Studovat a být bez peněz?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Také bych nevzdávala. Těžko se k tomu potom člověk vrací!!!!! Určitě vydrž. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
antiko máš jednou za tři měsíce, plyn je v inkasu..nebo jednou za rok.. paušaly mužete změnit na kredit.. určitě to zvládneš.. počkej, kdyby ste v tom měli dítě.. a i tak rodiny vychází.. musí..
Příspěvek upraven 22.02.12 v 20:24
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem přesvědčená o tom, že ten rok se to vydržet ještě dá, tedy pokud fakt chceš
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
teda mít 26 tisíc pro 2 lidí, tak ušetříme i na tu dovolenou.
jinak doporučuju koupit prasátko - když budeš mít v peněžence 10 korunu, peníze co najdeš vysypaný v kabelce, kapse, dej do prasátka. Mě to téměř vždy pokrylo náklady na antikoncepci, teď mrňousovi na sunar a plíny
A pak mám kašičku pro sebe kam dávám peníze když v krámu odolám a nekoupím si sladkost. A vidina něčeho na sebe dělá divy ![]()
Jinak s nižším příjmem a podobnými vydaji zvládáme ušetřit mi 15 tisíc na semestr na školu. Takže když se chce, tak jde všechno.
Příspěvek upraven 22.02.12 v 20:40
- Citovat
- Upravit
taky bych nezvdávala…je to škoda, kooor když jde o poslední rok…a když nemáte děti, je to ještě víc bez problémů.
Asi bych omezila zbytečné výdaje a zvládnete to…rok uteče jako voda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to viděla tak, že bud dostudovat chceš a najdes si zpusob, jak to udělat, nebo nechceš a hledáš důvody proč to nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
2000 není zas tak moc..... já bych to nevzdávala; vzdělání se vyplatí
Anonymní píše:
Ahoj holky jsem v takové situaci, kdy nevím jak to mám vymyslet. Chybí mi poslední rok studia na VOŠ a problém je samozřejmě v penězích, měsíčně mě to vyjde na 2000 (studuji dálkově a do toho pracuji) a samozřejmě nám ty peníze potom chybí. S přítelem dáme dohromady tak 26 000, z toho platíme byt, jídlo a auto. Nekupujeme si ani nic na sebe. Naši mi moc nepomůžou, mají se hodně dobře, mají mnohem víc peněz než my, ale nikdy nám nějak nepomohli, dokonce studuji dálkově, protože mě nechtěli živit (takhle mi to oznámili). A já teď přemýšlím, zda se na tu školu zatím vyprdnout a našetřit nějaký prašule, nebo raději živořit a modlit se abysme vyšli?
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
Za byt skoro 9000, pojistky 1400, auto 2000, jídlo..Jako vyjdeme, ale nic nám nezbyde. Nemůžem na dovču, nebo jen tak jít a koupit si třeba boty, někdy jsem i v mínuse :-/
i se školou mi to vychází že vám zbývá na jídlo 11600Kč, to nemáme ani my a to jsme 4. Radím ti pište si měsíční výdaje, ať víte za co utatíte a na čem se dá ušetřit
My třeba na dovči nebyli za 7let co jsme spolu ani jednou.
Příjmy máme nižší jak vy a 2 děti k tomu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď máme na účtě 10 000, z toho dárek pro otce (má narozky) 600,cesta do práce 600, paušály za oba 800, 2000 škola, 1500 školný za semestr (budu platit příští týden), 800 antikoncepce. Zbyde 3500 na jídlo.
Co tomu říkáte? Jsou tam zbytečnosti?
- Citovat
- Upravit
dostuduj, byla by to škoda!
Anonymní píše:
Ahoj holky jsem v takové situaci, kdy nevím jak to mám vymyslet. Chybí mi poslední rok studia na VOŠ a problém je samozřejmě v penězích, měsíčně mě to vyjde na 2000 (studuji dálkově a do toho pracuji) a samozřejmě nám ty peníze potom chybí. S přítelem dáme dohromady tak 26 000, z toho platíme byt, jídlo a auto. Nekupujeme si ani nic na sebe. Naši mi moc nepomůžou, mají se hodně dobře, mají mnohem víc peněz než my, ale nikdy nám nějak nepomohli, dokonce studuji dálkově, protože mě nechtěli živit (takhle mi to oznámili). A já teď přemýšlím, zda se na tu školu zatím vyprdnout a našetřit nějaký prašule, nebo raději živořit a modlit se abysme vyšli?
Já bych rozhodně vydržela, sama jsem takto studovala více jak 2 roky a to jsem neměla jistou práci, měla jsem asi tři zaměstnání, abych dala peníze na nájem a jídlo a věci do školy, studovala jsem denně a neměla jsem žádnýho přítele, který by mě pomohl. Až v pátým ročníku jsem potkala manžela, ale ten mi peníze nedal, pač já si nikdy nestěžovala, byť jsem žila kolikrát jak poustevník
a vydžela jsem. Dnes jsem za tu zkušenost ráda a vím, že dokáži vyjít s málem. Měsíční příjem máme nyní s manželem a jedním dítětem 23tis. Platíme hypotéku, nájem, auto…na jídlo, zaplacení telefonu, naftu a drogerii, oblečení nám zbývá 8tis.a dokážeme vyjít. Takže já myslím, že ve dvou se uskromňuje mnohem lépe a dá se více vydržet, dítě se na plenách, kaších, svačinkách z ovoce atd. a mléku moc ošidit nedá ![]()
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
Teď máme na účtě 10 000, z toho dárek pro otce (má narozky) 600,cesta do práce 600, paušály za oba 800, 2000 škola, 1500 školný za semestr (budu platit příští týden), 800 antikoncepce. Zbyde 3500 na jídlo.
Co tomu říkáte? Jsou tam zbytečnosti?
Zbytečnosti určitě nejsou, ale 3,5 na jídlo stačí, není to kdo ví co, ale dá se to. Už jsme žili i za míň…nesmí se kupovat zbytečnosti, jen základní, obyčejné věci. Je to blbé období…ale kvůli studiu bych vydržela, zvlášť do budoucna to může člověk zúročit.
- Citovat
- Upravit
No vydržíme, o to nejde..Jenže objeví se výdaje, jako pojistka na auto nebo antikoncepce nebo plyn nebo paušály..