Studium v Ostravě nebo Olomouci

71
15.2.12 22:12

Studium v Ostravě nebo Olomouci

Ahoj, prosím studujete někdo na VŠ v Ostravě nebo Olomouci Učitelství pro 1.stupeň nebo pro mateřské školy (kombinované st.)? Ráda bych získala nějaké info.
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
15.2.12 22:15

Pokud si muzes vybrat, tak urcite Olomouc - ma lepsi jmeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
15.2.12 22:25

Můžu se zeptat, ty v Olomouci studuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
15.2.12 22:28

Jo, studovala jsem, ale na filozoficke fakulte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
16.2.12 09:27

Já byla v Ostravě na mateřinkách. Ale skončila jsem :-( Vím o holkách, co mají srovnání mezi OV a OL a shodly se, že OV je lepší. Právě kvůli dobrému jménu, jak píše Barča. Ale OL je prý i jednodušší, hlavně tím, že kantoři tam nedělají takové problémy a nelpí na blbostech jako v OV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
16.2.12 12:30

Můžu vědět skončila jsi předčasně a proč (ten smutný smajlik)? Mateřinky chápu jako Učitelství pro mateř. školy? Prosím sháním info jak vypadá to studium, nevadí že nehraju na žádný hudební nástroj, zpívám normálně jako všichni kolem a ve výtvarce taky průměr, dá se to i tak zvládnout, nebo je nutné soukromé doučování abych stíhala? Na některé škole jsem četla i o lyžařském kurzu během studia, nevíš o tom něco?
Moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
16.2.12 12:56

Já skončila, protože jsem si našla novou práci a nechtěli mě pouštět do školy. Chodila jsem dálkově - každý týden ve středu, myslím, že to bylo od jedné hodiny. Jeden předmět je třeba jen dvakrát za semestr, takže jsem na některých vůbec nebyla a ono to potom chybělo… A s některými kantory se prostě nešlo domluvit. Navíc jsme připravovali svatbu a do toho zkouškové. Bylo toho hodně najednou, tak jsem školy nechala. Teď mě to občas mrzí :-( Ale třeba se jednou ještě vrátím.
Tady jsou všechny povinné předměty, tak koukni, když klikneš na zkratku předmětu, uvidíš, co daný předmět obsahuje.http://stag.osu.cz/prohlizeni/pg$_prohlizeni.blok?bl=21212&ob=1730
Vím, že hudebka tam byla docela náročná. Já chodila jako puberťák do hudebky tři roky, ale tady jsem se fakt musela dost šrotit :-)
Jinak výtvarka byla v pohodě, tu jsem měla ráda ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
16.2.12 12:59

Myslím, že se to dá zvládnout i bez soukr. doučování ;-) Ale já třeba nebyla zvyklá se učit, vždycky mi všechno lezlo do hlavy samo a tady jsem fakt musela zabrat :|
A o lyžáku teda vůbec nevím :nevim:
http://stag.osu.cz/prohlizeni/pg$_prohlizeni.blok?bl=21212&ob=1730
teď už ten odkaz snad bude fungovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
16.2.12 12:59
MrsDuck píše:
Já byla v Ostravě na mateřinkách. Ale skončila jsem :-( Vím o holkách, co mají srovnání mezi OV a OL a shodly se, že OV je lepší. Právě kvůli dobrému jménu, jak píše Barča. Ale OL je prý i jednodušší, hlavně tím, že kantoři tam nedělají takové problémy a nelpí na blbostech jako v OV.

Barča ale píše, že lepší jméno má Olomouc :mrgreen: . Za mě - radím, běž tam, kde to máš blíže. Učitelé jsou potřeba všude a vždycky, takže bych se nebála toho, že Tě někde nevezmou jenom kvůli toho, že by měla škola horší či lepší jméno. Jinak já si dovolím nesouhlasit, a řekla bych, že známější je pedagogickou fakultou Ostrava :mrgreen: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
16.2.12 13:01
Elil píše:
Můžu vědět skončila jsi předčasně a proč (ten smutný smajlik)? Mateřinky chápu jako Učitelství pro mateř. školy? Prosím sháním info jak vypadá to studium, nevadí že nehraju na žádný hudební nástroj, zpívám normálně jako všichni kolem a ve výtvarce taky průměr, dá se to i tak zvládnout, nebo je nutné soukromé doučování abych stíhala? Na některé škole jsem četla i o lyžařském kurzu během studia, nevíš o tom něco?
Moc díky.

Myslim, ze urcite musis hrat na jeden nastroj, ale ted nevim, jestli se to ucis az tam nebo ne… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
16.2.12 13:31

Uvažuju, že zkusím OS i OL, jestli jsem se dobře dívala tak přijímačky jsou „jen“ Test obecných předpokladů. No jezdit každý týden je docela náročné, myslela jsem 1× za 14dní, ale možná je to pokaždé jinak.
Kouknu na ten odkaz, díky. Láká mě to Učitelství pro mateřské školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
17.2.12 07:59
Kallkapa píše:
MrsDuck píše:
Barča ale píše, že lepší jméno má Olomouc :mrgreen: . Za mě - radím, běž tam, kde to máš blíže. Učitelé jsou potřeba všude a vždycky, takže bych se nebála toho, že Tě někde nevezmou jenom kvůli toho, že by měla škola horší či lepší jméno. Jinak já si dovolím nesouhlasit, a řekla bych, že známější je pedagogickou fakultou Ostrava :mrgreen: ;)
:-D V hlavě jsem měla, že OL má lepší jméno, ale napsala jsem OV. Souhlasím s Barčou. :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
17.2.12 12:30

Jojo, pochopila jsem :) , na ten odkaz jsem koukla, ale nic jsem nezjistila, nějak se to tam musí přihlásit, přišlo mi, že je to už pro ty, co tam studujou. Ale díky za snahu. Teď jde o to zvládnout ty přijímačky, mám 14let od maturity, poslední 4roky na mateřské, takže mozek zakrněl :,( . Zprávy v Tv ani rádio moc nestíhám poslouchat, asi bude zapotřebí nějaká ta literatura. Připravovaly jste se hodně na ty testy? Dívala jsem se na ukázky testů z předchozích let, některé otázky lehké, ale o některých jsem neměla ani páru :? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
17.2.12 13:21

Ja jsem se tedy na ty testy nepripravovala nikde a vzali me na vsechny vysky, kde jsem se prihlasila… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
17.2.12 13:53

Tak to smekám :potlesk: , já se nechci podceňovat, ale myslím že je o tento obor (učitelství pro MŠ) velký zájem, takže to nebudu mít tak jednoduché :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze