Imatrikulace - jak probíhá?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Imatrikulace - jak probíhá?
Ahoj holky
Je tu někdo, kdo by mi mohl říct, jak asi tak probíhá imatrikulace? Tak nějak mě to teď čeká a vůbec netuším, co se tam bude dít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Budete sedět na zadku, poslouchat proslov a potom si každý půjde té sáhnout na insignie. Takhle to probíhá na UK, jestli si to ještě dobře pamatuju. Za půl hoďky je hotovo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak na každé škole trochu jinak, ale prakticky se tam sejdou studenti prvních ročníků, rada bude povídat (pravděpodobně bude číst studentský slib) a pak přečtou jméno, dotyčný předstoupí, řekne že slibuje a vezme si index a podepíše předávací protokol. Tak to probíhalo alespoň u nás (ZČU).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nic se tam neděje, jen poslouchá ![]()
Určitě se slavnostně obleč, na tom se dost bazíruje
- Citovat
- Upravit
Tak to vypadá, že by to mohlo být v klídku. Jdu na UK, takže to snad bude, jak píše @Lemuska
A asi to chce nějaké slavnostnější oblečení, že…?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prcekniky tak na to obleceni na u zapisu upozornovali aby sme prisli slavnostne obleceni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás to bylo obdobné, studenti a rodiče seděli v sále, univerzitní rada na podiu, představení, nějaké povídání, pak si volali jednotlivě na slib. Trvalo to cca hodinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@madi píše:
Nic se tam neděje, jen poslouchá
Určitě se slavnostně obleč, na tom se dost bazíruje
Ahááá, děkuji, takže slavnostní oblečení, fajn
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mimma.on píše:
@prcekniky tak na to obleceni na u zapisu upozornovali aby sme prisli slavnostne obleceni
Nás možná taky
Ale já jsem zápis strávila přežíváním těhotenských nevolností, takže si z toho moc nepamatuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Oter Tak co vím, některé školy už nemají klasický index, je to všechno elektronicky. Dceru to taky brzo čeká, tak jsem zvědavá. Jak moc slavnostní oblečení, něco jako do tanečních třeba na prodlouženou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Slavnostní oblečení samozřejmě. U nás (UPOL) - sedíš v aule, řeknou tvoje jméno, postavíš se a kývneš na „papaláše“ (děkanka, proděkan atd.) a sedneš si, až přečtou všechny, jde se po řadách dopředu, přísahá se na insignie, potřeseš si rukou s děkankou/děkanem, dostaneš papír o imatrikulaci a jdeš si zase sednout. Až to udělají všichni, jdete pryč.
Před imatrikulací tam pobíhají ženské ze studijního a říkají, co máte dělat. Pokud nejsi úplně na začátku abecedy, nehrotila bych to, prostě uděláš to, co ti před tebou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka stačí společenské kalhoty/sukně a halenka. Nebo střízlivější šaty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám za sebou dvě, u první bylo méně lidí, takže to bylo takové soukromnější a vyvolávali každého zvlášť a každý zvlášť přistoupil k přísaze. Při druhé to bylo hromadnější a prostě jsem si po řadách šli šáhnout a přísahat
, takže ve finále byly hodně podobné. Jinak to chce určitě slavnostnější oblečení. Při první se stalo, že klučina normálně přišel v šusťákové soupravě, no prostě trapas
. Třeba vím od bráchy, že oni měli přímo ve stanovách, že mají být v obleku, takhle chodí i na zkoušky a kdyby ho neměli, tak prostě nejsou vpuštěni
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
@Oter Tak co vím, některé školy už nemají klasický index, je to všechno elektronicky. Dceru to taky brzo čeká, tak jsem zvědavá. Jak moc slavnostní oblečení, něco jako do tanečních třeba na prodlouženou?
Ano, dnes už hodně škol nemá klasický papírový index, ale známky a termíny zkoušek se sledují elektronicky.
Určitě stačí společenské oblečení tipu kostýmku, kalhot s halenkou,…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit