Studium veteriny v pozdějším věku

Err
34
29.3.15 14:40

studium veteriny v pozdějším věku

Ahoj,
chci se zeptat, jestli tu je někdo kdo studuje VŠ veterinu? Popř. začal v pozdějším věku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29.3.15 14:51

Kolik let ke podle tebe pozdejsi vek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
29.3.15 14:57

Pokud je pro VaMs pozdějśi věk nad 26let, tak se obávám, že si budete muset platit školné ( pokud se nezměnily právní předpisy) a nevím, zda jste připravena na 6 let deního studia - nešlo studovat dálkově a pokud vím, tak nejde stále

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Err
34
29.3.15 15:17

Jde o to, že letos dodělávám 3. ročník VŠ zcela odlišného oboru. Chtěla jsem jít na SŠ veterinární, ale nakonec jsem šla na jinou. Dost mě to mrzí a často se k tomu vracím.
Příští rok bych chtěla jít na přípravný kurz k přijímačkám, takže v prváku by mi bylo 25 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
29.3.15 15:24

@Err zkuste si pozjišťovat, jak je to se školným, obávám se ale, že budete muset platit. Pokud Vám to nevadí a pokud Vás bude někdo na škole živit ( protože pracovat a studovat dohromady, to při náročnosti školy nejde, možná občas nějaká brigáda nebo velmi nenáročný půl úvazek), tak s chutí do toho. A ješte si uvědomte, že studium dokončíte v 31 letech -když to půjde dobře. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
29.3.15 15:27

@Err No…držím palce ať tě vezmou…a závidím. Veterinu bych šla studovat hned…moc by mě to bavilo. Ale bohužel, když jsem byla ve věku, kdy se to rozhodovalo, měla jsem jiné zájmy. Vrátit čas, studuju veterinu. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
29.3.15 15:35

@janpes :tak veterina je státní škola, tam se školné neplatí. Jen ukončeným 26. rokem si bude muset platit zdravotní a sociální pojištění sama.

@Err : máš-li do toho chuť a jeli to nesplněný sen, jdi do toho!!! Já tato snila o medicíne a nakonec šla studovat ve 24 letech (24-30). Pracovala jsem po nocích a víkendech a i když to byla řehole, dalo se to. A dnes nelituju!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
29.3.15 15:39

@cell pravda, pravda, omlouvám se za dezinformaci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
29.3.15 16:01

Ahoj :kytka: Jsem veterinář. Studovat určitě můžeš začít v jakémkoliv věku, akorát budeš se budeš muset nějak uživit, což bude fuška, protože počítej s tím, že studium je hodně časově náročné. Máš většinou povinnou 100% účast na cvičeních a hlavně učení je moc…ale zase, pokud je to Tvůj sen, jdi do toho, člověk vždycky nejvíc lituje toho, co mohl zkusit a nezkusil 8)

Akorát teda, situace dnešních absolventů na trhu práce je celkem náročná - absolventů je hodně, navíc ze školy nemáš moc praktických dovedností, takže podle toho jsi oceněna, nejhorší situace je v Brně (protože je tam fakulta), tam snad dokonce někteří absolventi pracovali za minimální mzdu, aby vůbec získali praxi. Já na tom V Praze byla líp, ale taky žádná sláva. Dneska kdybych znova vybírala, asi bych si zvolila jiný obor (nějakou techniku).

Přijímaček se neboj, to je to poslední, prostě se naučíš středoškolskou biologii a chemii a nemá tě co překvapit.

Jestli máš nějaký další dotaz, klidně se ptej :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
29.3.15 16:18

Mám vyštudovanou veterinu a jedna moje spolužačka měla už dospělé děti :-) Zvládla to normálně, ale měla maximální podporu v dětech i muži…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Err
34
29.3.15 16:51

Děkuji za vaše příspěvky :). Dost mě povzbudily jít si za svým snem ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Err
34
29.3.15 16:51

@janpes Určitě se něco platí, každá škola to má jinak, to bych si musela ještě zjistit. Levné by to nebylo, jelikož Brno je ode mě vzdálené 250 km. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Err
34
29.3.15 16:52

@SIMONA1234 Děkuji :kytka: já to měla stejné, nejdříve jasná cesta veterinářky, pak přišla puberta a s tím změna, a já se od té doby 7 let plácám. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Err
34

@cell Tak to gratulujiii a smekám, jsi mj vzor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Err
34

@ruzovasrnka Ahoj, dočetla jsem se, že je studium dost náročné a, že spoustu lidí ani nedostoduje. Docela mě překvapila ta praxe, čekala jsem, že ji na škole umoží více. A jak je to tam prosím tě s jazyky a výjezdy do zahraničí? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze