Studium a úzkostná povaha

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.12.22 13:35
@Anonymní píše:
Ty jo, tak to gratuluju, jsi dobrá :kytka:
A co si studovala?

Jsem “socka” :) z Univerzity Palackého.

• Citovat
  • Upravit
9918
28.12.22 17:17
@Anonymní píše:
@Jana525 klasické oddělení mě psychicky deptá hodně, navíc z nějakého důvodu nemůžu dělat noční, je mi vždy fyzicky nevolno, průjem, motání hlavy, přes den žádné fyzické problémy nemám. Ale zase ta ambulance kde dělám, tak je to v pohodě, je to jak někde u nějakého lékaře v ordinaci akorát že to je ambulance nemocnice. Takže asi záleží na tom, o co konkrétně se jedná. Každopádně na tyto pozice mám stejně větší šanci jako kvalifikovana všeobecná sestra než jen zdravotnický asistent. I proto bych do školy ráda šla, jen ten strach z té mé úzkostné povahy.

Na te uzkosti se da postupne pracovat s nejakym psychoterapeutem ci koucem. Beres vse moc vazne a moc od sebe ocekavas, je potreba se vic uvolnit. Vykaslat se na to muzes kdykoliv, kdyz uvidis, ze to nejde ne? Co manzel, rodina, jak se k tomu stavi oni, jsou ochotni te podporit a pomoc ti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.22 17:51

@Jana525 jako manžel z toto úplně nadšený není, je mu jasné, že to bude pro celou rodinu náročné, ale určitě mě plně podpoří. Babičky máme daleko, ale když bude potřeba, tam můžeme děti případně odvézt.
Ale máš pravdu, jsem taková ze všeho vystrašená od mala. Asi by to nějakou terapii chtělo 🤔

• Citovat
  • Upravit
9148
29.12.22 20:59
@Anonymní píše:
@Tarjei no to si právě taky myslím, myslím si, že hloupá nejsem, ale ten strach a povaha mě fakt hodně limituje. Spíš se asi úplně zvládnu vydeptat sama. Strach ze zkoušek, kdy se budu s dětmi učit, je tam povinná praxe a část budu muset dodělávat ve svém volnu, vůbec si to nedovedu představit. Co jste si dodělávala za školu? Jste dobrá, máte můj obdiv :kytka:

my si tady tykáme ;) jenom zootechniku, žádnou raketovou vědu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9304
29.12.22 21:22
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymity.
Od mala jsem velmi hypersenzitivní a úzkostný člověk, špatně zvládám stres. V minulém roce jsem kvůli tomu měla i nějaké gastro problémy.
I přes to jsem v mládí vystudovala zdrávku oboru zdravotnický asistent, ale praxi u nemocných jsem velmi špatně psychicky zvládala a věděla jsem, že ve zdravotnictví nikdy pracovat nechci.
Po SŠ jsem pracovala na různých pozicích (sestra u zubaře, asistentka v automotoprůmyslu..) a pak byla 6 let na rodičovské se dvěmi dětmi. Po RD jsem ale nenašla nikde práci s vhodnou pracovní dobou (manžel jezdí hodně na služebky, pracuje do večera, nemáme žádné hlídaní) až nedávno jsem našla práci v nemocnici (takový paradox 🤦‍♀️), na částečný úvazek, takže se o děti můžu hezky v klidu postarat. Problém je ten, že jsem jen zdravotnický asistent a v nemocnici požadují, abych si doplnila vzdělání všeobecné sestry. A upřímně mám z toho hrůzu. Vím, jaký mám ze všeho nervy a teď ještě studovat dálkově při zaměstnání a dětech. Vím, že to zvládá plno lidi, ale asi jsou trochu odolnější. Kdybych si to doplnila, tak bych byla určitě ráda a měla bych i pocit, že jsem něco „dokázala“, ale vzhledem k tomu, jakou mám povahu, tak mám z toho velký strach. Co si myslíte? Máte někdo zkušenost?

Ahoj, já myslím, že za pokus nic nedáš. Já taky byla od mala úzkostnější, stres jsem taky moc nedávala, ale mým snem byla medicína. Bohužel jsem na ní vydržela jen 4 roky, pak jsem se zhroutila, ale já myslím, že hlavně proto, že jsem chtěla být nejlepší ze studentů a hodně jsem se učila, až moc, nejedla jsem, nespala atd. Až tělo dalo stopku. Všeobecnou sestru jsem pak chvíli studovala taky, ale už jsem byla fyzicky i psychicky vyřízená, tak jsem to musela ukončit, přesto, že mě to taky moc bavilo a tam jsem se nemusela tak moc učit, většinu předmětů mi uznali z medicíny a zbylo jich v prváku jen pár + praxe. Jako obor to náročný je, ale zas když jsi zvládla zdravotního asistenta a pracuješ v oboru, tak si myslím, že by to mohlo a jít a odejít v nejhorším můžeš vždycky, ale třeba by sis to vyčítala, kdybys to ani nezkusila. A na všeobecnou sestru bys chtěla na VŠ, nebo VOŠ? Každopádně moc držím palce, ať se správně rozhodneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.22 07:54

@Lollitka vybrala jsem si Vysokou školu zdravotnickou v Praze, je to soukromá no, ale státní při práci a s dětmi bych nedala vůbec a hlavně tam jsou blbě přednášky v týdnu (i na kombinované studium) a to bych si volno brát nemohla, protože už tak dost chybím, protože jsem děti často nemocné. Ale jsem už rozhodnutá, že to zkusím, buď to vyjde nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.22 07:56

@Lollitka jinak já znám taky jednu holčičnu z medicíny. Potkaly jsme se na gastroenterologii, kdy jsme čekaly na gastroskopii. Ze stresu se školy se jí rozjel reflux, musela skončit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.22 08:23
@Anonymní píše:
@Lollitka vybrala jsem si Vysokou školu zdravotnickou v Praze, je to soukromá no, ale státní při práci a s dětmi bych nedala vůbec a hlavně tam jsou blbě přednášky v týdnu (i na kombinované studium) a to bych si volno brát nemohla, protože už tak dost chybím, protože jsem děti často nemocné. Ale jsem už rozhodnutá, že to zkusím, buď to vyjde nebo ne.

Tak si zjisti recenze a jak na tu školu v oboru nahlížejí. My v práci, pokud jsme měli dost uchazečů, tak jsme absolventy zdejší soukromé VŠ vyřazovali z výběrka, protože víme, že jde jen o koupené tituly.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.22 22:30
@Anonymní píše:
Tak si zjisti recenze a jak na tu školu v oboru nahlížejí. My v práci, pokud jsme měli dost uchazečů, tak jsme absolventy zdejší soukromé VŠ vyřazovali z výběrka, protože víme, že jde jen o koupené tituly.

No jo no, když ono moc jiných možností není. Státní VŠ mám přímo ve svém městě, ale ty přednášky jsou prostě v týdnu, ale tolik volna mi zaměstnavatel prostě nedá, už takhle dost chybím kvůli nemocným dětem. A je to samozřejmě daleko těžší na státní a to já vím, že se dvěma dětmi a při zaměstnání prostě nedám. Upřímně, ani tomu nechci obětovávat tolik, nechci aby mi dětství dětí uteklo. Kdyby to zaměstnavatel nepožadoval, tak bych ani studovat nechtěla jít 🤷‍♀️

• Citovat
  • Upravit
34322
1.1.23 03:21
@Anonymní píše:
No jo no, když ono moc jiných možností není. Státní VŠ mám přímo ve svém městě, ale ty přednášky jsou prostě v týdnu, ale tolik volna mi zaměstnavatel prostě nedá, už takhle dost chybím kvůli nemocným dětem. A je to samozřejmě daleko těžší na státní a to já vím, že se dvěma dětmi a při zaměstnání prostě nedám. Upřímně, ani tomu nechci obětovávat tolik, nechci aby mi dětství dětí uteklo. Kdyby to zaměstnavatel nepožadoval, tak bych ani studovat nechtěla jít 🤷‍♀️

S tvym zalozenim je soukroma skola dobra volba. Potrebujes „papir“, v tvem pripade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.23 07:34

@Lucie_Sx ano, potřebuji jen papír. Kdyby to nepozadoval zaměstnavatel, tak bych ani nechtěla jít studovat

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze