Anglicky v Ostravě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Anglicky v Ostravě
Ahoj, ahoj ráda bych se vás zeptala zda neznáte nějakou kvalitní školu či kurz angličtiny pro začátečníky v Ostravě. Jeden kurz jsem už absolvovala v Hello škole ale nějak mě to neoslovila, jak metoda výuky, tak učitelka. Prostě celkově byly hodiny nezáživné a nudné. Ale i přesto jsem se snažila docházet a vzdělávat se co to jde. Nakonec jsem ale musela předčasně kurz ukončit z důvody dlouhodobé nemoci
Zkoušela jsem se učit sama doma, ale to nemá dlouhé trvání. To určitě znáte. Takže nahoďte tipy, prosím: ať už nějaké metody učení, nebo kurz/škola, kde jste se třeba i bleskově naučili anglicky. Prostě budu ráda za všechno. Mým cílem je porozumět a umět se „jakštakš“ domluvit než nastoupím zase do práce…pro zajímavost je to za nějakých 20měsíců
Myslíte, že se to dá s dítětem vůbec zvládnout??
![]()
Příspěvek upraven 07.10.13 v 21:31
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, já chodila do AJAK Ostrava (ajak.eu). A byla jsem tam spokojená. Ale už je to 6 let nazpět ![]()
Jinak mě hodně pomáhá koukat na seriály/filmy v angličtině s titulkama
Stačí mrknout od prvního dílu na How I met your mother a na poslední sérii už nebudeš muset koukat ani s titulkama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MrsDuck píše:
Jinak mě hodně pomáhá koukat na seriály/filmy v angličtině s titulkamaStačí mrknout od prvního dílu na How I met your mother a na poslední sérii už nebudeš muset koukat ani s titulkama
Přesně s tím jsem začla minulý týden
zkouším porozumět, popřípadě stopnu a vyhledám, Někdy mrknu bez tiulků na seriál v angličtině a pak ho pustím znovu s titulkam apod.. taky jsem začla vnímat víc písničky a musím říct, že to není špatný ale nevím, zda to bude stačit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Misheila To taky nevím. Mi jde vždycky spíše o rozmluvení, než o to, abych se učila něco nového. A tohle mi pomohlo. Připomnělo mi to některé slovíčka a fráze. Občas mi něco utkvělo v paměti a pak jsem říkala třeba dva dny dokola pořád jednu větu ![]()
Kolegyně z práce si třeba píše na netu s cizinci. A rozhodně jí to pomohlo. Napíše cokoliv, ale zase se stydí mluvit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MrsDuck
no já mám v plánu se naučit aspoň trochu konverzovat a pak se bavit s kámoškou převážně anglicky, prostě abych na to zase hned nezapomněla a angličtinu používala. Později si určitě budu dopisovat i s kamarádem z Finska, ten umí anglicky perfektně ale ted se na to ještě necítím, protože jsem opravdový začátečník. Angličtinu jsem neměla ani na základce ani na střední. A ty si chodila do toho AJAKU na kurz nebo pomaturitní studium??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Misheila Aha, já myslela, že už to zvládáš. Tak to si nejsem jista, jak moc ty filmy s titulkama pomůžou ![]()
Já na AJAK chodila na obojí
Na angličtinu jako na pomaturitní a na ruštinu jako na odpolední kurz jednou týdně. Na agličtinu jsme měli (mimo jiné) rodilého mluvčího, který teda česky mluvil asi tak jak já svahilsky
a to mi třeba pomohlo nejvíc. Protože i když jsem něco nevěděla/neznala, musela jsem to obkecat v angličtině a to tak nějak nakopává. Kdybych si vybírala nějaké jazykové kurzy, šla bych jedině tam, kde je rodilý mluvčí. Ze začátku jsem se šíleně styděla a bylo mi trapně před ním mluvit, ale po pár dnech to přešlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MrsDuck
taky si myslím, že s rodilým mluvčím, to má větší účinek
koukala jsem na ty stránky ale nikde jsem nenašla kolik stojí kurz a na jak dlouho je. Ráda bych to pomaturitní studium ale s dítětem těžko můžu někam na půl dne pryč :/ A druhá věc jsou kačky, 20.000,– jen tak dát do kupy, je ted pro mě neuskutečnitelná záležitost, takže jedině na splátky, což jsem se teda dočetla že to lze rozložit až do 8splátek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že to pomaturitní studium je vhodné fakt pro ty, co právě maturovali. S dítětem je to už náročnější. Sama mám prcka a mám problém se trhnout jenou týdně, natož každý den ![]()
Ony ty jazykové kurzy jsou docela nákladnější, no
Pokud budeš po ukončení kurzu jazyk používat, tak si myslím, že se to i vyplatí a je to dobrá investice. Ale pokud jazyk používat nebudeš, je to celkem na prd :-/
Vím, že splátky tam byly možné, hodně lidí to tenkrát mělo na splátky. Ale jinak netuším, to je asi třeba tam zavolat nebo zajít a poptat se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit