Studium logopedie
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Chci studovat dalkove…da se to? jde mi o to, jak moc tezky ten obor je.
a zda nevite, jestli u dálkového studia je nutna předchozí nebo soucasna praxe. pracovala jsem ve zcela jinem oboru, ted jsem na RD
- Citovat
- Upravit
Tak jestli se dá studovat dálkově, to je potřeba si zjistit na příslušné fakultě. Je to docela těžký obor, ale řekla bych, že to celá speciální pedagogika, v porovnání třeba s tělocvikem:-) Za mě se v Brně dalo logo studovat pouze dohromady se surdopedií, státnice se dělaly z obou specializací, v obou musely být praxe v různých zařízeních, ne jen v Brně. Pokud tě to ale láká a chtěla bys to dělat, určitě stojí za to to zkusit. Po vystudování fakulty budeš „jen logoped“. Kdybys chtěla být klinický logoped, musela by ses vrhnout do dalšího, dost náročného studia, mít tuším 3 roky praxe ve zdravotnickém zařízení a platit si semináře konané obvykle v Praze. Potom zkoušky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V brne se da studovat dalkove, 3 roky, Bc.
jen nedovedu odhadnout, jak narocne to je. preci jen mam uz dve deti. studovala jsem na filde v brne historii a filosofii. se speckou na pedaku nemam zkušenost…
tu praxi vim, ze se msi delat. slo mi spis o to, jestli ja jako student dálkového musim mit praxi - třeba ze bych mela při studiu pracovat ve skolce, v nejakem ustavu apod.
@zuzkasim a ty jsi teda logoped? kde pracujes?
- Citovat
- Upravit
Oni posílali nejdřív na náslechy (jdeš se podívat do zařízení a díváš se, jak pracují), a na to potom navazovala souvislá praxe třeba týden, za tu dobu se musel odučit určitý počet hodin, což ti pak do papírů potvrdil učitel, který tě v té speciální škole měl na starosti. Nepočítá se s tím, že by studující už někde v oboru pracoval, i když u dálkařů bylo vždycky dost velké procento lidí, kteří v oboru dělali a potřebovali si kvůli tomu dodělat vzdělání.
S tou náročností nevím, mě to hodně bavilo, takže mi to přišlo méně náročné jak např. ekonomie na střední, kterou jsem nikdy pořádně nepochopila:-) Je tam toho na učení dost, ale všechno dává smysl, zvlášť, pokud třeba znáš pár lidí, kteří mají postižení, které studuješ.
Jsem krom jiného i vystudovaný logoped, momentálně na MD, logopedii nakonec dělám zatím jen vždy při mateřské, když jsem dělala na plný úvazek, tak to byly poruchy učení. Ono v té logopedii je potřeba se přivzdělávat a k tomu je potřeba místo, kde ti to umožní. Místo jako logoped jsem na plný úvazek nikdy nesehnala, tam, kde by ho chtěli, na něj nemají peníze a tam, kde na něj peníze mají, se normální člověk moc nedostane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuzkasim diky za info
uvidim, jestli se pro to nakonec rozhodnu, lakalo by me to, ale vidim omezeni v tech malych detech a navíc uz nebydlime v brne, takze dojizdeni atd atd.
- Citovat
- Upravit
A to jde studovat samostatne? Ja studovala v Praze, ale uz je to dyl. potom se to zmenilo. Vubec netusim, co budes moct delat s bakalarem? Za nas jsi musela mit statnice z logo+surdo+dalsiho predmetu dle vyberu. Pak nekde makas temer zadarmo jak mourovata 3 roky a musis slozit atestace. Planovali atestace prodlouzit i u psychologu na 5 let, ale to asi jeste neni… Potom teprve muzes byt klasicky klinicky logoped, ovsem v praxi to znamena odkoupit ambulanci - rozumej smlouvy s pojistovnami od nekoho, kdo jde do duchodu (v Pze se odstupne pohybovalo v radu milion a neco). Co muzes delat s bakalarem netusim. A jak to muze byt na dalkovem neporadim. Hadam, ze i rozdil mezi jednotlivymi fakultami treba v Brne a Praze muze byt velky… S nami studovala holka se 2 detmi, ale ty uz byly velike - na zakladce. A i tak to zvladala ohledne casu tezko - meli jsme spoustu predmetu s dochazkou, dost praxi… Jestli potrebujes predchozi praxi - na to mas snad pozadavky k prijimackam ne? My museli mit - tusim - aspon 250 hodin spec. ped. praxe dolozene uz k prijimackam. Ale to logicky nemusela byt praxe z pedie, ktere ses pak venovala, takze pokud ji po vas nechteji, tak se bez ni obejdes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Magisterska logopedie jde studovat v Olomouci
v Brne a Ostrave je bakalarsky obor specialni pedag. - logo + surdo a pak další varianty. po vystudovani jde o logopedického asistenta, muze působit ve skolkach nebo jako asistent logopeda. je moznost pokracovat další dva roky na Mgr.
s praxi prave nemuzu nic vycist u toho dálkového studia. chystam se psat na studijni, ale nejprve zjistuji info jinde.
klinickym logopedem byt nechci
- Citovat
- Upravit
Tak to asi nebudou praxi pozadovat. Ohledne te praxe a hlavne prijimacek bych se klidne informovala u vedouciho katedry nebo kdo tam uci to logo. My meli tehda prijimacky spec. ped. dohromady s vseobecnym prehledem - napriklad zakladatel spec. ped. - precti si neco od Sovaka atd. a Cesky jazyk. Nic vic. A potom ustni. Ale to tady bude urcite diametralne odlisne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já státnicovala před 10 lety, takže před 15 lety byly přijímačky úplně jiné, jak teď. Slyšela jsem, že celá Masarykova univerzita zavedla test všeobecných studijních předpokladů a jestli je k tomu ještě něco fakt nevím…
Když to nezkusíš teď, tak už nikdy:-) Obdivuju každého, kdo studuje při dětech, nevím, jestli bych to dala, ale jakmile nastoupíš do práce a prcci do školky a školy, času bude ještě mnohem míň a hlavně si ho nebudeš moct organizovat sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prijimacky v Brne na bc specialni pedagogiku jsou testy studijnich predpokladu. Studuje se logopedie + surdopedie, statnice jsou z logo+ surdo+ integrativni spec. pedagogika a obhajoba BP. Na bc. studiu prraxe je, ale je naprosto v pohode zvladnutelna. Po bc muzes byt tedy logo asistent.
Na Mgr se delaji v Brne prijimacky z integrativni spec. pedagogiky a pak jsi logoped.
Klinicky logoped - draha zalezitost a neni vubec jiste, ze ti to daji, i kdyz vse odedres. Vlastne delas nekolik let poskoka a platis si draha skoleni a atestace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AngelLilly studovala jsi na Masarne tento obor? pokud ano, jaci jsou vyucujici? da se to? ja mam prave celkem negativni vzpomínky na fildu…
jak uz jsem psala, klinickym logo bych byt nechtěla, me by prozatím stacil Bc titul ![]()
- Citovat
- Upravit
Studoval někdo logopedii na VŠ?
Mela bych par dotazu…
dekuji H.