Studium individual, dítě, hlídání..
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
studium individual, dítě, hlídání..
Ahoj,
od září bych měla nastoupit na VOŠku - dálkově, každé úterý od 8:00 - 17:00 cca sudý týden do 18:00, takže celý den..
když jsem si dávala na jaře přihlášku, vypadalo to růžově, hlídat bude tchýně a pohoda, sama projevila zájem, byt doted chodila hodně na návštěvy, ale sama hlídala málo, ale říkala, že malá povyroste a bude to ok..
no, blíží se zápis, 6.9. a už to vypadá jinak..tchýně byla ted přes dva měsíce na Slovensku, malou neviděla, já byla bez hlídání, dceři je 19 měsíců, má separační uzkost, jdu jen na wx a beží za mnou, jdu do krámu, nechám ji s otcem a brečí dokud nepřijdu, začala se bát cizích lidí..když ji muž vezme na hřiště, tak je v poho beze mě, ale doma má problém ji hlídat i on, na chvíli ji zabaví, ale po čase mě hledá a říká mama mama a chodí z pokoje do pokoje a je nevrlá, že tam nejsem..
no k babičce se vůbec po těch 2 měsíécích nemá, navíc je hodně živá, takže babička se k hlídání těž nestaví na celý den, jako na pár hodin by pohlídala, ale od rána do večera prý ne..
placené hlídání nevim s tím, jak je na mě fixlá a nemá ráda cizí..takže uvažuji o individulu, máte s ním někdo zkušenost? babička by hlídala aspoň pár hodin, že bych se chodila učit do knihovny a mala by si zvykla být chvíli i beze mě..ale děsím se, že nebudu moc na přednášky, byt se tam probere minimum, přece jen to člověku něco dá, kor u předmětů, které mu nic neříkají..
dá se to zvládnout u dítěte? já z toho začínám mít vítr..když budu na tom indivuduálu, dá se jít občas na přednášku, když bych zrovna mohla, byt nebudu vedená v docházce? člověk dostává práce navíc, třeba seminárky? a jak to je, když se píše třeba test cdřív než o zkouškovém, to bych tam šla i během pololetí si to napsat či mě by se to netýkalo?
díky za každí rady! školu bych moc ráda udělala, ale mám z toho hrůzu, navíc jsou tam dva jazyky, aj v poho, ale nj jsme nikdy neměla a měla by být na mírně pokročilé urovni a já budu začínat jako začátečník, takže mám co dohánět, už jsme začala přes léto, ale nějaký velký posun to není, bez hlídání to šlo těžko.(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Vůbec bych to nehrotila a pořídila chuvu. Mala si zvykne a ty budeš mít i tak dost hlavu v pejru
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mozna to ma kazda skola jinak, ale pri dalkovem nebo kombinovanem studiu nelze dat individual. Co bys na tom chtela jeste resit, kdyz uz tak je dochazka minimální? Prostuduj si studijni řády vaší školy. Jednou z moznosti je individualni domluva s vyucujicimi jednotlivych předmětů, zalezi na nich, za jakych podminek odpusti dochazku. Seminarka navic je běžná. Pokud studujes s ditetem, nikdy to neni jen na Tobě. Vzdy to zalezi i na okolí, hlidani a hlavně na vstřícnosti a toleranci vyucujicich k vyssi absenci. A nemene taky na ochote spolužáků podělit se o materiály, vyklad latky, kdyz tam nejsi.
Pokud potrebujes do skoly a nemáš jinou moznost, zaplať chuvu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud ma skola neco jako elektronicky zapis do předmětů, elektronickou docházku, evidenci, kde si to student sam volí, tak na prednasku nemůžeš. Tedy můžeš, pokud si tam máš kam sednout, ale účast se nebude počítat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 píše:
Pokud ma skola neco jako elektronicky zapis do předmětů, elektronickou docházku, evidenci, kde si to student sam volí, tak na prednasku nemůžeš. Tedy můžeš, pokud si tam máš kam sednout, ale účast se nebude počítat.
tak o ucasz by ani nei, kdyz by slo o invidual, spis mit moznost obcas zaskocit na orednaskz, individual dalkarum umoznuji, proberu to rafsi se studijnim. zatim jsem se nedovolala, tak asi pockam rovnou pri zapisu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tichošlápek píše:
Vůbec bych to nehrotila a pořídila chuvu. Mala si zvykne a ty budeš mít i tak dost hlavu v pejru
tak nenecham ji ze dne ma den na cely den s cizim clovekem, kdyz vim, ze se cizich boji, kor v tomto obdobi, leda by k nam chodila a ja byla s mi a postupne he nechavala samotne, ale to mi zas prijde zbytecne vyhazovani penez. zkusim ten individual a hlidani babicky na par hodin.
spis me zajima, zda nekdo individual mel a jak funguje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem Vošku dostudovala v květnu a vůbec bych se toho nebála, pokud se domluvíš se spolužačkama, můžete se na účasti střídat, ke konci už jsem tam chodila třeba jenom na jazyk co mě bavil a každý semestr jednou na každý předmět:-) takže určitě to není tak že tam musíš celé dny sedět. Většinou všechny materiály jsou na moodlu a učitelé to stejně v hodinách tak akorát čtou a tedy aspoň u nás docházku nikdy nikdo nesledoval. Mám pocit, že některé spolužačky tam byly ještě míň a člověk je ani nepotkal až na testech na konci semestru:-)
- Citovat
- Upravit
@PAN66 pri zapisu na toto vetsinou neni čas. Podivej se, kdy maji úřední hodiny a zajdi tam osobně.
Taky je moznost, ze Ti ucast nekdo zapise, ale zase záleží, kolik je lidí v poslucharne a jak moc si to hlídají.
Určitě resit na studijnim plus prostudovat zakony a smernice. Každá skola to ma jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neumím si představit, že by byl na dálkovém studiu VOŠ ještě individuál, když už takhle tam budeš chodit na jeden den. Někdy tam přeci být musíš, takže bych pořešila chůvu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Individuální jde denní studium. Dálkové individuálně nejde, aspoň co vím. Ale na většinu přednášek nemusíš, nejsou povinné. Ale na zkoušky musíš, takže hlídání je stejně potřeba řešit. Oni i ty zkoušky jsou min na půl dne. A když budeš mít u zkoušek problémy, tak tvoje nedochazka ti přitíží
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem studovala vysokou v Hradci Kralove kombinovanou formu a vic jak polovina vyucujicich si hlidala dochazku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PAN66 ahoj, já tě chápu, u nás byla separačka taky dost silná, určitě bych v tomto období nedávala pokud to není opravdu nezbytně nutné, cizí osobě, na dítěti se to může dost podepsat, tohle období je docela důležitý si prožít, nechala bych ji hlídat někým z rodiny na pár hodin, pomalu ji zvykat, ono to odezní, u nás to bylo od 15 m - ted je malé 20 m a je hlídatelná, ale předtím jsme se nemohla ani pohnout bez ní pomalu ![]()
individuál určitě lze i u dálkařů, švagrová takto dodělala Vošku, musela si žádat na každý semestr, na přednášky nechodila, měla občas konzultace plus emaily a chodila na zkouškové jen, zda mohla na přednášky, to nevím ![]()
určitě to zvládneš, rozhodně to aspoň zkus!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucias241 píše:
Ja jsem studovala vysokou v Hradci Kralove kombinovanou formu a vic jak polovina vyucujicich si hlidala dochazku
to je samozřejmé, ale individuální studijní plán je něco jiného, žádnou docházku nemáš, pre prakticky chodí jen na zkoušky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Netopirek píše:
Individuální jde denní studium. Dálkové individuálně nejde, aspoň co vím. Ale na většinu přednášek nemusíš, nejsou povinné. Ale na zkoušky musíš, takže hlídání je stejně potřeba řešit. Oni i ty zkoušky jsou min na půl dne. A když budeš mít u zkoušek problémy, tak tvoje nedochazka ti přitíží
tak zk bude mít zakladatelka až v lednu a to už s malou může být vše jinak, vidím to u mé dcery, měsíc co měsíc je to jiné, u nás separační uzkost pomalu odeznívá a upřímně snáz se najde hlídání, třeba ta babička jen na zkoušky, než-li co týden celý den od rána do večera, přeci jen, ty zk se dají vměstnat do pár půl dní..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit