Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím má někdo zkušenost s cestováním Student Agency s dítětem? Chtěla bych se synem 11měs na 4h cestu Praha-Bratislava…můžu mít syna na rukou? A vezmou mi do zavazadl. prostoru sedačku, kočárek i zavazadlo? Děkuju moc
@tattianka Tuším, že ti ho vezmou, ale já bych to tedy neriskovala.. Možná jsem úzkostlivá, ale autobusovou dopravu s dítětem nevyužívám dokud nebudou mít vyřešenou přepravu opravdu malých dětí.. Vždyť stačí jen prudší zabrzdění a můžeš ho vlastním tělem vážně zranit.. Nechápu, že v autě jsou autosedačky povinné, ale hromadní dopravci tuhle povinnost mít nemusí. Přitom i v autobusech dochází k fatálním zraněním, jezdí po rychlostních komunikacích, neřeknu v MHD, když je dítě v kočárku, ale na dálkových linkách je to fakt nebezpečné.. No radši se nebudu rozčilovat ![]()
@tattianka Konkrétně Student Agency má všechny busy s pásy a vyzývají cestující k připoutání se. Takže prckovi autosedačku a s tou ho posadit na sedadlo. Sedadlo musíš zaplatit. Aspoň takhle jsme cestovali do Chovatska, prý podle předpisu musí mít vlastní sedadlo každý pasažér, my tehdy autosedačku nebrali, nenapadlo nás to, ale cestovali s námi jiní, kteří ji pro prcka měli. Ale nejjednodušší bude zvednout telefon a optat se přímo na firmě.
Ségra žije ve Švýcarsku a s prvním synem cestovali do Čech Student agency snad od jeho 8 měs. ale je pravda, že měl taky na sedadle autosedačku, jeli přes noc tak malej spal. Kočárek nepřevážela, měla u našich náhradní. Ale bez autosedačky bych s malým dítětem necestovala, určitě vem sedačku
Myslím, že u SA má i dítě nárok na sedadlo. Ale pochybuju, že ti přepraví tři zavazadla, v ceně je jen jedno. Leda že by dítě bylo ve vajíčku a za kočár sis připlaila.
@Svandu píše:
@tattianka Tuším, že ti ho vezmou, ale já bych to tedy neriskovala.. Možná jsem úzkostlivá, ale autobusovou dopravu s dítětem nevyužívám dokud nebudou mít vyřešenou přepravu opravdu malých dětí.. Vždyť stačí jen prudší zabrzdění a můžeš ho vlastním tělem vážně zranit.. Nechápu, že v autě jsou autosedačky povinné, ale hromadní dopravci tuhle povinnost mít nemusí. Přitom i v autobusech dochází k fatálním zraněním, jezdí po rychlostních komunikacích, neřeknu v MHD, když je dítě v kočárku, ale na dálkových linkách je to fakt nebezpečné.. No radši se nebudu rozčilovat
Promin, ale zakladatelka se neptala,,Jaký je váš názor na cestování s miminem autobusem". Fakt nechápu, že někdo má potřebu psát úplně VŠUDE svoje OT názory. ![]()
Jezdím s dcerou od 2 let busem - ale je to jen v rámci čech - trasa pha-lbc - pak má dítě do 6 let nárok na sedačku zdarma vedle tebe a jako zavazadlo máme obvykle velkou autosedačku (tu dávám taky do zavazadlového prostoru) a tašku a nikdy jsem nic nepřiplácela.
@White_Queen no hlavně že tys tu svým příspěvkem zakladatelce fakt poradila. Já zas nechápu ty, co samy neporadí a jen se navezou do snahy o radu druhých.
@tattianka jestli ti povolí to, co si představuješ, asi fakt nejlíp zjistíš na jejich infolince. Zákaznická linka 800 100 300 - 24hod denně ![]()
Také se přidávám k holkám, že bych to neriskovala, 4 hodiny po dálnici bez připoutání dítěte. Osobně mám zkušenost s lítáním, kdy dítě do 2 let sedí připoutané přídavným popruhem na klíně bez nároku na vlastní sedadlo a nebylo to zrovna jednoduché, byla jsem celá zvalchovaná, prcek po mně lezl, a i na sedadlo vedle samozřejmě..a to jsme lítali jen 2 hodiny. 4 si radši ani nepředstavuju. Byla jsme vždy hodně ráda, že se už přistálo. A to v letadle měl možnost se párkrát projít tam a zpět, což je v autobuse hodně rizikové. Nezvažovala jsi vlak?
@lekarnicka28 píše:
@White_Queen no hlavně že tys tu svým příspěvkem zakladatelce fakt poradila. Já zas nechápu ty, co samy neporadí a jen se navezou do snahy o radu druhých.
Psala jsem výše:,,Myslím, že u SA má i dítě nárok na sedadlo. Ale pochybuju, že ti přepraví tři zavazadla, v ceně je jen jedno. Leda že by dítě bylo ve vajíčku a za kočár sis připlaila."
Nauč se nejdřív číst ![]()
@White_Queen Já zase nechápu, proč má někdo potřebu se do někoho úplně zbytečně navážet. Napsala jsem jen, že bych mimino na klíně nevezla, což měla zakladatelka v plánu a důvod proč. Jako OT mi to fakt nepřipadá. Jak si to udělá ona, je samozřejmě její věc.
@White_Queen OK, ale na tvé potřebě navážet se a zbytečně útočit to nemění nic.
A dík za radu, ale číst a dokonce i psát umím ![]()
Taky tě jednou nevyžádanou obšťastním, chceš?
Běž si svoji frustraci vybíjet nějak užitečněji, co ty na to.. ![]()
Děkuju všem, nechtěla jsem tady rozohnit diskuzi
volala jsem na SA a nakonec pojedu s mrňousem i se sedačkou a kočárek dolu povezeme
díky všem ![]()