Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Od nás z Ostravy jeli na Prašivou. Taky celodenní. Do velkého města by je asi nebrali. Spíš do přírody. Jaký mají program v té Praze?
U nás jezdili dost. Mne to tedy přišlo vždycky prima, ze mají změnu a pro ně to navíc bylo vždycky dobrodružství. I do Prahy jezdili, na Petřín a do zoo.
@Cuddy to zase né, ale je to zhruba 2 nebo 2.5 hodiny autobusem tam a potom zase zpět. ![]()
U nás jezdí tak 1-2× do roka, vylet třeba na farmu, 10-15km. Jedou autobusem od školky, na oběd jsou zpátky. Ale jako nechat běhat po Praze cely den skolkove děti si neumím moc představit, už kolem oběda jich bude půlka unavená ![]()
@Anonymní píše:
@andelkaO Království železnic
Tam je to super, jen ať jede. Užije si to
@Kriss Tina taky si myslím. Když jeli ten kousek minule - do toho divadla, kluk mi hned doma odpadnul a obvykle pres den uz spát odmítá.
Místo toho, aby byl rodič rád, že učitelky děti vezmou na vylet, tak má problém ![]()
Co si to jen ty ženský vymyslely že ![]()
U nás se jezdilo 2× ročně. Většinou nějaký vánoční program (Vánoce na statku, svíčkárna, skanzen…) a letní (zoo, Mirákulum atd.). Nikdy mi to nevadilo
O zpoždění většinou učitelky informovaly přes whatsapp, a druhou stranu chápu, že když mají na starost plný autobus dětí, že třeba na tom mobilu nestihnou být, nebo se zaseknou v koloně těsně před příjezdem. Čekání beru jako normální věc. A když jsem bydlela blízko školky, domluvila jsem se s nějakým rodičem, že mi napíše, až přijedou
@Petra Z Tak na výlety s ním jezdíme my… a aspoň ho vozíme v autosedačce.
A dávám do školky na „hlídání“ a nepotřebuju aby trajdali někde daleko celý den.
To je přece nesrovnatelný. ![]()
@Anonymní píše:
A dávám do školky na „hlídání“ a nepotřebuju aby trajdali někde daleko celý den.
To je přece nesrovnatelný.
Obereš ho o pěkný výlet s kamarády. Ptala jsi se jeho zda chce jet?
@Anonymní píše:
To je přece nesrovnatelný.
Tak ale zase bude s kamarády, zažije Něco nového, bude mít zážitky - ty za ten den doma mít nebude.
Příspěvek upraven 13.02.24 v 16:23
Rodičům se člověk nezavděčí. ![]()
U nás jezdí jednou za rok na delší výlet a jednou na kratší. Taky klidně jeli víc jak dvě hodiny autobusem.
Když byly moje děti malé, tak to dělali i tak, že na delší vylet jeli jen předškoláci a malošci jeli někam blíž, ozývaly se některé matky, že se jim to nelíbí, že by měly jet všechny děti, že to je diskriminace malých. Takže to udělali pro všechny. To se ozývaly matky, že se to pro malé nehodí, pak udělali dva výlety a to bylo taky špatně, protože některé děti by chtěly na oba a jak si mají vybrat…
Ve škole učitelka kvůli rodičům zrušila výlet a děti šly jen na vycházku.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj. Jezdí vaše děti se školkou na celodenní výlety někam dál?
Naše školka si vymyslela výlet do Prahy na celý den a popravdě se mi to nelíbí.
Za prvé dlouhá cesta autobusem bez autosedaček a velké město.
Nehledě na to, že posledně jeli do divadla, nestihli autobus zpět a nikomu nedali vědět.
Došla jsem do školky a tam nikdo. Společně s dalšími rodiči jsme koukali jak blázni.
Potom nám uklízečka řekla, že dojedou později - uklízečka. To mi přišlo dost absudrní.
Kluk jeste nema povinnou, takze ho asi nechám doma, ale je to takto běžné? Myslím, že si vymýšlí takové výlety xx km daleko