Výlet a školka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5757
13.2.24 17:55
@BohunkaP píše:
@Aglája75, nikdo tě nenutí dítě na takovou akci posílat …. Ohledně moudra, co “by učitelky udělaly lépe”, ti s dovolením rovnou vracím ty tvoje “kydy”… a za víc ten román nestojí. :roll:

Ooooch ta to bylo duchaplne :jazyk: A jiste vrchol kapacity :mrgreen: A dost to odpovida charakteru lidi, co ty radoby altivity desne vynaseji. Jinak vetsi zlo jsou samozrejme ucitelky, ci neustale skatulkuji a hodnoti rodice a deti, podle malomestackych tabulek, to ano proti tomu nesmyslna skolka v prirode je jeste zlata :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
13.2.24 18:05

Ježíši kriste, tak pokud to tvůj miláček nezvládne tak ho nech doma. Jeden blbý den a strašný problém :nevim: Učitelky super že vůbec děckam něco vymýšlejí, aby nekrněly jen ve třídě a mohly i samostatně něco prožít :pankac: Nech si svou kytičku doma a máš po problému, pojede někam až hlavně TY budeš připravena aby opustil hnízdo :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
13.2.24 18:12
@kruel píše:
Ježíši kriste, tak pokud to tvůj miláček nezvládne tak ho nech doma. Jeden blbý den a strašný problém :nevim: Učitelky super že vůbec děckam něco vymýšlejí, aby nekrněly jen ve třídě a mohly i samostatně něco prožít :pankac: Nech si svou kytičku doma a máš po problému, pojede někam až hlavně TY budeš připravena aby opustil hnízdo :dance:

dite i kdyby kyticka dozraje a bude z nej skvely clovek … ale ty uz s tim holt nic neudelas… hloupost zatim lecit nejde :jazyk: l

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20838
13.2.24 18:42

Dobrý den,

diskuze začíná lehce jiskřit. Prosím zkuste udržet emoce na uzdě.

Děkuji a přeji hezký den

Jana :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5138
13.2.24 18:53
@Aglája75 píše:
dite i kdyby kyticka dozraje a bude z nej skvely clovek … ale ty uz s tim holt nic neudelas… hloupost zatim lecit nejde :jazyk: l

To mluvíš o sobě…o té hlouposti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
13.2.24 18:58

Docela souhlasím s tím, že školka v přírodě je zbytečný masochismus. Ty děti si to nijak výrazně neužijí a je to strašná rasovina. Výlet bych jako rodič ocenila a pokud ne, tak prostě dítě nepřihlásila. V tomhle věku si z toho nebudou nic pamatovat a neúčast jejich budování sociálních vazeb fakt neohrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3897
13.2.24 19:00

Naše skolka jezdí, jednou za rok. Nervózní jsem byla jen poprvé, když jeli z Prahy di písku a dceři byly 3 roky a tři měsíce. Bylo to v pohodě a pak už jsem se další roky nebála.

Vzpomínám si, jak jeli z Prahy do Peklo - Certovina (což nevím, kde je, ale bylo to snad hodinu a půl jedna cesta), (jiné) dceři bylo 2,5 přesně a vzali ji taky s sebou. Líbilo se jí tam :nevim:

(běžná státní skolka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3897
13.2.24 19:02
@hanka.br. píše:
Docela souhlasím s tím, že školka v přírodě je zbytečný masochismus. Ty děti si to nijak výrazně neužijí a je to strašná rasovina. Výlet bych jako rodič ocenila a pokud ne, tak prostě dítě nepřihlásila. V tomhle věku si z toho nebudou nic pamatovat a neúčast jejich budování sociálních vazeb fakt neohrozí.

Moje mám jezdí na školky v přírodě už dvacet let každý rok, dřív dokonce dvakrát za rok. Jaký masochismus, pro koho? Dětem se tam líbí, jezdila jsem jako dítě dokonce s ní, takže jsem to tam každý rok viděla. Žádné drama se nekonalo, bylo to fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
13.2.24 19:02

Vždyť je skvělé, že dítě pozná něco nového, navíc království zeleznic je krásný. Ale pokud na něj přenášíš svůj stres, tak se nedá divit, že nechce. Já bych dítě pustila. Stejně tak jako bych ho pustila na školku v přírodě.

• Citovat
  • Upravit
15225
13.2.24 19:11
@Anonymní píše:
Ahoj. Jezdí vaše děti se školkou na celodenní výlety někam dál?
Naše školka si vymyslela výlet do Prahy na celý den a popravdě se mi to nelíbí.
Za prvé dlouhá cesta autobusem bez autosedaček a velké město.
Nehledě na to, že posledně jeli do divadla, nestihli autobus zpět a nikomu nedali vědět.
Došla jsem do školky a tam nikdo. Společně s dalšími rodiči jsme koukali jak blázni.
Potom nám uklízečka řekla, že dojedou později - uklízečka. To mi přišlo dost absudrní.
Kluk jeste nema povinnou, takze ho asi nechám doma, ale je to takto běžné? Myslím, že si vymýšlí takové výlety xx km daleko :roll:

Já docela obdivuju učitelky, ze se skolkovyma detma jedou na takový vylet. Svoje dite bych poslala podle toho jestli by si to dokázalo užit, chapu ze pro některé 3-4lete by mohl být výlet náročný. Například naše skolka pro předškoláky pořádala školku v přírodě na 4noci. Straší dcera tehdy byla, protože chtěla a vrátila se nadšena. Mladší ne, protože nerada spavala mimo domov a byl by to pro ni spis stres než zabava. Nechápu ty kecy tady o květinách, jen protože dite nejde na vylet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
13.2.24 19:12
@Platanka píše:
Moje mám jezdí na školky v přírodě už dvacet let každý rok, dřív dokonce dvakrát za rok. Jaký masochismus, pro koho? Dětem se tam líbí, jezdila jsem jako dítě dokonce s ní, takže jsem to tam každý rok viděla. Žádné drama se nekonalo, bylo to fajn.

O dramatech nic nepíšu a jestli maminka jezdí, klobouk dolů před ní, má můj obdiv. Masochismus pro učitelky. Je to velká spousta práce, obrovská zodpovědnost, kterou takhle malé děti a jejich rodiče ještě neocení. Vždyť to vidíš sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1832
13.2.24 19:12
@hanka.br. píše:

Proc masochismus? Urcite zalezi na povaze ditete a na ucitelkach.
Nase skolka jezdi pravidelne na jare na 5 dni.
V loni byla dcera prvne a vratila se naprosto nadsena. Deti mely ucitelky rozdelene po 5 a spaly s nima i na pokojich. Usporadali tam karneval, pyzamovou party…denne nam posilaly fotky jak se tam maji. Hned po navratu se dcera tesila, ze pojedou za rok znovu a ja ji rada na jare zase poslu. Ne proto, ze bych se ji chtela zbavit, ale protoze o to vazne stoji a podle toho, jak mluvi ucitelky, si to i ony s detma uzivaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2912
13.2.24 19:18

Pokud se opravdu jedna jen o kralovstvi zeleznic a k tomu takto dlouha cesta, tak mi to velky smysl uprimne nedava. Ale to neni nic proti vyletum obecne. Ale nechapu co ty vlastne resis, nechces at jede? No tak at nejede no. Povinne to neni. Nase skolka porada skolky v prirode, lazne, lyzaky, more, kolovylety a tak a prijde mi to super. Urcite to neni pro kazde dite, ale pro “sikovne” deti uzasne moznosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
13.2.24 19:19
@hanka.br. píše:

No my jsme ho taky na ŠVP nedali, čerstvě 5, nedal by to. Taky ze třídy pojedou možná tak dvě děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
13.2.24 19:29
@hanka.br. píše:
O dramatech nic nepíšu a jestli maminka jezdí, klobouk dolů před ní, má můj obdiv. Masochismus pro učitelky. Je to velká spousta práce, obrovská zodpovědnost, kterou takhle malé děti a jejich rodiče ještě neocení. Vždyť to vidíš sama.

Ty znáš všechny ty děti, že víš, že to neocení? :think: Co jsem viděla ve školce, tak děti si lyžák i školku v přírodě užily.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin