Studium na VŠ (IVP ČZU)

Anonymní
15.2.20 13:33

Studium na VŠ ( IVP ČZU)

Ahoj holky, zakládám tuto diskuze, jen pro zajímavost. Kdy jste se rozhodly jít pokračovat studovat VŠ? Po SŠ jsem se několikrát pokoušela udělat příjímačky ( pedf ZČU - psychologie, UK-psychologie, UK pedf - zsv-aj), ale uteklo mi to o pár bodů. Mě je 25, mám pár let odpracováno, našetřeno, bydlím s rodiči, s přítelem jsme již 7,5 roku. Dítě zatím neplánujeme. Mě zaujal obor poradenství v odborném vzdělávání na IVP České zemědělské univerzity, jenže letos již nemá akreditaci a škola čeká na udělení nové akreditace pro podobný obor.
Přemýšlím do budoucna o kombinované formě, přece jen prezenčně sedět ve 25-26 ve tříde s 20 letýma :lol: i když vypadám mladě :oops: :) Jen mám trochu obavy z motivace k učení a to, že moji vrstevníci již školy dokončují nebo již titul mají a já nic :roll: Zajímá mě věk a forma studia, pro kterou jste se rozhodly a celkové postřehy a rady ze studia. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26872
15.2.20 13:38
@Anonymní píše:
Ahoj holky, zakládám tuto diskuze, jen pro zajímavost. Kdy jste se rozhodly jít pokračovat studovat VŠ? Po SŠ jsem se několikrát pokoušela udělat příjímačky ( pedf ZČU - psychologie, UK-psychologie, UK pedf - zsv-aj), ale uteklo mi to o pár bodů. Mě je 25, mám pár let odpracováno, našetřeno, bydlím s rodiči, s přítelem jsme již 7,5 roku. Dítě zatím neplánujeme. Mě zaujal obor poradenství v odborném vzdělávání na IVP České zemědělské univerzity, jenže letos již nemá akreditaci a škola čeká na udělení nové akreditace pro podobný obor.
Přemýšlím do budoucna o kombinované formě, přece jen prezenčně sedět ve 25-26 ve tříde s 20 letýma :lol: i když vypadám mladě :oops: :) Jen mám trochu obavy z motivace k učení a to, že moji vrstevníci již školy dokončují nebo již titul mají a já nic :roll: Zajímá mě věk a forma studia, pro kterou jste se rozhodly a celkové postřehy a rady ze studia. :kytka:

25? To je v pohode. A bezdetna? To je jeste lepsi. Bc. jsem zacinala distancne ve 26 letech jako bezdetna. Ing. az o 10 let pozdeji ve 37 letech uz jako matka (to byl teprve ficak) :mrgreen: Nevahej a jdi do toho :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.20 13:55
@Anonymní píše:
Přemýšlím do budoucna o kombinované formě, přece jen prezenčně sedět ve 25-26 ve tříde s 20 letýma :lol: i když vypadám mladě :oops: :) Jen mám trochu obavy z motivace k učení a to, že moji vrstevníci již školy dokončují nebo již titul mají a já nic :roll: Zajímá mě věk a forma studia, pro kterou jste se rozhodly a celkové postřehy a rady ze studia. :kytka:

Dělala jsem si tam pedagogické minimum a dobrý. Akorát z tebe mám pocit, že ti jde hlavně o těch pár písmenek před jménem…(obavy z motivace k učení, řešíš budoucí spolužáky mladší jen o 5 let a naproti tomu spolužáky bývalé, kteří ti už utekli…). Jinak jsem tam studovala v 37 a měla jsem spolužáky ve věkovém rozmezí 22- 54 let.

• Citovat
  • Upravit
406
15.2.20 14:14

ČZU jsem kombinovane vystudovala, začala jsem v 28.
Bc. ještě jde, prvák je síto jako všude, pak uz se to dá.
Ing. byl hukot jako prase, pořád jen psát seminárky, projekty, semestrálky, do toho se učit na zkoušky a samozřejmě postupně pracovat na diplomce. Kdo není zvyklý makat a odříkat si zábavu, koníčky a dovolené, nemá šanci. Já se učila každý den od 20 do půlnoci, když děti spaly a den dva před zkouškou celodenne, takže dovolenou jsem vyplacala vždy na učení. Musíš prostě hodně chtít a leccos tomu obětovat. Ke státnicím jsem šla úplně vyřízená, ještě teď nemůžu pochopit, jak jsem to mohla zvládnout při práci a dětech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.20 14:53

Studovat jsem zacala ve 25, a ve 30 jsem si mohla psat pred jmeno Ing. Mgr., byl to ficak, ale nemela jsem deti, jen chodila do prace, dovolene s muzem jsem zvladala.
S detmi bych to teda zazit uz nechtela :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3
9.5.24 20:33

Dobrý den,

letos se hlásím IVP (ČZU) a v červnu se píší přijímačky ze všeobecného přehledu. Na webu školy jsem si zakoupila učebnice, které jsou k učení se na zkoušku potřeba, ale musím říct, že je to tolik nic neříkajících informací, že nevím co v přijímacích zkouškách opravdu bude. Chci se zeptat, zda někdo také nepsal tyto zkoušky a nepověděl by mi alespoň velmi okrajově jaké byly otázky a jaká byla náročnost.

Moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
19.1.25 02:01

@sisi13777 Mohu se prosím zeptat jaké nakonec přijímačky byly? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
20.1.25 18:26

@Lucie58 Ahojky taky máš v plánu se letos hlásit na IVP? Mam nějaké informace o přijímačkách od kámošky co je teď v prváku. Pokud by jsi chtěla, tak si můžeme napsat do soukromé zprávy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
20.1.25 20:22

@natty321 Jee, to budu moc rada!! 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
20.1.25 20:37

@Lucie58 tak super, už jsem ti napsala😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
25.2.25 21:46

@natty321 ahojky, taky bych se chtěla tento rok hlásit, napsala bys mi taky prosím nějaké info? Vůbec nevím jak se připravit na přijímačky na tento obor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janinka89
16.3.25 20:38

Ahoj :mavam:, je tu ještě někdo? Zajímaly by mě bližší informace ohledně studia, přijímaček a pod. Zatím nevím, jak to bude s akreditací, tak jestli by byl někdo ochotný podělit se o zkušenosti a informace. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze