Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Syn mel minule pondeli horečky k 39,trvaly 4 dny. Pres den se to drzelo do 38. Ve čtvrtek vyter z krku a dneska jsem volala na vysledky a ma tam mírný vyskyt streptokoka anginus. Syn uz je ale dobry, ma rymu, obcas pokaslava. Nevim jestli mu nechat nasadit atb, poradíte? Stejneho streptokoka mel v krku pred mesicem, to byl vyskyt na dva křížky.
Poradite taky prosim? @doctus @mroe
Příspěvek upraven 31.01.23 v 15:52
Za mě ne. Správně je Streptococcus anginosus, ale chápu, že si to ten, kdo v tom nepracuje přesně nezapamatuje..
Příspěvek upraven 31.01.23 v 11:56
A jeste jestli mi nekdo poradí jestli koupit bsctoral baby nebo pro dospele? Syn 8 let. Moc dekuji.
@Havlova dekuji za opravu. Napsala jsem jak jsem slysela. A poradite prosim s temi probiotiky? A proc byste, prosim, atb nenasazovala? Moc dekuji za radu
@Jenjen píše:
@Havlova dekuji za opravu. Napsala jsem jak jsem slysela. A poradite prosim s temi probiotiky? A proc byste, prosim, atb nenasazovala? Moc dekuji za radu
I když to tak zní, původce angíny to není. Ten název vznikl historicky, kdy byl kultivován u virových angín a považován za původce.
U probiotik nevím, ale já bych u svého dítěte volila ta pro dospělé.
@Jenjen píše:
A jeste jestli mi nekdo poradí jestli koupit bsctoral baby nebo pro dospele? Syn 8 let. Moc dekuji.
Ty „pro dospělé“ se dají od tří let. Jestli je syn schopný cucat tabletu, neni důvod dávat verzi baby=prášek.
Chuť to má příjemnou.
@Jenjen píše:
Dala bych Bactoral pro dospělé, dala jsem synovi už cca v šesti… Bez problému cucal a za mě super…
Určitě bez ATB. Navíc rýma a kašel nejdou s bakteriální angínou dohromady. ATB ponechat na dobu, kdy budou skutečně potřeba.
@Doctus píše:
Určitě bez ATB. Navíc rýma a kašel nejdou s bakteriální angínou dohromady. ATB ponechat na dobu, kdy budou skutečně potřeba.
Ja se priznam, ze tomu vubec nerozumím. Pokud by tam mel toho streptokoka masivneji, třeba ty 2 křížky jako minule, tak se ale atb nasazují nebo ne? Protože minule atb mel. Ja jsem netusila, ze je bakterialni i virovy streptokok. A myslite, ze by bylo fajn davat treba lichorerisnici proti tomu streptokokovi?
@Havlova píše:
I když to tak zní, původce angíny to není. Ten název vznikl historicky, kdy byl kultivován u virových angín a považován za původce.
U probiotik nevím, ale já bych u svého dítěte volila ta pro dospělé.
Dekuji za vysvetleni.
Proč to proboha řešít na internetu a ne s ošetřujícím pediatrem?
@Ou píše:
Proč to proboha řešít na internetu a ne s ošetřujícím pediatrem?
A proc bych neresila. Internet a emimino je plny různých dotazů co se zdravi tyce. Nevim, kde jste vzala info, ze jsem to s osetrujicim lekarem neřešila.