Studium mateřinky Plzeň
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Studium mateřinky Plzeň
Dobrý den,
sháním touto cestou někoho, kdo buď studuje, nebo studoval v Plzni na ZČU pedagogickou školu obor učitelka mateřské školy (Učitelství pro mateřské školy)?? Měla bych pár otázek
Hlavně jak náročné bylo studium? Předměty? Přijímačky? Na jaký předmět bylo náročné se připravit apod?
Budu ráda za jakýkoli informace, poznatek, zkušenost z téhle fakulty. A pak bych měla dotaz na ty, kteří pracují jako učitelky v mateřských školách. Dámy, paní, slečny, ženy prosím Vás všechny jaký je cca harmonogram práce? Jak jste zvládly práci s těmi „zlobivými“ dětičkami? Jaká je pracovní doba ve školce? A kolik za tu práci dostáváte peněz? Jestli víte, jaké je uplatnění? Prostě jakékoli zkušenost z praxe prosím sem! Budu za ně moc ráda!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj
Ve školce pracuji sedmým rokem… jsem těhotná a v březnu tam končím, vracet se ale nechci.
Učitelka ve státní MŠ má spoustu výhod 1) 40 dní ŘD (tu si ovšem musíme vybírat pouze v prázdninách, míváme otevřeno i přes prázdniny - ne vždy a ne celé), 2) krátká pracovní doba - 6 hodin u dětí (přímá) a 2 hodiny na přípravu na příští den (nepřímá, někde se plní na pracovišti, někde povolí ředitel práci doma), 3) volné víkendy, státní svátky, část prázdnin.. 4) na ženu celkem slušný plat, já cca 16tis. - nebere se ohled na to, zda máte VŠ, stačí SŠ správného zaměření. Plat vám určí ředitel dle práce, kterou budete vykonávat. Většinou 8. nb. 9. plat. třída. S vyšší znám pouze ředitelku.
Když se sejde dobrý kolektiv, nejlépe mladší a sednete si, je to fajn. My chodíme na sedánky i na disko
Máme tam ale i takové, které z pozice uklizečky chtějí všechno řídit,.. no hrůza…
Nejvíc mi vadí přístup rodičů, vodí děcka neustále nachlazené s potvrzením, že jsou v pořádku. Jsem teďka zase narýmená a to je pořád. Měla jsem i neštovice, vši,…
Pro rodiče jsme služky, není jim hanba přijít s plínkou a dudlákem, některé děti neumí mluvit, neumí jíst tuhou stravu… Rodiče se pořád vymlouvají s odkazem na článek psychologa… Ale samozřejmě, z 28 rodin se vždycky najdou 3… Někteří jsou super!!!
Loni odešla, naštěstí, ta nejhorší rodina za celou existenci školky. Dítě bylo hotovej anděl - šikanoval, kradl, sprostě mluvil, lhal, bořil,… Ale jeho otec, ten nám vyhrožoval likvidací!!! Sama ředitelka se ho bála, takže jsme museli jen trpělivě čekat, až odejde. Zastání nebylo a kluk samozřejmě lhal dokonale, stejně jako otec zmanipuloval některé další rodiče. Pochopili…ale pozdě pro nás.
Prostě, zhrnu to - práce pro ženu výborná, i s vidinou toho, že budete/máte vlastní dítě a můžete s ním trávit spoustu času i ve školce, o víkendech, v prázdninách… Ale musíte mít silné nervy ![]()
Mě práce s dětma baví, mám ráda i ty zlobivý (i když někdy mi lezou krkem!!!), ale jsou jako moje. Ráda bych měla svoji školku, malou, soukromou, max. 8 kousků, abych se mohla věnovat všem, vyrazit na výlet kamkoliv, kdykoliv…Dělat, co nás napadne, vyrábět, tvořit, neřešit dodržování 120 minut na vycházku, přesný čas 11:30 na oběd… a kdo by z rodičů nerespektoval pravidla, bohužel, příští měsíc neplaťte a nechoďte. Teď to tak jednoduché není, děti u nás ve městě klesají, věk 2,5 roku běžný a 28ks… ředitelka je ráda za každou hlavu, protože naše školka je na dost špatném místě (sice v přírodě, ale z města daleko) a ve městě oproti dřívějšku otevřeny nové třídy i školky, protože byl nedostatek cca 3 roky zpět…
Režim dne:
- otevírá se v 6:00
- máme více tříd, ranní učitelky přichází postupně, zatím se scházíme v jedné
- ráno ve své třídě - výtvarka, pracovka, prac. listy, flétna,… + individuální hry
- 8:30 - 9:00 hygiena, postupná svačina
- 9:00 - 9:10 úklid hraček
- 9:10 - 9:30 řízenná činnost - zpravidla na koberci, kdy si „hrajeme“ - třídíme barvy, tvary, velikosti, určujeme 1. a posl. písmeno, cvičíme, zpíváme, básníme,.. VŠICHNI.
9:30 - 11:30 hygiena, oblékání (příprava na pobyt venku), pobyt venku, návrat, hygiena
11:30 - 12:00 oběd V 9:30 příchod odpolední učitelky
12:00 - 14:00 hygiena, převlékání (příprava na odpočinek), pohádka, odpočinek
Ve 12:00 končí směna ranní učitelky
14:00 - 15:00 postupné vstávání, hygiena, svačina, volné hry - děti odcházejí domů
15:00 - 15:30 možnost volných her nb. činnost s učitelkou - výtvarka,..
15:30 - 16:30 přesun do společné třídy, zde si hrají volně, učitelky odchází postupně, poslední učitelka odchází s posledním dítětem, nejpozději v 16:30
Přeji hodně štěstí
omlouvám se za anonym, ale nerada bych, aby mě někdo poznal, ve smlouvě mám zákaz vynášet info ze školky ![]()
- Citovat
- Upravit
Hrozně moc bych Vám chtěla poděkovat za vyčerpávající informace! Bohužel nemám žádnou pedagogickou školu vystudovanou (pouze střední zdravotnickou), ale hrozně mě baví ruční práce, kreativita, když je ten den rozmanitý a tak
Ve zdravotnictví moc zůstávat z důvodu problémy s páteří nechci. A ve školce jsem párkrát brigádničila jako zdravotník a moc mě to bavilo
jen jsem se tak trošku obávala a právě stále obávám těch „zlobivých dětiček“ ![]()
Když jste tu tedy nakousla vzdělání, je jedno co budu mít vystudované? Ať už střední, vyšší nebo vysokou pedagogickou? nebo je lepší právě si to Bc vystudovat, abych pak neměla problém s tím, že by mě někdo s vyšším vzděláním nahradil?
A ta dovolená je povinná? Kdyby jste třeba chtěla například týden po v březnu, tak nemáte nárok, protože si prakticky vyberete veškerou dovolenou o prázdninách?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, dovolenou nám prostě řídí ředitelka - na základě toho, má-li naše školka zrovna provoz. Je nás ve městě víc, a zároveň i my máme více budov (slučuje se). Ale tak je to u nás, záleží, na jakou ředitelku kápneš.
Na konkrétní vzdělání mrkni sem, díl dva ![]()
http://www.msmt.cz/…ch-k-1-lednu
- Citovat
- Upravit