Konzervatoř_přestup z VOŠ

2
25.12.22 23:32

Konzervatoř_přestup z VOŠ

Ahoj,

Stydím se za komplikovanost svého dotazu a proto se neptám třeba přímo na studijním. :oops:

Chtěla bych studovat na konzervatoři. Již mám za sebou gympl a teď studuji VOŠ sociální pedagogiku 2. ročník…(studuji i VŠ pedagogiku a VOŠ chci ukončit)

Prošvihla jsem termín podání přihlášek :( jde přestoupit z VOŠ na konzervatoř?
Bylo by divné nastoupit na nějakou střední a poté řešit formou přestupu?

Případně máte někdo zkušenost s přijímačkami na VOŠ Jaroslava Ježka?

Děkuji za váš názor :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65317
26.12.22 10:49
@Kikiq píše:
Ahoj,

Stydím se za komplikovanost svého dotazu a proto se neptám třeba přímo na studijním. :oops:

Chtěla bych studovat na konzervatoři. Již mám za sebou gympl a teď studuji VOŠ sociální pedagogiku 2. ročník…(studuji i VŠ pedagogiku a VOŠ chci ukončit)

přestoupit dost těžko. Navíc na konzervatoř se dělají talentovky, ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13231
26.12.22 11:05
@Kikiq píše:
Ahoj,

Fakt máš gympl? Ty asi sama moc nevíš, co chceš… Nerozumím tomu, jak tě mohlo napadnout, že bys přestoupila z úplně odlišné školy na uměleckou školu jen tak bez talentovek… To, že ty chceš studovat na konzervatoři fakt neříká nic o tom, že na to máš a že by tam o tebe stáli… nehledě na to, že píšeš, žes prošvihla termín přihlášek…tak buď tě ta škola až tak nezajímá, nebo je to momentální nápad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
26.12.22 11:31

Leda příští rok podat přihlášku, klasicky se zúčastnit talentových zkoušek a buď začneš od prvního ročníku, nebo zkusíš srovnávací zkoušky a podle tvých schopností bys možná mohla do vyššího ročníku. Maximálně můžeš oslovit konzervatoř, jestli bys ještě mohla poslat přihlášku nebo sledovat, jestli náhodou nebude vypsané druhé kolo přijímaček, ale moc šancí tomu nedávám. A samozřejmě být nachystaná na talentovky. Přestup si představuješ jako Hurvínek válku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24734
26.12.22 11:36

Bez zvládnutých talentovek těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
20.1.23 12:11

Ahoj,

s talentovkama se počítá…to že o nich nic nepíšu neznamená, že o nich nevim :D

(většina z Vás jste napsali jen abyste kritizovali…zamyslete se nad sebou :think: :oops: )

Pro ty, co by řešili podobný problém: Řešit lze Žádostí o přijetí do vyššího ročníku, jde podat během celého roku (prý nejlépe do března předchozího školního roku…ano…pak samozřejmě talentové zkoušky)

Přeji hezký den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
21.1.25 10:24

Přijetí na konzervatoř do vyššího ročníku

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli tady někdo má zkušenost s přijetím na konzervatoř do vyššího ročníku. Vím, že některé konzervatoře na to mají na stránkách formuláře, ale spíš mě zajímá, jak moc reálné to je, a do jakého ročníku je možné přijetí, jestli to je třeba nějak omezený, a také na jakých školách to je pravděpodobnější a kde tohle vůbec nedělají. Samozřejmě počítám s rozdílovýma zkouškama. Pokud s tím má někdo zkušenost, tak budu moc ráda za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.25 14:10
@camflau píše: Více

ahoj, mám konzervatoř, nepřestupovala jsem, ale sem tam někdo třeba z hudebního gymplu přestoupil, to přijali klidně třeba do čtvrťáku. Do páťáku si nepamatuju. ale asi nic není nemožné. Jaký obor? Zpěv, nástroj, nebo herectví? Co budu vědět ráda povím, chodila jsem na Pražskou. Co studuješ teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
21.1.25 20:28

@AndělkaJilemnická
Obor hudba - nástroj, na hudební gymnázium nechodím a je mi jasný, že na 4., 5. asi nemám. Spíš jsem myslela 2. nebo 3. ročník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24734
21.1.25 20:30
@camflau píše: Více

Zeptej se přímo na té škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
22.1.25 16:13

@lucad77
Ano, budu se ptát na té škole, jen mě zajímá pohled uchazeče, který byl ve stejné situaci jako já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.25 21:41

@camflau do druháku brali běžně, my co jsme chodili od prváku jsme jim záviděli, dostali se snáz. Ale nemusí to být pravidlo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze