Studovat to, co chce zaměstnavatel?

Anonymní
7.10.13 20:44

studovat to co chce zaměstnavatel?

TOTO TÉMA ANONYMNĚ, PROTOŽE SEM MŮŽE CHODIT I NĚKDO Z PRÁCE A NERADA BYCH ABY SE TO DO PRÁCE DOSTALO.
Takže nyní jsem cca ve 14tt těhotenství porod TP duben. Od září bych mohla nastoupit na studium, které mi doporučujuje ( nařizuje) zaměstnavatel.
Takže pracuji v sociálních službách u lidí s mentálním postižením jako asistent. Pracovní doba 12 hodin max 5 dní v týdnu, noční pohotovosti, práce navíc domu, víkendy svátky, přesčasy když jsou se neproplácí, zatím mám jen maturitu a požadované kurzy pro práci + se samovzdělávám - knížky, semináře - měsíční plat je 10 500kč, do práce měsíčně projedu cca 2 tis. V práci mám velkou zodpovědnost. Nyní zaměstnavatel přišel s tím, že až nastoupím zas po RD bude po mě požadovat VŠ, doporučil i obory které podle něj uplatním - JENŽE - za 3 roky budu mít už 2 děti( nyní čekám druhé) o navýšení platů po VŠ si požádat můžu, ale nemám s ním počítat, to jedině, že by se přidávalo všem asistentům a max. tak 1.000 kč. Změna pracovní doby též nehrozí a změna místa vykonávání práce už vůbec nehrozí. Kdybych se díky VŠ dostala na vyšší pozici měla bych navíc tak max o 2 tis a práce 3× víc a nejmíň 5× víc přesčasů. Jsem víc než přesvědčená, že k mé práci není potřeba vysoká škola, ale praxe ;).
Ráda bych se nějak dál vzdělávala, nemám podmínkou být vysokoškolák. Oborem který po mě chce zaměstnavatel je trh přesycen a i kdybych po RD náhodou práci sehnala nijak bych si finančně a možná i časově nepolepšila.
Teď ve mě duní 2 hlasy jeden je PRO SI VŠ DODĚLAT - co když za ty 3 roky nenajdu jinou práci a zaměstnavatel mě vyhodí, je to sice k dětem na prd. protože se slouží 12ctky pouze denní, ale zase lepší než nemít nic :think: Ovšem má cenu x let studovat, když stejně vím, že to nebude nijak finančně oceněno a speciální pedagogiku a nebo sociální školu má každý a jinou práci v oboru budu hledat těžko, páč nás s takovou školou bude mega moc?
Udělat si školu - ať SŠ, VOŠ NEBO VŠ v jiným oboru, který by mě bavil a o který je na trhu práce zájem? Kde bych měla možnost sehnat práci dobře za slušný peníz a s lepší pracovní dobou pro děti? Mám už pár tipů co bych chtěla v budoucnu dělat, s čím bych na trhu práce uspěla.
Píšu hned než se do mě někdo pustí nechci být jen další vysokoškolák, který nemá šanci najít práci, nemusím studovat pouze VŠ, klidně bych si vybrala i rekvalifikaci v řemeslu.
A nyní jak byste se zachovali? Pište prosím pro i proti potřebuji slyšet hodně názorů abych věděla jak se rozhodnout. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
n. evill
7.10.13 20:51

V žádném případě bych takovou školu studovat nešla. Pro nevidím žádné. Proti sis vyjmenovala sama. A to já jsem pro vzdělávat se a sama mám ne jednu vysokou školu. Proč bys studovala? Kvůli osmi tisícům? To je snad hloupý vtip. Je mi líto, že některé profese jsou takto podhodnoceny.

• Citovat
  • Upravit
26574
7.10.13 20:56

Myslím, že si sama odpovídáš tady:Udělat si školu – ať SŠ, VOŠ NEBO VŠ v jiným oboru, který by mě bavil a o který je na trhu práce zájem? Kde bych měla možnost sehnat práci dobře za slušný peníz a s lepší pracovní dobou pro děti? Mám už pár tipů co bych chtěla v budoucnu dělat, s čím bych na trhu práce uspěla.
Nic jiného nedává smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
7.10.13 20:58

Podľa mňa, urob si niečo /nemusí to byť zrovna VŠ/, o čo je na trhu záujem a zároveň by ťa to aspoň trochu bavilo. Ale počas tehotenstva by som nezačínala :nevim:, až keď dieťa trochu podrastie :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
7.10.13 21:01

Já jsem se po maturitě nedostala na vytoužený obor, a abych rodiče nestála prachy někde na pajdáku, šla jsem do práce. Majitelka firmy mi po zkušební době navrhla, že pokud si udělám VŠ s konkrétním oborem, získám cenné zkušenosti, které uplatním v její firmě na mnohem zajímavější pozici. Tu bych teda dostala až po absolvování Bc. studia, ale zase za úplně jiných podmínek - čtyřnásobný plat, služební auto, homeoffice. Šla jsem do toho, i když jsem věděla, že tam tak dlouho určitě nevydržím. Pokud by mělo jít jen o pár stovek, jak píšeš, nedělala bych to ani tak pro zaměstnavatele, jako pro sebe - pokud mi to časově umožní, bude to pro mě jen přínosem.
Jinak vystudovaná vejška se mi hodila na úřadě, kam jsem odešla - kvůli kvalifikaci, obor mi byl k ničemu. Ale teď při RD jsem přes známého našla přesně to, co jsem měla a chtěla původně dělat. Ke štěstí mi chybí jen certifikace na MŽP. Nemám ani praxi, ale přesto mě chtějí, praxi mi dají, prý je problém sehnat člověka s mým oborem. Takže škola mi rozhodně hodně dala.

• Citovat
  • Upravit
23847
7.10.13 21:38

Sama víš, co máš dělat, tak nač se ptáš? :lol: Vystuduj si jiný obor a na zaměstnavatele se vys.er. Garantuji ti, že dvanáctky s dětma zvládat nebudeš, nebo možná ano, ale přijdeš o tolik času s nimi… Jako počkej, ty za měsíc odpracuješ 240 hodin (12×20) a za to máš necelých 11 tis??? 8o
Prostě sééér na to, vystuduj co tě baví, i kdybys pak měla jít mejt hajzly, budeš na tom finančně lépe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.13 21:41

Dík zatím za názory s mužem máme asi stejný názor, popravdě ani nevím jestli se mi chce studovat obor, který nemá uplatnění a ve kterém možná ani nevím jestli chci zůstat. Studium bych musela začít příští rok v září - samozdřejmě je to jen mlhavá představa vše by se vidělo až po narození druhého dítěte :think: podle toho jak dlouho bych kojila, zda bych mohla studovat dálkově. Obor který mi zaměstnavatel navrhl by mě asi nebavil, hlavně ne speciální pedagogika - nechci pracovat u dětí, nejsem ten správný tip na to :mrgreen: zatím u nás padla dentální hygienistka - máme v rodině zubaře a ten mě do toho tak trošku tlačí, dle něj je to zde nedostatkový zboží, on sám by si na mě prý rád ty 3 až 4 roky počkal, zatím jsou tu 2 dentální hygienistky a čekací doba je u nich je i 3 měsíce jak mají narváno, vzal by si mě pod svoje křídla :mrgreen: + mu za 4 roky bude odcházet zdravotní sestra a on by měl raději sestru a hygienistku v jednom, ale je to obor o kterým budu muset hodně načíst a zajít se k nějaký podívat, zda by to byla práce doopravdy pro mě. Je toho mnohem víc co mě baví a včem bych se určitě uplatnila, jsme i poměrně technický tip maturitu mám zaměřenou na strojírenství, tak přemýšlím, že se vrátím k oboru :think:,ale jak říkám vše si musím pořádně promyslet - důležité pro mě je aby mě obor bavil a byl hledaný na trhu práce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.10.13 21:44

@Gina108 někdy mám 5 dní v týdnu 12náctky, někdy 3 dny v týdnu, někdy 4dny v týdnu. je to fakt masakr už s jedním děckem toho mám plný kecky s dvouma + jeden školá si to nedovedu představit, vrátila jsem se spíš proto, že jsme věděla, že brzy skončím, zaměstnavatel mi teď těhotenství dává pěkně sežrat, takže i uvažuji o neschopence, ale zatím chci vydržet

• Citovat
  • Upravit
23847
7.10.13 21:47

Jj hygienistka bude žádaná, u nás taky objednací lhůty 4 měsíce :roll: Já se o obor taky zajímala - spíš kvůli vlastnímu chrupu, ale i jsem uvažovala o studiu, akorát by mě nebavilo hrabat se pak lidem v držce :mrgreen: Bohužel uplatnit se jako teoretik by asi nešlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.13 21:49

@Gina108 a to mám těch necelých 11 tis už s příplatky za pohotovosti -noční, víkendy + svátky - bez pohotovostí a víkendů bych šla domů s 8 tis :think: a ještě bych byla ráda. Taky se někdy sama sobě divým, že tam ještě jsem, ale po druhý RD už zpět fakt nechci

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.10.13 22:32

@ncc1701 a jaký máš obor?

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
7.10.13 22:42
@Anonymní píše:
@ncc1701 a jaký máš obor?

Vystudovala jsem ochranu životního prostředí v průmyslu. Bohužel na škole, která je sama o sobě spíš pro smích. Totéž se dá lukrativně vystudovat na Karlovce nebo na VŠCHT. Ovšem na Karlovce s minimem praktických cvičení, na VŠCHT s minimem teorie. Tady jsem dostala oboje pěkně vyváženě, jak můj bývalý, tak doufám, že i budoucí zaměstnavatel, chtějí pouze tu školu, co mám já.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze