Jakou střední školu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co se týče té zdrávky, opravdu to musí chtít hlavně dcera. Mě dali rodiče na zdrávku, jejich přání a já v 18 ukončila školu, absolutně pro mě nevhodná škola. Dneska studuji dálkově veřejnou správu a jsem spokojená, i když mám díky rodičům „zkažený začátek života“. Člověk stejně nikdy neví, u kterého povolání skončí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus si s dcerou sednout a představujte si konkrétní situace, které v tom zaměstnání bude muset denně řešit. Můžeš jí pomoct s tím, aby si lépe představila, co dané profese obnáší a na základě toho se rozhodla. Když nebude rozhodnutá i tak, je možné nechat se zadarmo otestovat v pedagogicko- psychologické poradně- na profesní poradenství se používá většinou tzv: Amthauerův test, kde je krásně vidět, ve kterých oblastech má dcera třeba větší nadání, než v jiných. A bývají k tomu nějaké doplňkové testy, které taky můžou v tom rozhodování pomoct. Nejdůležitější je, aby obor dceři sednul- lidi, kteří si jdou za svým snem se obvykle prosadí, i když je v oboru míst málo. Mají prostě navíc to nadšení, které zkušení šéfové i personalisté poznají, vycítí..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud je chytrá a učení jí jde, zvolila bych gympl, protože tím jednak získá všeobecný přehled, jednak oddálí nutnost rozhodování, po gymplu má pořád ještě hodně variant, jaký obor studia si vybrat. Ale musí být samozřejmě ztotožněná s tím, že pak musí na VŠ, gympl sám o sobě je naprosto k ničemu.
Obchodku bych asi úplně vyřadila, sama o sobě je podle mě taky k prdu, navíc ekonomů je výrazný přebytek. Zdrávka je fajn (s nutností VŠ pokračování, jak píší ostatní), ale musí být pro to zapálená, je to těžká práce za mizerný peníze, takže to musí asi člověka fakt bavit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Agáta13 Souhlasím. Proberte, co se kde dělá a co to obnáší. S těmi testy nesouhlasím, mě se snažili přesvědčit, že na lepší školu nemám a zvládla jsem jí.
Jinak já ve 14 netušila, kam na školu jít. Rodiče mi vymluvili cukrářku na obchodku. Ano, učí se tam základy ekonomie a účetnictví, které je NUTNÉ dál rozvíjet. Ano jsou tam některé předměty „na hlavu“, ale i já jsem tyto zbytečné předměty později využila. Rozšířila jsem si vzdělání o obor IT na (nedokončené, bohužel) VŠ, ale teď nemám čeho litovat. Práce je všude hafo, jen se člověk musí dál vzdělávat, udělat si certifikáty a kurzy, být trochu aktivní.
Mávat jen maturitním vysvědčením před zaměstnavatel a trvdit mu „ale nás to ve škole učili takhle“, to je pak ta škola opravdu zbytečná.
Mimochodem, my jsme měli ve třídě 3 přeběhlíky z průmky. Dalších 5 lidí přešlo v průběhu studia na lehčí obchodku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dendulinecek co gympl a pak vysoká? jinak je dneska v módě cestovní ruch a hotelnictví ![]()
- Citovat
- Upravit
Jednoznačně bych volila gympl, alespoň bude mít více času na rozmyšlení co dál. S pravidelným vyznamenáním chodit na zdrávku je skoro škoda, zdravotnický obor může studovat až na VŠ a je jich spousta ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli je vše ostatní jedno, tak ať jde na techniku nebo informatiku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravka je ok, ale záleží, v jakém měste bydlíte, práci jako asistent sežene ve velkých městech (Praha, Brno, Ostrava, Olomouc). V menších je to horší, může si i dálkově dodělat vysokou školu. spíše ale opravdu doporučuji technické obory. pokud chce zdravotnictví, tak gympl a pak medicínu.
- Citovat
- Upravit
Pokud se dobře učí a počítá že nezůstane jen u maturity, tak bych volila gympl. Siroký rozsah učení a do ukončení studia nejspíš začne tuhnout k něčemu vic.
Technické obory mají budoucnost, ale málokterá holka má chuť toto studovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky! a co by chtěla ona? S tou obchodkou, no já bych řekla že to není špatná škola, ale zjistit si úroveň té obchodky. A zdrávka, já mám jednu známou která šla po devítce na zdrávku a pak chtěla dělat přijímačky na medinu na UK ale neudělala je a prý není jediná, pokud by pak chtěla dál, tak by asi bylo lepší dělat gympl a pak přijímačky na vysokou. ![]()
- Citovat
- Upravit
Dobrý den jsem ve stejném případě jako vaše dcera, nevím jestli zde tedy mohu radit, ale být vaší dcerou tak si obchodí akademii nevyberu ale je to můj názor dříve jsem taky na tuto školu chtěla jít ale teď už mám jasno
a co slýchávám od učitlu a přátel tak v tomto zaměření je hodně studentů a málo místa jedině že by si udělala základ tady a pak jela pokračovat do zahraničí,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den. Dcerka se ne úplně dobře učí. A za rok nás čeká rozhodování, co dál. Na gympl by se určitě nedostala… a vyhraněná také nijak zvlášť není. Mluvila o zdravotní škole nebo pedagogické. Nicméně i tak mám obavy, aby se dostala. Nevíte jaká zdravotní škola má v Praze nejlepší jméno? A le hrozné je, že mne nenapadá nic jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stampulka píše:
Dobrý den. Dcerka se ne úplně dobře učí. A za rok nás čeká rozhodování, co dál. Na gympl by se určitě nedostala… a vyhraněná také nijak zvlášť není. Mluvila o zdravotní škole nebo pedagogické. Nicméně i tak mám obavy, aby se dostala. Nevíte jaká zdravotní škola má v Praze nejlepší jméno? A le hrozné je, že mne nenapadá nic jiného.
Jenže vtěchto oborech bacha. Pořád se rozhoduje, že tam bude potřeba aspoň Bc. apod. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano. Vím. Ale teřba by to nemusel být problém, pokud by ji ten obor bavila a začala se učit více ze zájmu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stampulka
No nevím, jestli je dobré takto uvažovat, když se dcera neučí úplně dobře.
Ono ani na střední a ani později na vysoké to nebude jen to, co ji baví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit