Studium veteriny v pozdějším věku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Err vyjet se dá v pohodě, nevím jak teď, ale za mě nebyla moc velká konkurence (zájem ze strany studentů), takže kam jsem se přihlásila, tam jsem vyjela. Jsou různé programy - CEEPUS, Erasmus, dá se dostat i do USA. Ale jazyk už samozřejmě musíš umět předem, akorát jsme měli 2 semestry odborné angličtiny - to byl takový divný předmět - pro gympláky úplná pohoda, zatímco někteří ze středních odborných se šíleně trápili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám kamrádku, která studuje veterinu. Původně učitelka na gymnáziu. Je jí 30 let a je v 2. ročníku, plus má ještě miminko. Živí a dítě hlídá manžel a maminka. Je to teda záhul, buď chodí do školy, nebo se učí. Ale evidentně to jde i v „pozdějším věku“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Err To nevím, asi ne, mají (teda tři roky zpátky měli:-)) s mužem zeleninovou farmu…:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, doufám, že tu potkám někoho z praxe ![]()
Mám vystudované Biomedicínské inženýrství. Hrozně dnes lituji, že jsem nešla na vysněnou veterinu (ikdyž i tento obor mě baví). Myslíte, že kdybych si dostudovala maturitní kurz Veterinářství, měla bych šanci uchytit se někde v praxi (veterinární klinika, zázemí ZOO)? Případně jsou pak kurzy na SVOPAP - Chovatelství zvířat atp. VŠ veterinu v Brně v prezenční formě si už bohužel nemůžu dovolit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamarád, původně elektrotechnik šel ve 34 letech studovat medicínu. Už měl rodinu. Nyní je atestovaný chiriurg ve fakultní nemocnici… Rodinu pořád má. Tu samou ![]()
Ale jinak na veterinární klinice se s doplňujícím zázemím určitě chytíte, šikovných veterinárních asistentů/sester/techniků taky není zrovna přehršel, zoo mi přijde spíš jako složitější, protože jich je méně, než lidí co by v nich chtěli pracovat.
držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janee19 na nějaké veterině se můžeš chytnout i bez těchto kurzů, záleží na veterináři, někteří vyžadují střední vet. vzdělání, někteří ne. My jsme nikdy neměli sestřičku s vet. vzděláním, ono vet. většinou vyžaduje, aby sestřička zvládla zafixovat zvíře, pomáhat při operacích - něco držet, uměla vyvolat rtg snímek, dala krev do analyzátoru, samozřejmě úklid, to se všechno naučíš praxí. Akorát si myslím, že bys byla překvalifikovaná a brzy by tě to přestalo bavit, hlavně bys asi nebyla spokojená s platem - nedávno hledala kolegyně sestřičku na poměrně prestižní klinice v Praze s nástupním platem 15 tis. hrubého ![]()
Být Tebou, najdu si skvěle placenou inženýrskou práci, pořídím hospodářství, spoustu zvířat a tím si vynahradím svůj dávný sen ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ruzovasrnka Ráda bych také šla na veterinu. V září jdu do 3ho a také závěrečného ročníku na zemědělské škole oboru zemědělec farmář se zaměřením chovu zvířat a jezdectví. Asi nejde z tohoto oboru pokračovat veterinou že? Budu muset začít druhou střední už jako veterinu? Nebo mohu někde navázat po mém oboru. Chtěla sem jít na veterinu už předtím ale měla sem z toho strach. 😔 Ten mám i teď ale chci to zkusit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nicink můžeš z jakéhokoliv maturitního oboru. Podmínkou je maturita + samozřejmě přijímačky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ruzovasrnka dobře moc děkuji. Takže se to dá zvládnout i Takhle? Nebudu mít problém s nějakým učivem když jdu ze zemědělky a ne ze SŠ veteriny? Já jen jesli mám jít rovnou na VŠ nebo první na SŠ
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nicink Ahoj, resim podobnou situaci, smím se prosím zeptat, jak jste to nakonec udělala? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit