Konzultace k bakalářské práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Konzultace k bakalářské práci
Krásný den, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s konzultacemi ohledně bakalářské práce. Jak často jste chodili, s čím jste chodili?
Mám problém v tom, že od zadaní mé bakalářské práce jsem svého vedoucího neviděla. Osnovu práce jsem mu poslala a píšu si práci sama, avšak se musím přiznat, že píšu hrozně pomalu a mám strach jít na konzultaci tak pozdě. Proto se chci zeptat vás jak často jste chodili a proč? Já když píšu nemám moc ráda, když mi do toho někdo kecá a měla jsem za to, že za vedoucím mám jít jen tehdy, když si nevím rady. Téma mi ale sedí a nerada někoho otravuju.. Odevzdání mám v březnu, zatím mám 10 stran a celý leden mám na dopsání práce, kdy už mám po zkouškách a budu se věnovat jenom tomu. Myslíte, že mám jít za mým vedoucím ještě příští týden a honit to před Vánocema nebo počkat do ledna a předložit mu větší počet stran a já bych také byla více v klidu, že na to budu mít více času. Konzultace řeším i z toho důvodu, protože bydlím od školy daleko a už jezdím jenom na zkoušky. Omlouvám se, že s tím tady otravuju ale byl tady taky někdo z vás kdo už na podzim neměl hotovo? děkuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Bakalarku a i teď diplomku konzultuji jenom online. S vedoucím bakalářky jsem měla videohovory. Vedoucí diplomky my zatím odpovídá na maily. Konzultuji vždy cca tak po deseti stranách. Teď už u diplomky zhruba vím, co se očekává a jak psát. Ale u bakalářky jsem v tom ze začátku dost plavala a stalo se i, že mi vedoucí řekl, že jsem pět stran psala úplně zbytečně, že to tam akorát zabírá místo a pro práci to není důležité ![]()
Nevím jak to máte ve škole, ale klidně bych mu to poslala mailem, ať se na to mrkne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja osobne mam radsi, kdyz mi to posilaji po mensich castech. Z psychologickeho hladiska sa mi nechce cist 50 stran najednou. A hlavne sa da upravit pripadne chybne vystavani kpt., aby pak dalsi udelali lip. Ale ja poskytujem nadstandarne podrobne a caste konzultace. Je to narocne. Kazdopadne, je to Vasa odpovednost a muze se Vam pri nedostatocnej konzultaci stat, ze Vam pracu nedoporuci k obhajobe.
Příspěvek upraven 18.12.22 v 18:15
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eliska_behtova pokud jsi takový suverén, že to napíšeš celý sama, tak to klidněě celý napiš. Nikdo tě nenutí mít konzultace a chodit na ně. Ale aby ses pak nevidila, že budeš předělávat 30 stran místo 5.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Konzultovala bych, kdykoli je to možné. My jsme měli konzultace hodně po skypu, nebylo nutné chodit osobně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eliska_behtova píše:
Krásný den, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s konzultacemi ohledně bakalářské práce. Jak často jste chodili, s čím jste chodili?
Mám problém v tom, že od zadaní mé bakalářské práce jsem svého vedoucího neviděla. Osnovu práce jsem mu poslala a píšu si práci sama, avšak se musím přiznat, že píšu hrozně pomalu a mám strach jít na konzultaci tak pozdě. Proto se chci zeptat vás jak často jste chodili a proč? Já když píšu nemám moc ráda, když mi do toho někdo kecá a měla jsem za to, že za vedoucím mám jít jen tehdy, když si nevím rady. Téma mi ale sedí a nerada někoho otravuju.. Odevzdání mám v březnu, zatím mám 10 stran a celý leden mám na dopsání práce, kdy už mám po zkouškách a budu se věnovat jenom tomu. Myslíte, že mám jít za mým vedoucím ještě příští týden a honit to před Vánocema nebo počkat do ledna a předložit mu větší počet stran a já bych také byla více v klidu, že na to budu mít více času. Konzultace řeším i z toho důvodu, protože bydlím od školy daleko a už jezdím jenom na zkoušky. Omlouvám se, že s tím tady otravuju ale byl tady taky někdo z vás kdo už na podzim neměl hotovo? děkuju.
Za práci odpovídá vedoucí. Většina z nich nemá takové suverény ráda, už vůbec ne z řad adeptů na bakaláře.
Pokud se mu nebude Tvůj způsob provedení líbit, nemusí Ti to pustit nebo Ti dát F posudek.
Je lepší konzultovat po menších částech, jednotlivých krocích.
Navíc ty pravidelné konzultace s vedoucím jsou povinné ve vyhláškách, jako prevence, že si to nenecháš napsat druhou osobou. Práci, kterou odevzdáš najednou, vedoucí taky vzít nemusí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
@eliska_behtova pokud jsi takový suverén, že to napíšeš celý sama, tak to klidněě celý napiš. Nikdo tě nenutí mít konzultace a chodit na ně. Ale aby ses pak nevidila, že budeš předělávat 30 stran místo 5.
Nemáš pravdu. U nás(UPOL) ty pravidelné konzultace byly povinné už ve vyhláškách a manuálech. Navíc jsme se k tomu museli zavázat, když jsme žádali o schválení tématu. Klidně to může celé vrátit i kdyby to bylo stokrát dobře. Nemusí věřit, že to psala ona.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ji psala pár měsíců před odevzdáním, nabízela jsem - když jsem měla první kapitolu - poslat hotovou část ke kontrole. Vedoucí mi řekla, ať jí to pak pošlu najednou.
Kdyby mi ale případné změny a úpravy měly měnit zbytek práce a musela bych pak půlku předělávat, předpokládám, že by mi to vedoucí zkoukla dřív nebo bych si o to prostě řekla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já poslala bakalářku vedoucí ke konzultaci, když jsem ji měla celou hotovou. Pak už jsem jen upravovala dle připomínek. Vzala jsem to tak, že to moje práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, taky teď píšu bakalářku. Na konzultace chodím tak 1× měsíčně, vždycky když udělám nějaký pokrok, tak to jdu prodiskutovat s vedoucí, právě abych se vyhnula tomu, že bych to pak celé musela překopávat od základů. V lednu plánuji pracovat na výzkumu, takže budeme společně konzultovat otázky do rozhovoru. Mám ale spolužáky, kteří na konzultace nechodí vůbec, protože jsou si jistí. Já jsem si zvolila téma, které se trochu vyhýbá mé profesní orientaci, a tak potřebuju větší podporu ze strany vedoucí.
Jinak teda většina mých spolužáků ještě ani nezačala psát. Neznám nikoho, kdo by měl na podzim napsanou celou práci
Hlavně klid, nestresuj se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Pears1 píše:
Nemáš pravdu. U nás(UPOL) ty pravidelné konzultace byly povinné už ve vyhláškách a manuálech. Navíc jsme se k tomu museli zavázat, když jsme žádali o schválení tématu. Klidně to může celé vrátit i kdyby to bylo stokrát dobře. Nemusí věřit, že to psala ona.
Záleží na škole. U nás povinné konzultace nejsou. Povinný nebyl ani seminář bakalářských prací. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Pears1 píše:
Takže pravdu mám a ne že ne. Jen tady má univerzita dané svoje pravidla a určitě nejsou přenositelná všude, jinak by je nemuseli mít. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Takže pravdu mám a ne že ne. Jen tady má univerzita dané svoje pravidla a určitě nejsou přenositelná všude, jinak by je nemuseli mít.
Ok, použila jsem špatnou formulaci, omlouvám se ![]()
Nicméně si myslím, že je vhodné mít trochu pokory a nevyjádřovat se tak, jak zakladatelka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Pears1 píše:
Ok, použila jsem špatnou formulaci, omlouvám se
Nicméně si myslím, že je vhodné mít trochu pokory a nevyjádřovat se tak, jak zakladatelka
Omluva přijata. ![]()
To každopádně. Jako já jsem velký frajer, ale jak bakalářskou tak diplomovou práci jsem konzultoval jako o život. Dokud člověk pravidelně nezpracovává odborné texty, tak tohle nemůže jen tak na první dobrou dát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit