Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravíčko maminy. Nevím proč, ale můj 6ti měsíční klouček se strašně potí. Ani nemusí být horko a věčně má mokrou hlavně hlavičku. A večer když usne tak má studený pot… Když sem se na to ptala doktorky, tak říkala že je to normální.4etla jsem toho hodně, ale tohle mi právě připadá až moc. Tak já nevím. Přitom Teploty ani žádné jiné problémy nemá. Máte to některá u svých ratolestí? Asi to je blbá otázka, ale potřebuju uklidnit. ![]()
Ahoj,
nas syn se taky hrozne poti. Ja doma kolikrat chodim nabalena v dlouhych kalhotech a triku s dlouhym rukavem a synator ma triko s kratkym, tenounky teplacky a je porad propocenej. V noci ho ani neprikryvame, spinka jen v bodycku s kratkym rukavem, kdyz je chladneji, tak v pyzamku, ale nikdy neni prikrytej dekou…
Zpocatku jsme s muzem taky kroutili hlavou, ale holt je asi horkokrevnej a je mu porad teplo. Nejspis to podedil po moji mamince, ta je na tom podobne…
Abych pravdu rekla, ani me nenapadlo tohle nejak vic resit… ![]()
Asi bych to taky tolik neřešila, kdyby neměl ten pot právě tak studený… No my právě máme taky studený odchov
a taky ho nijak extrémě nenavlékám… Buď spinká jenom v plíně přikrytý dečkou nebo v pyžámku bez… a stejně… přijde mi to zvláštní, že se potí a zároveň je studený.
Ahoj, Ami to má taky takhle.Horko je jí snad pořád, hlavičku taky věčně mokrou.A ten studený pot má taky.Hlavně teda večer, když usne.Taky jsem o tom přemýšlela čím to je
Chci se poradit s dr.A to jí nijak nenavlíkám, kolikrát mi i přijde, že na nás venku lidi blbě koukají, že je asi málo oblečená..
Jednou jsem někde četla, že to může být nedostatkem vit. D (vigantol), ale není to ověřený zdroj. Jinak můj Adam (5 měsíců) se taký potí na hlavičce (má pod hlavičkou trošku vlhko), ale nemyslím si, že je to studený pot a jinde se nepotí. Taky nevím čím to je..
Maminky, prosím opět o radu ![]()
Dcera, 7 měsíců se hodně potí
To, že je zpocená v sedačce nebo kočárku bych ještě pochopila. ALE-začla se potit i doma, má studený pot na hlavičce, na čelíčku, při kojení/cca 3-5 minut/ má durch vlásky. To dřív vůbec nedělala. A taky je hodně uplakaná, uknouraná…
Docela mě to znepokokjuje ![]()
Máte s tím někdo zkušenost? Čím to může být?
Ahoj holky, ráda bych tuto diskuzi obnovila - snad se někdo ozve, kdo má stejný „problém“. Syn, 11měsíců a hrozně se potí…je to spíš ale ten studený pot…ručky má tak nějak vlažné a na hlavičce a trošku na zádíčkách je zpocený…nechce se mi kvůli tomu volat dr., ale stejně půjdeme na roční prohlídku…víte čím to je? Nemůže to být problém se štítnou žlázou?
Ahoj. Mám naprosto stejný problém. Syn mám 6 a půl měsíce a také se pořád potí. Když si ho vezmu v noci do postele na kojení, tak je pod jeho hlavou úplně mokré kolečko. Potí se i přes den, i když není moc horko a on je jen v krátkém rukávu. Stejně je celý lepkavý. No, asi to vypadá, že to tak prostě někdy bývá. Volala jsem i doktorce a že prý je to normální u takových větších dětí (syn má skoro 9 kg). A asi je po manželovi
Tomu je taky pořád horko. ![]()