Jaké povolaní si vybrat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jaké povolaní si vybrat
Zdravím, poslední dobou mě tato otázka trápí víc než dost a tak jsem zde.
Za rok končím SŠ a už mám nějaké ty vyhlídnuté oblasti, ve kterých bych ráda pracovala, jenomže se ta zaměstnáni celkem vylučují. Chci určitě na VŠ jen teď přijít na to jaký obor. Zatím u mě vedou tyto obory: interiérový designer, psycholog, práce s lidmi v oblasti Fitness, výživový poradce, vztahový poradce nebo nějaký kouč, cokoli kde budu moct lidem poradit, vyslechnout si co je tíží a pak jim s tím pomoct, pomoct být lepším, seberealizovat se, prostě je namotivovat k lepšímu životu. Jsem takový kreativní snílek, pozitivně naladěný a motivující, a to bych chtěla předat dál. Hledám takové zaměstnáni, kde toto můžu nějak praktikovat, kde využiju svou kreativitu, budu pracovat s lidmi, kde můžu také kariérně vzrůst, něco dokázat. Vím, že potkám x lidí, kteří moje požadavky budou považovat za zbytečné, šílené, či nereálné, ale také věřím, že nejsem jediná svého druhu😄 no budu ráda za jakékoli tipy a nápady jakou VŠ nebo jaké povolání by bylo vhodné nebo nějakou radu jak si vlastně vybrat a uvědomit si co chci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Osobně? Pedagogika. Obor výtvarný, hudební, tělesný, trenérství, speciální pedagogika, psychologie. Jako učitel, trenér nebo kouč můžeš motivovat do aleluja
nebo ještě fizioterapie
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Atisia píše:
Osobně? Pedagogika. Obor výtvarný, hudební, tělesný, trenérství, speciální pedagogika, psychologie. Jako učitel, trenér nebo kouč můžeš motivovat do alelujanebo ještě fizioterapie
![]()
Motivovat až do vyhoření. Ale souhlasím obor TV-Vv vypadá, že by pro zakladatelku mohl být fajn.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to složitý. Já mám strojní průmyslovku, na vejšku první jsem šla na peďák, pak jsem to vzdala. Chvíli jsem se potloukala ve fabrice, pak jsem šla do stavebnictví, pak jsem dělala editorku v novinách, následně v laboratoři. Nikde to nebylo úplně ono, tak jsem se vrátila zpátky do strojírenství, dělám v kanceláři, na údržbě. A je to ono, to co mě vždycky bavilo na střední, tady se realizuju, baví mě to. Takže za mě je to to, co tě cvrnkne do nosu, co bys chtěla dělat - nepíšeš co máš za střední, jestli gympl, pak chápu to dilema. Jestli něco odbornějšího, tak se zamysli, zda to má budoucnost a zda je tam něco, co tě fakt baví. Mě strojařina vždycky bavila. A našla jsem se v tom i pracovně. Jako bonus mám plnej kancl chlapů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě ti moc přeju, že máš ještě možnost se rozhodnout a trochu i závidím. Je strašně těžké se rozhodnou, když vlastně úplně na vlastní kůži nevíš, do čeho jdeš. Já jsem se kdysi rozhodla úplně špatně a teď se ve své práci víceméně úplně necítím. Kdybych byla na začátku jako ty, aktivně bych si zjišťovala informace. Našla bych si lidi, kteří se povoláním, které mě zajímá, živí. Chtěla bych znát klady, zápory. Důležité jsou i peníze. Já jsem si vždycky říkala, že mi na penězích nezáleží, hlavně, ať mě práce baví, naplňuje… No blbost… Zas tak moc mě nenaplňuje a peníze mám malý… Klidně bych si zpětně dala i rok pauzu a chodila na brigády do oborů, které mě zajímají. Já jsem tenkrát měla všechno strašně zidealizované a realita byla úplně někde jinde… Moc ti držím palce, aby jsi našla to, co se k tobě nejvíc hodí a budeš v tom povolání spokojená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Psychologie-hodi se do vsech z techto povolaní. Pridej si tam personalistu, marketing, výcvik v pohostinstvi-praci s lidmi obecne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Výživový poradce je kurz, který si může udělat v podstatě každý, kdo si ho zaplatí. Pokud je akreditovaný tak pak to můžeš dělat na živnosťák, stejně tak fitness trenér atd. Má to hodně lidí a je těžké sehnat práci.
Nutriční terapeut = na to potřeba VŠ, Mgr titul, pak muzes sestavovat jidelníčky třeba v nemocnicích či být os. poradce na dietologii nebo kdekoliv..
To jen na vysvětlení ![]()
Nebo dělat v lékárně, také potřeba Mgr titul.
Hodně štěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mne, pokud chceš mít jistotu uplatnění..tak jít studovat psychologii..nebo rovnou dětskou psychologii..po té je obrovská poptávka..nehledě na to, že malí pacienti Ti mohou být nadosmrti vděční za pozitivní nasměrování v životě..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji moc za názory, od každého jsem si něco vzala k srdci, pravda je, že výhodou je, že mám ještě čas se pořádně rozhodnout. Nicméně ono v životě nikdy nevíme co přijde.. a možná mi pomůže se správně rozhodnout úplná náhoda.
Ještě jednou děkuji, přeji hezký zbytek svátků a hodně zdravíčka a štěstí v novém roce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KarolaS děkuji za tvůj názor… z toho jsem si vzala asi nejvíc. No ne nadarmo se říká nikdy není pozdě… abys mohla jít za tím co baví tebe a co chceš opravdu ty…vím, že někdy to prostě není tak lehké, ale věřím, že se může naskytnout nějaká příležitost.. 😁
- načítám...
- Citovat
- Zmínit