Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem sice druhorodička, ale asi jsem labilní a bolesti v prvním si už asi nepamatuji. Ta kost úplně dole, končící hned nad frndou
uprostřed, je stydká spona? Už asi týden mě poolívá když ležím, nebo když se třeba oblékám a mám váhu na jedné noze, při pohybu, ne vždy. ted dva dny mě pobolívá i v klidu, když nic nedělám. Není to nic hroznýho, ale cítím to, divná bolest jako by uvnitř právě jako by na té hraně kosti. V pondělí jsme byla u DR a vše OK, CR 0. Ale takhle v klidu mě to začalo pobolívat až po kontrole. Je to OK v tomto týdnu, aby mě takhle bolela? Může to být i něco jiného? Mám ted hrůzu z předčasného porodu atd atd ![]()
Někdy kolem 26-28 tt. mě taky děsně bolela, ale hlavně při chůzi, ještě jsem měla pocit, že je tam to dítě úplně zaseklý a bolí mě, dlouhé trvání to nemělo, možná 3 týdny.
To bude určitě. Já bych asi šla k dr nebo mu to při kontrole řekla aspon budeš mít jistotu. Jinak bolí to dost mamin. Ale může tam být riziko jako u všeho. Ta spona se jen natahuje ale může hrozit to že se roztáhnr moc. To se právě pak kontoluje a rodí se císařem aby se neroztrhla. ale to nebude snad tvůj případ. ![]()
Mě to teda bolelo taky dost ale samo to přešlo. Tak si to nech radši překontrolovat. ![]()
Mě bolí od 20tt snad, když se jen tak poflakuju doma, je to OK, ale stačí někam jít, procházka… a bolí ![]()
Bolela mě i s prvním, ale až později teda.
Pak bylo i slyšet, jak to tam vrže
a cítila jsem, že jsou ty kosti už úplně navolno… Ale po porodu pár týdnů a byla jako dřív ![]()
Mě už bolí aspoň tři týdny…ráno když vstanu, než se rozhýbu, jde mi to i do nohy, během dne, když víc chodím…je to dost nepříjemné, snažím se spíš polehávat, ale s 18m klukem to moc nejde…sestřička mi řekla, že u druhorodiček je to neobvyklé, doktor, že mě to může trápit až do porodu ![]()
Mě bolí skoro pořád, třeba teď, když ležím na boku. U prvního těhotenství si to nepamatuju, ale možná je to pamětí.
Me htaky nejak v tomhle tydnu zacala s druhym ditetem bolet. a uz neprestala az do porodu… rika e tomu symfyzeolyza, rozestup, rozvolneni vazivoveho aparatu spony, ty kosti nad frndou
nekdy e davaji i takovy podpurny pasy, ale pry to moc nepomaha. chce to pak uz spis polehavat, to poznas sama. treba te to jeste prejde, budes mit vetsi stesti jak ja ![]()
@Mami&Emmi Ahojky, já jsem v 37tt a mě bolí stykdá spona, hlavně, když vstanu ze židle ze sedu do stoje a než se rozchodím.. Jinak mě spíš pobolívá pravý podbřišek, občas mám poslíčky a někdy mě chytnou záda v oblasti lopatek.. Sem tam křeče v lýtkách a tlak v břiše, když ležím na zádech a to mě donutí pak na bok, jinak se mi dělá zle.. Tak snad budeš ok ![]()
Ahojík
ádné strachy
holky mě bolý asi od 26.týdne, ale jak.Ted jsem 34 amoje spaní-nespaní je katastrofou
převalit se z boku na bok, trvá tak 10 minut, musim tu ukrutnou bolest prodýchávat, uplně mi dole ty vazy praskají a kost skípe jak kdyby byla zlomená, do toho se přidají kyčle a já mám uplně slzy v očích, nedej boe stát na jedné noze
při větší námaze je to samozřejmě horší, já to měla i u prvního dítka a a do porodu
drim palce at to tolik nebolý, pač u vim, e nic nezabírá, max. lehká masáž kolem pánve a protahování a uvolnování kyčlí, ale to jen na chvilinku…maminky pa a pekný víkend ![]()
Holky nejde o to, že by vás bolela spona stydká jako kost ale vazy které se na ní upínají. Spona stydká je v podstatě chrupavka která spojuje veprostřed obě kosti vedoucí od lopat kosti kyčelní.
@Mami&Emmi @cetrina Klíííííd holky, je to úplně normální, jak píše obrazek a luci.hor. Mám to taky a ujišťuji Vás, že jsou i daleko větší bolesti! Tato je alespoň fyziologická (rozuměj přirozená)