Odkdy sama do školy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
odkdy sama do skoly?
Dceri je 7 let a chodi do druhé tridy. Skolu mame za rohem, cca 150 m od domu. Mam ale strach ji nechat chodit samotnou, auta tam moc nejezdi, ale obavam se spis nejakeho „uchyla“ apod.
Odkdy nechavate sve deti chodit samotne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No já chodila od druhé třídy, ale s malou sousedkou.. Já se dokonce sama vypravovala, sousedčina máma mě jen vždy okoukla, zda jsem dostatečně oblečená. A pak jsme šly samy. Ona chodila do první.
Jenže doba je jinde, někdy mám pocit, že jí budu šmírovat pořád. Ale ještě je malá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my to máme do školy dál a přes silnici, kde jezdí tramvaje, takže asi od devíti let chodili sami. Jsem ale doma s mladším sourozencem a tak pro ně mohu chodit. Ale i na té naší cestě domů znám děti, které ve druhé třídě chodí samy domů.
Také záleží na tom, kde to je. Tady v Praze je spousta bezdomovců a jiných, tady bych se bála tak brzy pouštět holčičku samotnou domů.
Je to 4 roky, co se ztratila ta holčička a bylo jí tenkrát devět.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem chodila od poloviny první třídy ale to už je také 10let zpátky… ![]()
- Citovat
- Upravit
Od polovičky 1. třídy a kdyby to bylo tak blízko, tak i mnohem dřív.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Opravdu tak male? A netrnete pak cely den, jestli v poradku dorazili?? Odpol.ji vyzvedavat budu, jde jen o to rano…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
měl mobil, po příchodu do školy mě prozvonil a mobil vypnul.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera od druhe jezdi autobusem se spoluzackou, ale obcas i sama. Jsou to 3 zastavky, takze celkem blizko. Strach nemam. Ja jsem jezdila sama od prvni, celkem daleko, a dokonce jsem prestupovala. Uchyli byli uz tehdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme školu hned vedle baráku, jde se teda přes silnici, ale aut tam moc nejezdí. Počítám že s nimi budu chodit tak 14 dní, pak už budou chodit sami, odpoledne budou v družině. Já chodím do práce na 7h, takže stejně moc jiného na výběr nemám. Bydlíme v Ostravě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@79Simona pokud to má takový kousek, tak poučit a nechat jít. V tomhle případě bych se nebála. Nebo jestli má možnost, ať chodí s kámoškama
u nás chodí děti samy od první třídy.. mají to fakt kousek. Můj sám nechodí, ale máme to 8 km, kdyby byl nucen dopravovat se sám, tak 10 zastávek mhd, pak vlak. Zatím nemám odvahu ho pustit
přeci jen velké město, kolem nádraží humusáci a pod. Kdybych bydlela tam, co jsem vyrostla, t ak by chodil sám od 1. třídy, škola cca 500 m ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malej je v první, chodí přes blbou silnici a chodí sám tak od 3 týdne. Je vycvičený. Jezdil i autobudem do školky. Je třeba řádně poučit, být důsledný/á a chválit
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jůlinka T. píše:
Malej je v první, chodí přes blbou silnici a chodí sám tak od 3 týdne. Je vycvičený. Jezdil i autobudem do školky. Je třeba řádně poučit, být důsledný/á a chválit![]()
![]()
do školky, to ybch tedy trnula
??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My tohle teprve budeme řešit za 2 roky, úplně samotnou ji nechám chodit jakmile si budu jistá, že to zvládne, takže počítám, že půl první třídy možná celý ten první rok budeme trénovat spolu a pak už by mohla snad chodit sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit