Studium - PC vybavení - cena
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem technický lempl, nicméně mám před sebou studium na VŠ. Notebook jsem naposledy využívala k práci před cca 7 lety a už tehdy byl pár let starý. Prosím o radu, za kolik se dá nejlevněji sehnat něco jako menší notebook, který už ale obsahuje sadu Microsoft (ne, žádnou sadu, co se musí předplatit na rok apod, protože se v tom nevyznám). Jde mi jen o to, abych měla na čem vypracovat seminárku a vytvořit prezentaci. Přijde mi, že často v obchodech mi nabízí to nejdražší, tak se chci nejdřív zorientovat v ceně. Ale na Googlu si nejsem jistá, co má Word a PowerPoint už předinstalovaný a co je vhodné. Manžel pracuje s PC, ale taky se v tom nevyzná a doma používá notebook bez MS Office jen kvůli čtení článků na netu. Nechci nic drahého, budu ráda za tipy.
Slušný repas od pár tisíc nahoru, legální Office ti může poskytnout škola, pokud jede v nějakém programu od MS, pak jsou možnosti MS Office zdarma, ale asi to není úplně legální ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Notebook si kup nějaký levnější, klidně repasovaný, a le se slušnými parametry. Pokud na tom budeš surfovat po netu, psát seminárky a koukat na netflix, tak nepotřebuješ žádný dělo.
Počítač který koupíš s nejvetší pravděpodobností bude mít nainstalovaný legální Windows, kde pokud vím, je k dispozici alternativa k Wordu i power pointu, jen to má méně funkcí.
Pokud bys chtěla plná Word, Excel a Power point, musíš si koupit licenci, a ty nejsou úplně levné. Můžeš jít cestou Microsoft (office) 365. což je předplatné na rok, takže to musíš každý rok obnovovat. Nebo si můžeš koupit trvalou licenci, to hledej pod názvem Office 2021. Třeba toto https://www.alza.cz/…d6714644.htm
Prodejci PC občas nabízí Office 2021 s počítačem za výhodnější cenu.
Z mého pohledu třeba tento nevypadá špatně https://www.levnapc.cz/…t490-15.html
Od tohoto prodejce kupuji repasované notebooky do práce celkem často a nikdy s nimi nebyl problém. Jen pro doplnění, nejsem člověk nějak extra znalý IT, mám jen běžné uživatelské znalosti a přehled.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A na jakou školu to je? Humanitní, technická, ekonomka…? Co se tyce office, většina PC bude mít predinstalovane, ale musíš je stejně aktivovat, tj. zaplatit. Většina škol má však školní licenci, najdeš pak na webu vaši školy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pošlete sem ofocený výrobní štítek vašeho notebooku, třeba nebude nutné pořizovat nic nového a bude stačit servis a oživovací kůra. Až na základě toho bych přemýšlel o novém. Některé desetileté notebooky jsou pořád výkonnější, než dnešní nové s nízkou cenou.
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem technický lempl, nicméně mám před sebou studium na VŠ. Notebook jsem naposledy využívala k práci před cca 7 lety a už tehdy byl pár let starý. Prosím o radu, za kolik se dá nejlevněji sehnat něco jako menší notebook, který už ale obsahuje sadu Microsoft (ne, žádnou sadu, co se musí předplatit na rok apod, protože se v tom nevyznám). Jde mi jen o to, abych měla na čem vypracovat seminárku a vytvořit prezentaci. Přijde mi, že často v obchodech mi nabízí to nejdražší, tak se chci nejdřív zorientovat v ceně. Ale na Googlu si nejsem jistá, co má Word a PowerPoint už předinstalovaný a co je vhodné. Manžel pracuje s PC, ale taky se v tom nevyzná a doma používá notebook bez MS Office jen kvůli čtení článků na netu. Nechci nic drahého, budu ráda za tipy.
- Citovat
- Upravit