Studium VŠ lékařské při mateřské
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Musíš mít babičku nebo manžela na full time hlídání. Do toho se učit na zkoušky bych fakt nechtěla. Bratr je doktor a fakt v těch skriptech ležel denně i přes semestr. Kdyby to bylo dodělání roku, dvou, tak asi docela v pohodě, ale 6 let.. Je dost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mám zkušenost z medicíny (zubarina je to samé, s veterinou zkušenosti nemám): Záleží jak bys měla hlídání, je třeba docházet na povinná cvičení a semináře každý den + hromada učení na doma. Takže zvládnout to jde jen když máš hlídání a partner vás finančně zabezpečí. Většina mamin co znám z medicíny (včetně mě) se pouštěla do děti až po tretaku a i tak je to náročné. S většima dětma by to asi šlo vpoho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@poletuše Já si to nedokážu představit s dítětem. Státnicovala jsem těhotná na medicíně a to ještě šlo, ale studium s miminem bych nezvládla nikdy. Kamarádka měla na medině dvě děti a dávala to. Ale je důležité mít manžela, který je flexibilní nebo babičky. A hlavně děti ještě nemáš asi, tak nevíš jak to budeš zvládat. Každý se s touto rolí popisuje jinak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pravda zatím nevím jak to bude, určitě si chci něco ještě dodělat. Já po škole hned nastoupila do práce a mizerný plat, strašný šéf, strach a sprosté nadávky a už fakt takhle pracovat nechci. Ale jsem chemicka co pracovala při škole pro fakultní nemocnici a testovala na potkanech účinky nanostribra a zároveň i moje specializace byla v tomhle, ano jednodušší je dálkové 2 roky magistr, tohle je velké sousto. Partner nás finančně zajistí musí nic jiného nezbývá na vyskakovani to není ale jsou na tom lidé hůř. Hlídání by taky teoretický bylo ale jak dlouho by to trvalo… Ach Jo tak moje myšlenka se opět stává snem 😊. Ale jsem rada za vaše zkusenosti. Vím ze je to desna dřina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono je možná to i tím jak se to ve mě teď bije v práci se zachovali ke mě docela hnusne, nikdy jsem nemarodila, všechny lékaře vždy po práci nebo sem si naddelala a pak se dozvíte co se dozvíte a nechutné praktiky a zametani… já asi chci pro rodinu lepší budoucnost než být chemicka v kanclu ve firmě kde bezpečnost práce je sprosté slovo a panuje tam tezka ruka diktatora a těžký komunismus zároveň podmínky jako v cernobilu ti lidi tam normálně měli zdravotní problemy co se smetli vždy pod koberec vlivem těžkých dávej těch chemických sraček
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem bez dětí, ale zato s plným úvazkem, vystudovala práva. Takže za mě: určitě se nevzdávej, pokud je to tvůj sen! Ale bez podpory okolí to nepůjde - můj partner tenkrát převzal na svá bedra celou domácnost, abych mohla chodit do školy a učit se.
Práva mají samozřejmě tu výhodu oproti medicíně, že je tam minimální docházka a učit se dá kdekoliv, nicméně co ti brání podat si přihlášku na medicínu a zkusit to? Já bych řekla v tvém případě je to teď anebo nikdy…Za deset, dvacet let už bude na studium medicíny pozdě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nedala bych to ani náhodou. Možná, kdyby nebylo vyhnutí s chůvou, dítě plně na flašce, já bych se s ním jen 3× denně pomazlila - ale to by mě asi dost mrzelo. Studium medicíny je práce tak na 8-10 hodin denně v semestru, ve zkouškovém tak na 30 hodin denně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem při dítěti dodelavala druhej rok magistra v oboru, kde jsme měli spoustu společného s medikama. Šlo to.jen díky tomu, že jsem si povinné předměty udělala ten rok předtím a pak jsem jen odcházela na jeden seminář a doma psala diplomku. Sem tam konzultace, ale i ty byly většinou mailem. Medinu, ještě ke všemu od začátku, si fakt představit nedovedu. V té škole ses furt a doma klid rozhodně nemáš. Pořád učení, protokoly, semináře… Kamarádka z dětství dělá s děckem medinu mimo ČR. Dite je od pul roku v jeslich a ona polomrtva unavou. Ale uz ted bude koncit, tak to nejak doklepe, kazdopadne nadsena z toho opravdu neni. To dite si porizovala jen proto, že má zdravotní problémy a hrozilo, že by pak už děti neměla. Jinak by do toho určitě nešla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi bych spis uvazovala i nad tim,jestli si dovedes predstavut tu praci potom. Atestace atd. Coz odpada u zubariny,ta je na pet let a bez nutnosti atestaci,ale ta prace je fyzicky i psychicky dost narocna.Coz ale na veterine a vseobecnem lekarstvi nebude jine.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@poletuše Nechci Vás jakýmkoliv způsobem odrazovat, ale studium veteriny v Brně je opravdu hodně časově náročné, jak na docházku, tak na přípravu na zkoušky. Možná pokud byste byla svobodná a hlavně bezdětná. Nebylo by třeba lepší se zaměřit na hledaní jiného oboru, který jde studovat i dálkově? Na veterině ztratite nejenom spoustu času, ale především nervů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám vystudovanou veterinu, s dítětem si to nedovedu dost dobře představit, obvykle máš povinnou 100% účast na cvičení, ležíš v knihách i v semestru a ve zkouškovém nonstop. Znám pár holek, co to zvládlo, ale až ve vyšších ročnících, s vydatnou pomocí rodiny a s vypětím všech sil. A ono i pak začínat v praxi s dítětem musí být fuška, většinou jsou absolventi v práci víkendy, noci, těžko to skloubit s rodinou. V praxi jsem byla do narození prvního dítěte, po mateřské jsem mimo obor…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam medicinu a vystudovat s prvnim, dost narocnym, ditetem, i kdybych mela hlidani kdykoli, si opravdu predstavit nedokazu. A nejspis ani s tim druhym, vcelku normalnim, a to i presto, ze jsem od jeho roku opet pracovala…
- Citovat
- Upravit
A proč nejdeš studovat něco podobného, ale ne na tak dlouhé studium? Nějaký příbuzný obor. Třeba ochranu zvířat, na porodní asistentku, nutriční terapeutku atd? Na VŠ jsem měla spolubydlící, co studovala na nutriční terapeutku, a teda kromě toho, že měli v prváku náročnou anatomii, to nevypadalo, že by se u toho nedalo stihnout nic jiného, např. rodina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit