Chci být výživový poradce - studium?

Anonymní
20.2.12 18:32

Výživový poradce - chci jím být - studium?

Je tady někdo z Vás výživový poradce? Nebo nějakého znáte? Co tito lidé musí mít vystudované, aby se tím mohli živit? Zajímám se o zdravou výživu a styl už kvůli sobě + ráda bych se tímto poradenstvím i zkusila živit. Díky. K. (Z osobních důvodů, raději anonymně, aby mi někdo z okolí tento nápad nepřebral.)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
20.2.12 18:58
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.2.12 18:59

Sedmý odkaz uprostřed stránky je odpovědí na tvé otázky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.2.12 19:17

Děkuji. Pokud s tím máš zkušenost, co bys doporučila za kurz? U jaké firmy atd.? Na tom videu se mluví o akreditovaném kurzu, který předpokládám bude lepší než nějaký ten kratší… Zakladatelka.

• Citovat
  • Upravit
2775
20.2.12 19:41

Já bych doporučila kurz společnosti STOB - http://www.stob.cz/…5-27-11-2011. Jedná se opravdu o dobré kurzy a lidé, kteří pomocí této terapie zhubnou, si většinou tento životní styl osvojí a již nepřibírají. Já osobně mám vystudovanou VŠ - LF MU Brno, nyní obor Nutriční terapeut, dříve Výživa člověka a tento kurz byl na škole doporučován.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.12 20:14

Jáji, děkuji. Já jsem právě z jižní Moravy, takže bych ráda jezdila max. do Brna nebo Zlína. Možná, že bych taky mohla zkusit nějakou VŠ…ale zase aby to bylo dálkově + abych vůbec zvládla přijímačky. :)

• Citovat
  • Upravit
2775
20.2.12 20:27

Problém je v tom, že více programů na VŠ nebo VOŠ jsou denního typu. Nevím, jestli se dají dálkově studovat. V Brně je taky obor Diplomovaný nutriční terapeut (titul Dis.) na SZŠ a VZŠ Merhautova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
20.2.12 22:11

V Brně se dá studovat dálkově sportovní fakulta obor výživa a regenerace. Ale upozornuji tě že jsou tam mega těžké přijímací zkoušky. Test všeobecných předpokladů, test z biologie /z učiva gymnázia/ tělesné zkoušky na čas a plavání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
míra012
2.8.13 16:08

Přeji hezký den, podle současné legislativy platné v ČR, nemusíte mít žádné vzdělání v oblasti výživy, abyste mohla pracovat, jako výživový poradce. Tato živnost není vázaná, al volná. Dobré je, absolvovat některý kvalitní akreditovaný kurz nebo přímo vystudovat tříletý bakalářský obor na některé vysoké škole, optimápně na lékařské fakultě UK.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.16 09:52

Ahoj, přihlásila jsem se na pracovní pozici Vyzivovy poradce a na základě životopisu jsem postoupila do druhého kola VŘ, kdy si přijdu napsat test. Moje otázka zní, jestli prosím nemáte někdo zkušenosti s tímto testem, jak je náročný atd.? Velice mi pomůže jakákoli rada :) dekuji a omlouvám se za anonymitu

• Citovat
  • Upravit
17.5.17 21:08

Na tohle je rekvalifikační kurz :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení