Vysoká škola - výběr
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Cokoliv odborného. Logopedie je na dlouho, ale budou ti rvát všude ruce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Logopedie má rozhodně potenciál. Třeba i kombinace se speciální pedagogikou…
Ono spousta dětí, které mají problém s řečí, mají i „něco navíc“, třeba vývojová dysfazie, my chodíme na logo, kde se věnují dětem po rozštěpech, dětem s kochlearnimi implantáty, ten obor je opravdu široký…
- Citovat
- Upravit
Logopedie + speciální pedagogika - s tou můžeš do školky, přípravné třídy, do poradny, i jako školní speciální pedagog ( etoped) na druhém stupni - obrovská možnost využití.
Fyzioterapie -taky - u nás, v zahraničí, nemocnice, lázně, soukromá praxe…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já být mladší, tak jdu studovat právo se zaměřením na právo obchodní…
Jako mladou mě bavily jazyky, chtěla jsem na filologii, ale nechtěla jsem učit, tak si to nechávám jako potenciál na universitu třetího věku.
- Citovat
- Upravit
Ja mám původně cestovní ruch a teď dělám dálkové informatiku - to jsi ale říkala, že spíš nechceš. Pokud ti nejde zas tak moc o mzdu, tak pedagogů podle mě nadbytek jen tak nebude. Potenciál má určitě i medicína. Já se rozhodovat znova na střední, tak jdu na zdravotní sestru - včetně vysokoškolského vzdělání v tomto směru. Tedka mi to přišlo už moc třeskuté stočit to tímto směrem - musela bych řešit i dost praxe apod. a to už se při práci dálkově a s dětmi řeší prostě špatně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Něco čeho je málo. Logopedie, dětská psychiatrie/psychologie, fizio.
- Citovat
- Upravit
@Anais Brno píše:
Já být mladší, tak jdu studovat právo se zaměřením na právo obchodní…
Jako mladou mě bavily jazyky, chtěla jsem na filologii, ale nechtěla jsem učit, tak si to nechávám jako potenciál na universitu třetího věku.
Pravo se zaměřením neexistuje.
- Citovat
- Upravit
@Aleriga tak každý právník se po dokončení studií pak na nějakou oblast specializuje, rodinné právo, obchodní právo, trestni právo, ústavní pravo…někdo je advojat, někdo bude dělat soudce, jiny bude pracovat pro právní kancelář právě s nějakým zaměřením…přesah Práva je velmi široky
Takže po dokončení studií by mě zajímalo právo obchodní chápeš Ale ve 43 se už to tak náročného studia pouštět nebudu. Ale díky své práci jsem s právníky ve velmi častém kontaktu a jejich práci obdivuju…
- Citovat
- Upravit
@Aleriga aby jsi rozšířila obzory
https://www.law.muni.cz/…ske-studium/
- Citovat
- Upravit
@Anais Brno píše:
@Aleriga aby jsi rozšířila obzory
https://www.law.muni.cz/…ske-studium/
Doktorské. To je trochu mimo. A ty si rozsir obzory v češtině.
- Citovat
- Upravit
@Anais Brno píše:
@Aleriga tak každý právník se po dokončení studií pak na nějakou oblast specializuje, rodinné právo, obchodní právo, trestni právo, ústavní pravo…někdo je advojat, někdo bude dělat soudce, jiny bude pracovat pro právní kancelář právě s nějakým zaměřením…přesah Práva je velmi široky
Takže po dokončení studií by mě zajímalo právo obchodní chápeš Ale ve 43 se už to tak náročného studia pouštět nebudu. Ale díky své práci jsem s právníky ve velmi častém kontaktu a jejich práci obdivuju…
Já to chápu, ty v tom máš trochu maglajz. ![]()
Příspěvek upraven 20.12.22 v 19:44
- Citovat
- Upravit
@Aleriga hadat se s tebou nebudu…
Zajímavé že i firmy mající interního právníka, si nabírají externisty dle zaměření tedy oboru práva… Právní kanceláře mají opět rozdělené dle příslušného oboru. Kdo se chce právu opravdu věnovat, tak ten čas doktorskému studiu věnuje. Ono právník, dobrý právník se vzdělává celý život…
A ono to velmi rychle poznáš, kdo ten právní případ s tebou řeší…
- Citovat
- Upravit
Ahojte,

chci se zeptat, protože mě příští rok čeká výběr vysoké školy a nějakého studia, na váš názor.
Zatím studuji čtyřleté gymnázium a tak přemýšlím co dál. Řekla bych, že jsem spíše humanitní typ, na nějakou matematickou, chemickou, atd… univerzitu to moc nevidím. Poslední dobou si pohrávám s tím, že bych šla studovat logopedii, ale děsím se těch atestací a délky všeho kolem toho.
Každopádně, abych se dostala k tomu, co mě zajímá.
Jaký obor by podle vás mohl být perspektivní do dalších let a kam byste, pokud by byl výběr v součastnosti na vás, šli vy? Kde se najde stále zaměstnání a zároveň by to mohlo být zajímavé?
Moc děkuji za vaše názory a poznatky