Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ahoj. Jezdí vaše děti se školkou na celodenní výlety někam dál?
Naše školka si vymyslela výlet do Prahy na celý den a popravdě se mi to nelíbí.
Za prvé dlouhá cesta autobusem bez autosedaček a velké město.
Nehledě na to, že posledně jeli do divadla, nestihli autobus zpět a nikomu nedali vědět.
Došla jsem do školky a tam nikdo. Společně s dalšími rodiči jsme koukali jak blázni.
Potom nám uklízečka řekla, že dojedou později - uklízečka. To mi přišlo dost absudrní.
Kluk jeste nema povinnou, takze ho asi nechám doma, ale je to takto běžné? Myslím, že si vymýšlí takové výlety xx km daleko
Já bych byla teda nadsena, ze skolka neco takoveho porada. Mam syna, ktery zrovna dvakrat skolku nemiluje, prostě je trochu druh domaci. Ale myslim, ze vylety se mu pokazde libily a ja jsem byla strasne rada, ze to zazil. Bezne poradaji vylety na cely den.
Nestalo se mi teda, ze by nebyli ve skolce vcas, natoz, ze by nedali vedet. To by se mi tezce nelibilo.
Mně království železnic přijde super a naše děti si to tam vždy užily. Pokud tam dítě bereš normálně, tak se na to vykašli.
Dítě se k výletu staví jak? Chce jet?
U nás na výlety jezdili taky, vzdálenost si už nepamatuji.
Benjamín 3r zatím jezdí max po okolí, jen v jejich rychlosti to je celé dopoledne ![]()
Na školku v přírodě bych poslala dítě, které tam chce jet. To je snad o dohodě mezi rodiči a dítětem.
Mám vnuka 5 let, je podzimní a předškolák tedy ještě není, přesto dostal pozváni od p. učitelek jet na školu v přírodě. Už se moc těší, pojedou v červnu na 4 noci. V loni byli na celodenním výletě ze školkou a moc si to užil.
@Dollorres píše:
Asi není, co řešit. Ty o ten výlet nestojíš a dítě zřejmě taky ne. Povinné to jistě není.
Naše školka zatím nikde extra s těmi menšími dětmi 3-4 roky nikde nebyla. Docela bych to uvítala.
Jen zrovna to království železnic je skvělý místo. Já tam s dětmi byla 2×. Kdyby měl syn možnost jít tam se školkou, byl by nadšenej. A to jsme z Prahy, tak by klidně mohli. Jezdí jen na plávání, taky tam nemají autosedačky, ale ve 4 letech je schopnej se udržet.
U strašího syna jsem asi 3× zažila situaci, že na větší výlet nebo švp jet nemohl, nechtěli ho. A on to strašně oplakal pokaždé. A to, že jsme se tam pak vydali dodatečně samo ho zrovna moc neutěšilo. Jemu šlo o ty kamarády. Je teda fakt, že už mi bylo 6+, tsk to víc vnímal.
Jak můžou dítě nechtit? Vždyť je to vzdělávácí zařízení, ne výběrový pěvecký sbor?
@mado To by bylo asi na dlouhý vyprávění.
Ve zkratce: neměli jsme štěstí na profesionály s lidským přístupem. Syn má ADD a dyspraxii. Pro jejich pohodlnost mi vždy navrhli přesunout ho do jiné třídy. Pokud bych trvala na účasti, výlet by se zrušil všem. Na to mají skutečně právo. ![]()
Tady pak není žádné správné rozhodnutí.
Teď už je to naštěstí v pořádku, ve škole mají spoustu akcí a nikdo ho nelimituje.
@petulka23 píše:
Proc masochismus? Urcite zalezi na povaze ditete a na ucitelkach.
Nase skolka jezdi pravidelne na jare na 5 dni.
V loni byla dcera prvne a vratila se naprosto nadsena. Deti mely ucitelky rozdelene po 5 a spaly s nima i na pokojich. Usporadali tam karneval, pyzamovou party…denne nam posilaly fotky jak se tam maji. Hned po navratu se dcera tesila, ze pojedou za rok znovu a ja ji rada na jare zase poslu. Ne proto, ze bych se ji chtela zbavit, ale protoze o to vazne stoji a podle toho, jak mluvi ucitelky, si to i ony s detma uzivaji
tak jasne, ze to z pohledu rodice vnimas jinak nez ucitelka. Nemuzes mit predstavu o tom, co takova akce obnasi pro ucitele. Ve vasem pripade jako kontroverzni vnimam to, ze dospeli spali ve spolecnem pokoji s detmi. Vyjezdy s detmi absolvuji, je to to vsak na ukor meho volneho casu, nest zodpovednost za cizi deti neni sranda… Budme radi za kazdou ucu, co je ohotna tohle absolvovat.
@matkabagristy píše:
tak jasne, ze to z pohledu rodice vnimas jinak nez ucitelka. Nemuzes mit predstavu o tom, co takova akce obnasi pro ucitele. Ve vasem pripade jako kontroverzni vnimam to, ze dospeli spali ve spolecnem pokoji s detmi.Vyjezdy s detmi absolvuji, je to to vsak na ukor meho volneho casu, nest zodpovednost za cizi deti neni sranda… Budme radi za kazdou ucu, co je ohotna tohle absolvovat.
Tak to je snad jasné, ne?! Přece nemůžeš nechat třeba 5 malých dětí na pokoji samotné, bez dozoru
.
@Bytsamsebou píše:
Tak to je snad jasné, ne?! Přece nemůžeš nechat třeba 5 malých dětí na pokoji samotné, bez dozoru.
bych to tak jasne nevidela ![]()
@matkabagristy píše:
bych to tak jasne nevidela
U nás ve školce a škole je svět naštěstí ještě v pořádku
.
Já jsem tedy za akce školky rada. Dneska měli třeba masopust. Průvod. Kdo chce účastní se kdo nechce neúčastní se. Není to povinné.
Žádná akce není povinná když na to přijde co se školky týče. ![]()
@Anonymní píše:
@Cuddy to zase né, ale je to zhruba 2 nebo 2.5 hodiny autobusem tam a potom zase zpět.
To je vic projizdka autobusem s curacima a blicima pauzama nez vylet.
Pokud o to syn nestoji, vubec bych to neresila.
@Anonymní píše:
Ahoj. Jezdí vaše děti se školkou na celodenní výlety někam dál?
Naše školka si vymyslela výlet do Prahy na celý den a popravdě se mi to nelíbí.
Za prvé dlouhá cesta autobusem bez autosedaček a velké město.
Nehledě na to, že posledně jeli do divadla, nestihli autobus zpět a nikomu nedali vědět.
Došla jsem do školky a tam nikdo. Společně s dalšími rodiči jsme koukali jak blázni.
Potom nám uklízečka řekla, že dojedou později - uklízečka. To mi přišlo dost absudrní.
Kluk jeste nema povinnou, takze ho asi nechám doma, ale je to takto běžné? Myslím, že si vymýšlí takové výlety xx km daleko
A kdo bys cekala, že to oznami? Starosta?
@malákráličice píše:
To je vic projizdka autobusem s curacima a blicima pauzama nez vylet.Pokud o to syn nestoji, vubec bych to neresila.
Prosím tě, kdo dneska zvrací? 1 dítě že 100?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.