Jakou střední školu

687
6.10.13 10:09

Jakou střední školu.

Ahoj maminky, chtěla jsem se s Vámi poradit..Dcera tento rok končí základní školu a my tápeme na jakou sřední školu se hlásit. Dcera má od první třídy vyznamenání.
Chceme dát přihlášku na obchodní akademii, ale každý nás odrazuje. Dále máme v plánu zdravotní školu..
Co si myslíte, že se v dnešní době vyplatí studovat, aby dcera našla v budoucnu uplatnění?
Děkuji za názory :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
K-Black
6.10.13 10:11

@Dendulinecek obchodka a zdrávka jsou docela rozdílné školy, asi nejdůležitější je co chce dcera ne? aby nebyla další co plní sny rodičům :roll:

• Citovat
  • Upravit
3396
6.10.13 10:12

Tak taky záleží co chce dcera. Co by ji hlavně bavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837

Zájem je o absolventy technických oborů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672

Ptala bych se dcery, ne maminek na emiminu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687

Právě že dcera neni rozhodnutá a tyto školy jsou její nápad :* nechávám to čistě na ni, ale tápe..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15134
6.10.13 10:13
@Dendulinecek píše:
Ahoj maminky, chtěla jsem se s Vámi poradit..Dcera tento rok končí základní školu a my tápeme na jakou sřední školu se hlásit. Dcera má od první třídy vyznamenání.
Chceme dát přihlášku na obchodní akademii, ale každý nás odrazuje. Dále máme v plánu zdravotní školu..
Co si myslíte, že se v dnešní době vyplatí studovat, aby dcera našla v budoucnu uplatnění?
Děkuji za názory :kytka:

Na obchodku néé. Dcera jí dělala tři roky, nakonec udělala jinou. Její spolužáci skončili ve většině případů u kasy :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
6.10.13 10:14

Taky to řešíme. Holka by intuitivně chtěla zemědělku(jezdí na koni), ale sama ji mám a uplatnění nulové. Musela jsem si dělat následně jinou školu, abych se někde chytla.
Přemýšlíme nad hotelovkou. Nebo ještě něco, ale nevíme co. Zatím.
Nejhorší je, že v tomhle věku se definitivně rozhodnout je velice těžké. Ty děti ještě mnohdy samy neví. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
6.10.13 10:15

Obchodka je takové univerzální studium s uplatněním +-Je moc studentů a málo míst.
Zdrávka by jí musela bavit a důležité je, že musí pokračovat dál. Protože po 4 letech studia práci nesežene. Nikde nechtějí zdravotnické asistenty.My máme v práci buď samostatné sestry, nebo ošetřovatelky-na což stačí jen kurz.Na to není potřeba studovat zdrávku a tato práce by jí jistě neuspokojila. Práce ve zdravotnictví je pro toho kdo jí má rád krásná, ale hodně náročná. Často mě pacienti říkají, že by tutu práci nikdy nedělali, že nás obdivují.
Ale já jsem spokojená, vždy jsem chtěla ve zdravotnictví pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
6.10.13 10:16
@slavuska1 píše:

Vzhledem k tomu, že dcera tápe, ptám se, jaká škola má v dnešní době budoucnost. S dcerou to samozřejmě řešíme :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
6.10.13 10:17
@boball píše:
Na obchodku néé. Dcera jí dělala tři roky, nakonec udělala jinou. Její spolužáci skončili ve většině případů u kasy :?

děkuji, právě z tohoo mám obavy, ekonomů je mnoho  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
6.10.13 10:17
@slavuska1 píše:

ty jsi divná :roll: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
11530
6.10.13 10:18

Myslím, že obchodka už je přežitek - uplatnění nulové. Když si vezmeš, že na to, abys mohla dělat účetní ti stačí kurz :nevim:. Navíc, nyní, kdy je v této republice situace, jaká je a spousta živnostníků krachuje, nebo ruší živnost mají problém práci najít i účetní s mnohaletou praxí. Ve zdravotnictví má velkou možnost uplatnění. Může si později třeba udělat pedagogickou a jít učit do jeslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
6.10.13 10:19
@berry4 píše:
Taky to řešíme. Holka by intuitivně chtěla zemědělku(jezdí na koni), ale sama ji mám a uplatnění nulové. Musela jsem si dělat následně jinou školu, abych se někde chytla.
Přemýšlíme nad hotelovkou. Nebo ještě něco, ale nevíme co. Zatím.
Nejhorší je, že v tomhle věku se definitivně rozhodnout je velice těžké. Ty děti ještě mnohdy samy neví. :think:

a co nějakou zdravotní veterinu :think: nevím jestli by ji ta hotelovka bavila, když má vztah ke zvířatům :nevim:

• Citovat
  • Upravit
687
6.10.13 10:19
@lasička1 píše:
Obchodka je takové univerzální studium s uplatněním +-Je moc studentů a málo míst.
Zdrávka by jí musela bavit a důležité je, že musí pokračovat dál. Protože po 4 letech studia práci nesežene. Nikde nechtějí zdravotnické asistenty.My máme v práci buď samostatné sestry, nebo ošetřovatelky-na což stačí jen kurz.Na to není potřeba studovat zdrávku a tato práce by jí jistě neuspokojila. Práce ve zdravotnictví je pro toho kdo jí má rád krásná, ale hodně náročná. Často mě pacienti říkají, že by tutu práci nikdy nedělali, že nás obdivují.
Ale já jsem spokojená, vždy jsem chtěla ve zdravotnictví pracovat.

Děkuji, vím, že by jí na zdrávce nestačily pouze 4 roky.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko