Kombinované studium na ZČU - ekonomická fakulta
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kombinované studium na ZČU - ekonomická fakulta
Je tady někdo, kdo studuje na ZČU ekonomickou fakultu? Zajímá mě jak to tam chodí s dálkovým studiem. Podle toho co jsem se dočetla na jejich stránkách, tak klasicky od října otevírají obory jen pro prezenční studium, kam bych se podle toho co píší dostala i bez přijímaček , ale já musím studovat dálkově a to je možné jen tak, že se přihlásím do 1. ročníku formou celoživotního vzdělávání, zaplatím 20 tisíc a pak po absolvování je už možné normálně dál dálkově studovat. Chápu to dobře?
A zajímalo by mě, jak se Vám na té škole líbí či nelíbí, prostě postřehy zevnitř.
Díky.
Martina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, studovala jsem ZČU, bakalářský program i navazující magisterský, ale denní studium, promovala jsem před 6 lety. Kdybych si měla vybrat znovu, kam půjdu, tak asi bych volila jinou školu.. jako nebyla špatná, ale úroveň některých předmětů byla fakt mizivá
Snad se to zlepšuje ![]()
Co se týče toho dálkového, podívám se ti, jak to chápu já. Kdyby něco, tak se můžeš jít zeptat na jejich studijní oddělení a paní ti tam všechno vysvětlí ![]()
- Citovat
- Upravit
Dálkový studium na ZČU na ekonomku se otvírá jen v Chebu. V Plzni je možné jít na to celoživotní, ale pak stejně kombinovaný je už jenom v Chebu. V Plzni teď je dosti změn. Jinak přijímačky jsou ve formě NSZ, kdy podle minulýho roku by mělo stačit 60 percentil. Kdyby něco, tak se ptej - na ekonomce studuju a od nového školního roku přecházím právě na kombinovaný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem se dívala na stránky a mají to tam nějaké divoké. Za nás to bylo jednodušší… Nicméně jsem pochytila to co Oter, že kombinované je jenom v Chebu … vlastně si i teď vzpomínám, že když na něj kamarádka chodila, tak do toho Chebu jezdila… zkoušky se ale dají některé domluvit s vyučujícími i v Plzni, pamatuju se, že dálkaři s námi chodili.. měli ale vše trošku jednodušší než my a taky vyučující byli trošku mírnější..
- Citovat
- Upravit
Právě, že ty jejich stránky mi připadají hrozně nepřehledné, tak mi trvá než se dopídím nějaké informace. Tak to jste mě holky dost zklamaly, protože dojíždět do Chebu by pro mě bylo už docela divoký. Asi budu muset jedině na soukromou, protože možnosti dálkovýho studia na veřejných školách jsou mizerný a když někde ta možnost je, tak je to dost daleko.
Ale děkuju za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no ona je v Chebu výuka cca jednou za tři týdny v sobotu, ale účast není povinná. Většina zkoušek se dá udělat v Plzni, protože to jsou stejné předměty i vyučující a taky spoustu věcí lze udělat přes internet. Není to tak zhrozný a člověk musí za semestr třeba 3× do Chebu, což není tak šílený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, no tak to bych možná dala… Já to mám do Chebu 150 km. V Plzni jsem autem za hodinu. A jak je to se zkouškama? Dají se dělat jen během zkouškovýho nebo i jindy a jakou formou probíhají. Píší se seminární práce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Předmět musíš splnit v odpovídajícím semestru, tedy tehdy, kdy si ho zapíšeš, ale po domluvě s učitelem můžeš zkoušku nebo zápočet složit kdykoli v jeho průběhu. Seminárky se samozřejmě píšou a musíš dělat písemné dávky. Zkouška pak záleží na předmětu a vyučujícím - někdo má písemný test, někdo ústní, někdo obojí, někde je jen zápočet, někde zkouška, někde oboje… To je jednoduše různé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě takový blbý dotaz, jaký je vlastně rozdíl mezi zápočtem a zkouškou. Tedy zkoušku si umím živě představit, ale za co dostanu zápočet?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jj, je to jako píše Oter, musejí se vypracovávat písemné dávky plus někdy seminární práce…
předměty jsou dvojího druhu, buď jsou ukončeny pouze zápočtem, který není známkovaný.. nebo u dalších musíš napřed splnit zápočet (většinou písemný test nebo seminární práce) a pak tě teprve pustí ke zkoušce a ta už známkovaná je ![]()
- Citovat
- Upravit
jj největší rozdíl je tom, že zápočet buď dáš nebo ne (neznámkuje se) a zkouška je známkovaná. Zápočet je právě za splnění dávek, za test, seminárku, nějaký úkol atd. a zkouška je formou testu nebo ústního přezkoušení. U některých předmětů (těžkých jako je třeba operační výzkum) je zápočet stanoven seminárkou a testem (jde před internet) a zkouška pak je písemná a i ústní (nejdřív se píše test a když v něm uspěješ, jdeš ještě na ústní přezkoušení). Takových předmětů moc ale není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děvčata, moc děkuji za informace, určitě jste mi pomohli. Ještě se zeptám na studijním, jestli se opravdu ten obor dál pak studuje v Chebu a pak se rozhodnu. Ale asi půjdu do toho. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, já studuju kombinované v Chebu. V Plzni jde taky, je to obor finance a účetnictví, ale na něj můžeš jít přímo pouze přes celoživotní vzdělávání (CECEV), tj. zaplatit si 18 tis., pak během nejvýše dvou let splnit všechny povinné předměty prvního ročníku a pak jdeš bez příjimaček dál do druháku kombinovaného studia - pokračuješ v Plzni. Nebo je to tak, že si uděláš první ročník kombinovaného v Chebu ( místo přijimaček se dělají scio testy - 60 percintil stačí) a pak požádat o přeložení do Plzně - s tímhle postupem ale nemám řádnou zkušenost, zkus si zavolat na studijní.
Pokud máš ještě nějaký dotaz , tak se ptej
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ivcinka píše:
Ahojky, já studuju kombinované v Chebu. V Plzni jde taky, je to obor finance a účetnictví, ale na něj můžeš jít přímo pouze přes celoživotní vzdělávání (CECEV), tj. zaplatit si 18 tis., pak během nejvýše dvou let splnit všechny povinné předměty prvního ročníku a pak jdeš bez příjimaček dál do druháku kombinovaného studia - pokračuješ v Plzni. Nebo je to tak, že si uděláš první ročník kombinovaného v Chebu ( místo přijimaček se dělají scio testy - 60 percintil stačí) a pak požádat o přeložení do Plzně - s tímhle postupem ale nemám řádnou zkušenost, zkus si zavolat na studijní.
Pokud máš ještě nějaký dotaz , tak se ptej.
no tohle šlo ještě v loni. Letos už to bohužel nejde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No hlavně, že ty zbývající 2 toky jdou v tý Plzni, to mě potěšilo.
Já chci studovat obor finance a účetnictví, jsem účetní a chci zůstat v oboru, když už v něm mám nějakou praxi a ten Cheb je přecijen daleko.
Ivcinko, koukám, že máš 2 děti, já taky - 8 měsíců a 3,5 roku, jak s nimi zvládáš učení? Kdy se učíš? A vůbec jak si plánuješ ten semestr, abys to zvládla?
Já mám strach, protože jsem do školy nechodila 10 let, takže už vůbec nevím, jestli mi to půjde a systém výuky a zkoušení na střední je jiný, než na výšce… A hlavně tehdy jsem měla na starost jen a jen školu a nic jiného… Teď si budu muset utrhnout každou možnou chvilku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit