako delane a jeste si pochutnate. Jsou i previsle druhy, aby vam tam nevyrostl obr strom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
4.6.20 19:18

Ja mam rada japonske javory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
4.6.20 19:25

@jkra můj osobní názor, ale mně přijde, že magnolie vypadá hezky max dva týdny když kvete a jinak docela nic moc :oops: jinak já mám strašně ráda Acery, dají se sehnat od růžové po zeleno-oranžovou. :srdce: jen je třeba vybrat druh, co má rád přímé slunce, aby je to nespálilo. Nebo by se mi líbila okrasná vrba. Z ovocných bych si asi vybrala třešeň.

• Citovat
  • Upravit
81477
4.6.20 19:55
@Lalelale píše:
@jkra můj osobní názor, ale mně přijde, že magnolie vypadá hezky max dva týdny když kvete a jinak docela nic moc :oops: jinak já mám strašně ráda Acery, dají se sehnat od růžové po zeleno-oranžovou. :srdce: jen je třeba vybrat druh, co má rád přímé slunce, aby je to nespálilo. Nebo by se mi líbila okrasná vrba. Z ovocných bych si asi vybrala třešeň.
NO, ta bymi přišla fajn. Ale mám pocit, že to je mega strom.
@vasedcera píše:
Lamo, kup si morusi. Misto na ni jako delane a jeste si pochutnate. Jsou i previsle druhy, aby vam tam nevyrostl obr strom.
Zatím favorit :D
@Nimie píše:
A chceš vyloženě listnáč nebo třeba i jehličnan? Jestli listnáč, tak bych tam šoupla nějaký hustší keř, kanadskou borůvku, rybíz nebo tak :think: buď je sestříhat do něčeho rozumného co by se ti líbilo nebo tam rovnou dát naroubovanou verzi. Kanaďanky akorát potřebují kyselejší půdu (takže do jámy zamíchat rašelinu) ale na kvalitu mi nikdy nepřišlo že by byly náročné. Měla jsem je i na jižní straně :)

Keř určo ne. Chci prostě kmen a korunu. Z toho důvodu nechci ani ten jehličnan moc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31515
4.6.20 19:59

@Lama Lama tak z těch nejedlých jsou ještě strašně nádherné katalpy, okrasné třešně a jabloně :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
4.6.20 21:05

@Lama Lama ty jo to nevím, já třešeň nemám, jen ty acery. Ale když jsem byla dítě měli jsme na zahradě třešeň odjakživa a ta nikdy nevyrostla nad 3 metry. Možná existují nějaké menší druhy? Nebo to byla náhoda že zůstala maličká.

• Citovat
  • Upravit
Janli
4.6.20 21:43

Převislou moruši. Vypadá dobře a ještě navíc skoro celý léto plodí výborný plody.

• Citovat
  • Upravit
43028
5.6.20 14:46
@Lama Lama píše:
Co místo ní?

meruňky trpí na moniliovou spálu, která když se zanedbá, tak jsou z toho ty mrtvice. typický příznak jsou zaschlé konce větví a klejotok. Nový strom bych ti doporučila hlavně ranně plodící, ať nemáte předzahrádku plnou opadaného ovoce a vos až do podzimu. Tedy ne jablka, hrušky a švestky. A pokud chceš strom obolný na sucho, tak by měl být roubovaný na semennou podnož, což je teda docela věda sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
5.6.20 14:47
@Janli píše:
Převislou moruši. Vypadá dobře a ještě navíc skoro celý léto plodí výborný plody.

moruše zrovna hrozně opadává, do předzahrádky je to pěkná fujka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.6.20 14:52

Už to tu zaznělo- katalpa, magnólie, javor :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55929
5.6.20 15:12

Catalpa ma narocne koreny. me u ni koreny vyzraly mysi.
Magnolie je v pohode. Mala okrasne tresen, pak takova ta japonska Vrba, ta je taky hezka.
Pokud ne strom, co vysoke travy v kombinaci s levanduli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí