Studium angličtiny ve 35 letech

Anonymní
20.2.23 08:44

Studium angličtiny ve 35 letech

Studoval prosím někdo učitelství anglického jazyka, nejlépe na zču v Plzni? Bude mi už 35 let, mám 2 děti, ale tohle byl vždycky můj sen. Miluju angličtinu, mám to jako koníček po práci a při rd, jsem zhruba na úrovni C1. Myslíte, že mám šanci? Je to vůbec reálné v tomto věku studovat prezenčně? Jinak se to poblíž ne. Život mě zavál do zdravotnictví, ale už to nechci dělat a jsem z toho nešťastná.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Prostě Vodnář
20.2.23 09:19

Kamarádka udělala o několik let později státnice ze tří jazyků, takže možné je všechno.

@Anonymní píše:
Studoval prosím někdo učitelství anglického jazyka, nejlépe na zču v Plzni? Bude mi už 35 let, mám 2 děti, ale tohle byl vždycky můj sen. Miluju angličtinu, mám to jako koníček po práci a při rd, jsem zhruba na úrovni C1. Myslíte, že mám šanci? Je to vůbec reálné v tomto věku studovat prezenčně? Jinak se to poblíž ne. Život mě zavál do zdravotnictví, ale už to nechci dělat a jsem z toho nešťastná.
  • Citovat
  • Upravit
Ou
24138
20.2.23 09:29

Udělej si TEFL certifikát a pokud už máš vysokoškolskké stuidum, tak k tomu přidej pedagogiké minimum. TEFL má tu základní výhodu, že je to mezinárodní certifikát. Kdybyste se někdy s rodinou rozhodli třeba žít v cizině, tak magistr z české peďárny ti bude výrazně méně platný, než mezinárodní certifikát a reference z nějaké jazykovky, kde si učila.

Pro začátek můžeš zned začít na coursera bezplatnými lekcemi na TESOL https://www.coursera.org/…ations/tesol (případně si to pak můžeš zaplatit a mát zcela validní mezinárodní certifikát - v ČR ti nebude stačit na výuku na škole, v nějaké jazykovce kde mají nedostatek lektorů to bude přínosem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.23 10:06

Určitě s tímhle přístupem šanci máš, držím palce! :palec: Jen mě napadá - jestli angličtinu miluješ jako jazyk, nebyla by pro tebe vhodnější spíš anglistika, která je o tom jazyku jako takovém? Popř. lektor angličtiny pro dospělé, kteří ji studují dobrovolně s nějakou motivací. Jestli je to u tebe spíš o tom jazyku, máš i tu druhou složku - motivaci být pedagogem pro děti/teenagery, kteří se tu aj mohou (ale nemusí) učit hlavně z povinnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
20.2.23 10:41

Jdi do toho, hodne stesti :kytka: ja jsem v 38 letech zacala dalkove studovat bakalare z nemciny a spanelstiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.23 10:53
@Jana525 píše:
Jdi do toho, hodne stesti :kytka: ja jsem v 38 letech zacala dalkove studovat bakalare z nemciny a spanelstiny.

Tak to je super, že se to dá dálkově, držím palce. Já bych někam na dálkové musela daleko dojíždět, ale ještě se po něčem podívám

• Citovat
  • Upravit
9918
20.2.23 10:53
@Anonymní píše:
Tak to je super, že se to dá dálkově, držím palce. Já bych někam na dálkové musela daleko dojíždět, ale ještě se po něčem podívám

Ja nejsem v CR, takze nevim, jake jsou v CR moznosti, jen tim chci rict, ze na plneni snu neni nikdy pozde, ted uz se zase vzdelavam v uplne jinem oboru a mam i dalsi sny, treba napsat knizku a je mi uz 48 let, takze si za tim jdi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze