Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Na vaticku tantum verde a vytrit pusinku,bat se nemusis,i kdyz pisou ze je to od 6ti let-ale tam jde spis o to,ze je to kloktadlo,tak by to mohlo mladsi decko spolknout!
A nebo si sezen infecto soor mundgel-to je primo na moucnivku,nam to hodne pomohlo,ale u nas nejspis neni k dostani,mela jsem dovoz z nemecka ![]()
pro viktora jsem měla od doktorky nizoral tablety, které jsem rozdrtila a rozpustila v trošce vody a vytírala pusinku 2× denně. Jinak ten gel je prý super. mám ho doma dovezený z německa, zatím jsem ho naštěstí nemusela použít. tady ho neseženeš. ještě doporučují tyčinky na afty, myslím, že se jmenují pagavit nebo tak nějak. jsou na to i homeopatika borax, ale u těch mě odradilo, že se musí vytírat pusinka každé 2 hodiny…
my jsme dostali u doktora tabletku, myslím Nizoral se to jmenuje
hodně doporučují vytřít pusu citronovou šťávou nebo tyčinky Pagavit z lékárny, někomu zabírá prý i jedlá soda
Infectsoor Mund gel - stojí asi 9 EUR a maj to v každý lékárně bez receptu v Německu ![]()
myslím ale že homeo. borax se dají brát i jako kuličky…nebo to je i nějaký roztok?
Holky jednoznačně a vždycky doporučím tyčinky PAGAVIT, levné přírodní a super účinné
3 stojí 15 Kč, vytřeš rty a cokoliv s čím je ve styku a je po moučnivce a jakým fofrem. ![]()
Tak my teď bojujeme taky. Zkoušela jsem ředěný Betadine (doporučeno dět. lékařem), potom se malému ale asi osypala pusinka. Teď máme Borglycerin, několik dní vytírám ale dneska tam byla ta potvora bílá zase , nebo ještě
. Tak uvidím.
Spíš mám dotaz, malý bývá přes den v cest. postýlce kterou ožužlává. Nemáte někdo nápad čím ji očistit aby to z ní nechytal znovu??? ![]()
Infectosoor mundgel. Po několika recidivách zabral tento gel a zatím máme pokoj.
Dobré dopoledne, naše děťátko má moučnivku a vypadá to, že homeopatika nám příliš nezaberou, zatím dáváme druhý den. Měla bych velký zájem o gel Infectosoor, Daktar gel anebo Daktarin gel. Vše se kupuje v Německu či v Rakousku. Nemá někdo doma v zásobě? Cena nerozhoduje a manžel by si pro to osobně zajel kamkoliv. Děkuji moc za odpovědi, Fuknová #soor #moučnivka
Ahoj, nám pomohl gel s nystatinem míchaný v lékárně úplně bez doplatku. Stačí jen recept od dětské dr. Vkládám fotku se složením a moc doporučuju!
Holky prosím co na moučnivku u skoro u 2 leté?
@Jaaanča píše:
Holky prosím co na moučnivku u skoro u 2 leté?
Nám nepomohl Neocid gel, ale můžete zkusit. Zabrala až fialka (genciánka), za dva tři dny to bylo pryč, je to už skoro rok a nevrátila se. Ano, už se moc nepoužívá a ve velkých koncetracích může být karcinogenní, ale na těch pár namazání se nemusíte bát
. Koupila jsem normálně v lékárně na doporučení pediatra.
Jak bylo psáno výše - genciána - zabírá nejrychleji a nejlíp.
Holky poraďte,
dcera (2 roky) má moučnivku.
Stalo se to po rotavirové infekci, když měla oslabenou imunitu.
Byli jsme u doktora, u kožařky … ale pořád se to vrací. Sice jen nepatrně, ale pořád to má.
Dávali jsme genciánu, pak jsme od kožařky dostali ještě jinou (nebarvící) vodičku, ale pořád jsme se toho úplně nezbavili. Dudlík má jen na noc a ten pořád vyvařujeme a po pár dnech měníme.
Tak bychom potřebovali nějaké babské rady…
díky