Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, dceři (téměř 7 měsíců) se v neděli objevilo asi 6 pupínků na hlavičce a 3 na ruce . Pár jich vypadalo jako od komářího štípnutí a pár bylo jakoby naplněné tekutinou. Moc jsem to neřešila a svedla to rovnou na nějaký hmyz a mazala jsem to Psilo balsamem. Jenže druhý den přibyly další 2 pupínky, pak se jakoby začaly lehce hojit a včera jsme museli běhat v těch vedrech po měste a po té se jí objevily další i na hrudníčku a jsou více naběhlé a červené. Potničky to nejsou, ale pár půpenců připomíná neštovice. Můžete mi sem hodit nějaké fotky vašich dítek, abych mohla pupínky porovnat. Díky
hodila bych ale mám je furt ještě ve fotáku,měli jsme je nedávno…hod foto ty, poradíme ![]()
Žádnou aktuální dobrou fotku z blízka nemám, ale zítra udělám. Na google jsem taky koukala, protože já je znám spíše už vyseté po celém těle a vždycky u starších dětí
.
Tohle je jedna fotka, ale není to tam moc vidět. Pupence jsou čarvené, různě velké, vypadají jako uhřík s vodnatou náplní, ale žádnej stroupek nemá.
Terad: to co jsi vyfotila jsou komari dobance.Mala uz taky spi ale mela to same.Loni jsem se lekla taky.
No mně to tak taky přišlo, protože jsme o víkendu spali mimo domov, ale od pondělí jsme zase doma a pupence vyzkakují postupně a objevují se přes den, dneska má nový na hlavičce a rukou, hrudníku a komáři v nedohlednu
.
Hele to ja si myslela taky.A preci jen jsou to mrsky.
A byli jste nekde kdo mel nestovice??
Mě trošku nahlodala mamka. My jsme si z toho jen tak dělali srandu, ale když jsme dneska byli u našich, tak se mamka zeptala jestli malá nemá neštovice a to už mě překvapilo, že to napadlo dalšího člověka.
mě to taky přijde jako štípance, my např. o vík. byli mimo domov a mladšího to tak poštípalo hrůza, nevědět že neštovice prodělal tak si taky budu myslet že je má…letos jsou ty komáři dost agresivní, ďobance mají luxusní…zatím mi to u vás přijde fakt na tykomáry.
Ani je mršky nemusíš vidět.
Zítra zkus vyfotit lépe a uvidíme..
To nemusí být komáři, ale takový ty hnusný malý mušky kousací
Ale na štípence to fakt vypadá.
Mě se nedávno udělalo taky několik pupenů, klasický kousance a komára jsem nepotkala ![]()