Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@Petra Z Tak na výlety s ním jezdíme my… a aspoň ho vozíme v autosedačce.
A dávám do školky na „hlídání“ a nepotřebuju aby trajdali někde daleko celý den.
To je přece nesrovnatelný.
No, že ty nepotřebuješ, OK, nech dítě ten den doma.
Vyřešeno ![]()
@Anonymní píše:
@Tichošlápek zatím tam žádné vyloženě kamarády nemá a jet právě nechce. Do školky když nemusí je happy. Všudy všeho od září začal chodit poprvé a furt marodil, takže si nevybudoval ani k nikomu vztah.
Mě ani nevadí, že by jel na výlet ale nesedí mi ta dlouhá cesta autobusem tam a Praha… metro, tramvaj a kopa dětí no.
Tak to nech na příští rok, az bude větší. Jestli nechce, nedavala bych ho.
@Anonymní píše:
Ahoj. Jezdí vaše děti se školkou na celodenní výlety někam dál?
Naše školka si vymyslela výlet do Prahy na celý den a popravdě se mi to nelíbí.
Za prvé dlouhá cesta autobusem bez autosedaček a velké město.
Nehledě na to, že posledně jeli do divadla, nestihli autobus zpět a nikomu nedali vědět.
Došla jsem do školky a tam nikdo. Společně s dalšími rodiči jsme koukali jak blázni.
Potom nám uklízečka řekla, že dojedou později - uklízečka. To mi přišlo dost absudrní.
Kluk jeste nema povinnou, takze ho asi nechám doma, ale je to takto běžné? Myslím, že si vymýšlí takové výlety xx km daleko
Vždyť je to jednoduché, tak dítě nepřihlásíš a necháš si ho doma. Moje taky jednou na výlet ze školky nejelo a vůbec nic se nestalo.
U nás v MŠ jezdí na výlety blíž, vždyť by ani náklady na autobus většina rodičů nechtěla hradit… Pokud by dítě mělo sedět 4-5hodin v autobuse a program byl tak na 2-3hodiny, dost bych zvažovala, zda pojede. Ale nechalo by mě to chladnou, prostě bych dítě odhlásila.
@Finkaa Nám nikdo nedával přihlášky. Vyvěsili na web den, čas odjezdu a nazdar ![]()
Tak to se poptám ještě.
@Anonymní píše:
@Finkaa Nám nikdo nedával přihlášky. Vyvěsili na web den, čas odjezdu a nazdar
Tak to se poptám ještě.
Však to stačí. Den výletu znáš a pokud nechceš, aby se dítě účastnilo, tak omluvíš docházku a odhlásíš stravu. To můžeš udělat už dnes. Nic složitého na tom není…
@Anonymní píše:
@Finkaa Nám nikdo nedával přihlášky. Vyvěsili na web den, čas odjezdu a nazdar
Tak to se poptám ještě.
Já jsem tehdy syna omluvila. Tehdy nebyl ve stavu zvládnout celodenní výlet, byl velmi náročný, neměl ještě AP, a představa, že mám dopředu vybrat oběd, co bude jíst.. nešlo. Letos už pojede, hodně se vyvinul.
Když tam dítě dávat nechceš, nech si ho doma - aspoň budou mít o jedno méně.
Místo abys byla ráda, že máte šikovné, aktivní a nadšené učitelky, tak si stěžuješ ![]()
A odpověď na tvou otázku je jednoduchá - ne, není to běžné. Právě kvůli věčně nespokojeným rodičům tvého typu už si dnes na celodenní výlety s dětmi troufá učitelek méně a méně.
@Anonymní píše:
Nehledě na to, že posledně jeli do divadla, nestihli autobus zpět a nikomu nedali vědět.
Došla jsem do školky a tam nikdo. Společně s dalšími rodiči jsme koukali jak blázni.
Potom nám uklízečka řekla, že dojedou později - uklízečka. To mi přišlo dost absudrní.
Kluk jeste nema povinnou, takze ho asi nechám doma, ale je to takto běžné? Myslím, že si vymýšlí takové výlety xx km daleko
Jakože děti občas nezvládnou výlet, to jsem slyšela, ale že by dítě nejelo kvůli autosedačce v autobuse (
promiň, ale to je fakt vtipný) to slyším, tedy čtu, poprvé…
Jen jednou za rok jezdí na delší výlet. Jak bývají v tom květnu/červnu. Jinak mívají kratší výlety, že se vrací na oběd do školky. Malé divadlo stíhají do oběda. Na velké divadlo do krajského města berou pouze předškoláky.
Neviděla bych problém, že jedou na celodenní výlet.
U nás si teda vždy pronajímají autobus. Jednoho stálého dopravce a jeho řidiče. Takže nikde nehoní linkový autobus. Ať jedou plavat, na výlet nebo kulturu.
Nějak nechápu, co se tobě nelíbí, čeho se bojíš. Proč jsi tak úzkostná.
Jsem z Prahy, bydlím na Smíchově (kousek od Království železnic) a upřímně, dítě bych sem na celodenní výlet neposílala. Cesta dlouhá, ty železnice se dětem líbí, což o to, ale pouštět školkové dítě zrovna do Prahy, když na ten ruch nejste zvyklí, to ne. To si sem spíš udělejte výlet jako rodina.
Mám taky školkové dítě a 1× za rok mají celodenní výlet - většinou za Prahu, buď busem nebo vlakem, ale cesta jim krom MHD trvá tak půl hodiny. Třeba z Prahy do Brna bych školkové dítě nepustila.
@Finkaa stačí to, pokud prolejzáš furt internet. Mě to přijde docela mimo.
@ibis Me na tom nic zvlastniho neprijde. Vzdyt ty male deticky se na sedadle sotva udrzi. Staci jen kdyz autobus zabrzdi.
V nasich autobusech jsou sotva pasy. Bohuzel ani dnes to neni pomalu povinnost.
A kdyz nekdo hledi na bezpecnost svych deti mi vtipny taky neprijde.
@Anonymní píše:
Nechávám doma a mám svatej klid ![]()
@Kriss Tina píše:
U nás jezdí tak 1-2× do roka, vylet třeba na farmu, 10-15km. Jedou autobusem od školky, na oběd jsou zpátky. Ale jako nechat běhat po Praze cely den skolkove děti si neumím moc představit, už kolem oběda jich bude půlka unavená
Ani, takto to máme také a to mi nevadí, plus návštěva místní knihovny v pěší vzdalenosti.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
@Tichošlápek zatím tam žádné vyloženě kamarády nemá a jet právě nechce. Do školky když nemusí je happy. Všudy všeho od září začal chodit poprvé a furt marodil, takže si nevybudoval ani k nikomu vztah.
Mě ani nevadí, že by jel na výlet ale nesedí mi ta dlouhá cesta autobusem tam a Praha… metro, tramvaj a kopa dětí no.