Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hele, ja jsem na rodicaku, k tomu pracuju na polovicni uvazek, v dobe statnic budu uz na plny. Takze mi prijde vtipna tvoje obava, ze se na statnice budes muset ucit behem prace. To snad dela vetsina, ne? Malokdo ma takovy luxus, nedelat nic jineho nez se jen ucit na statnice. A pokud z toho mas takovy stres, tak se snad muzes zacit ucit prubezne uz ted… nedelej z komara velblouda ![]()
@Anonymní píše:
Já jsem nastoupila na učitelství IT dálkově na bakaláře. A už v prváku jsem byla jediná, kdo ještě neučil.
Takže představa, že někdo po 5 letech teprve, a jenom možná, půjde učit je OPRAVDU vtipná
Jenom možná půjde učit? Chci učit, chci to dělat. Jen se mi to zkomplikovalo těmi státnicemi.
myslím si, že zas taková katastrofa to není, nastoupit rok po dostudování. Ale děkuji za názor. ![]()
@Anonymní píše:
@Jana651 byla jsem ve stejné situaci. Pedagogika a psychologii jsem dělala v zimě, první obor v květnu a druhý na konci srpna. Prošprtaný celý rok. Takže jsem pak jela na Evropskou dobrovolnou službu do zahraničí a nastupovala do školství až další rok. Nelituji. Nic mi neuteklo a za mého mládí bylo téměř bez šance dostat se na Erasmus, ač jsem přímo studovala cizí jazyk…
Jeden kolega nastupoval s tím, že v přípravném týdnu v srpnu dělal poslední státnice…
Děkuji za odpověď 😂 ❤️ asi takovou zkušenost jsem hledala. Vím, že to jde i tak.
@truelly píše:
@KerrisKate asi jak kde a jak který obor. Já bych při práci taky neodstátnicovala. Šprtala jsem se měsíc v kuse.
Mám to stejně. Je to obor od oboru. Můj je dost náročný. Z 20 lidi na prvním termínu projdou většinou 2-3 lidi. Takže si nemyslím, že by mi stačil týden, či učení po práci. Asi je pro mě priorita dostudovat, abych se pak učitelství a žákům mohla věnovat na 10000%
@Dendiss píše:
Hele, ja jsem na rodicaku, k tomu pracuju na polovicni uvazek, v dobe statnic budu uz na plny. Takze mi prijde vtipna tvoje obava, ze se na statnice budes muset ucit behem prace. To snad dela vetsina, ne? Malokdo ma takovy luxus, nedelat nic jineho nez se jen ucit na statnice. A pokud z toho mas takovy stres, tak se snad muzes zacit ucit prubezne uz ted… nedelej z komara velblouda
Nemůžu, píšu diplomku.
nevím, každý to má asi opravdu jinak. Ale děkuji za info. Zvolím si cestu „klidného“ dostudování a pak se uvidí, co dál. ![]()
@Dendiss píše:
Hele, ja jsem na rodicaku, k tomu pracuju na polovicni uvazek, v dobe statnic budu uz na plny. Takze mi prijde vtipna tvoje obava, ze se na statnice budes muset ucit behem prace. To snad dela vetsina, ne? Malokdo ma takovy luxus, nedelat nic jineho nez se jen ucit na statnice. A pokud z toho mas takovy stres, tak se snad muzes zacit ucit prubezne uz ted… nedelej z komara velblouda
Tyjo, taková frajerka teda nejsem - s dítětem, poloviční úvazek a ještě se učit. To ti musí někdo pomáhat s hlídáním, ne? Já jsem skutečně potřebovala měsíc jen a jen na učení na státnice. Na napsání diplomky jsem potřebovala předtím čas zvlášť. A na druhé státnice ještě zase čas zvlášť. Teprve po zdárném dokončení jsem začala hledat práci. Jinak bych nebyla schopná to udělat. V našem ročníku teda během studia nepracoval skoro nikdo. Takže chápu zakladatelku a její potřebu mít na to klid.
Ale tu práci bych buď hledala už teď, aby od září byla, a doufala bych, že ty státnice prostě předtím udělám.
@Jana651 píše:
Jenom možná půjde učit? Chci učit, chci to dělat. Jen se mi to zkomplikovalo těmi státnicemi.myslím si, že zas taková katastrofa to není, nastoupit rok po dostudování. Ale děkuji za názor.
Hlavně si to ode mě neber nějak osobně, nemyslela jsem to nijak pejorativně, samotnou mě to překvapilo, že jsem jediná, kdo neučil. Akorát z této zkušenosti bych čekala, že na magistrovi už budou učit všichni
ale jedná se o Prahu, tak tady bude asi situace specifická nedostatkem učitelů/ochotě k různým uvazkům…
@Anonymní píše:
Hlavně si to ode mě neber nějak osobně, nemyslela jsem to nijak pejorativně, samotnou mě to překvapilo, že jsem jediná, kdo neučil. Akorát z této zkušenosti bych čekala, že na magistrovi už budou učit všichniale jedná se o Prahu, tak tady bude asi situace specifická nedostatkem učitelů/ochotě k různým uvazkům…
Nene osobně si to neberu. Jsem moc ráda za zkušenosti a názory. Každopádně, rozhoduji se už týden a pro své duševní zdraví a klid si to rozložím a práci budu řešit až potom. Ano, je dost možné že ji v oboru nenajdu, ale asi mi tolik nevadí si chvíli počkat v jiné práci
ale všem moc děkuju
@Jana651 píše:
Nemůžu, píšu diplomku.nevím, každý to má asi opravdu jinak. Ale děkuji za info. Zvolím si cestu „klidného“ dostudování a pak se uvidí, co dál.
Jako ze kdyz pises diplomku, tak se u toho nemuzes ucit na statnice? ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Jasne, beru, ze tohle je dost individualni. Nekdo potrebuje intenzivnejsi pripravu.