Monitor v těhotenství a kontrakce

39
7.12.12 14:15

Monitor v těhotenství a kontrakce

Ahoj maminky, chodím na gyndu, teď každý týden, ale doktor mi řekl, že na monitor chodit nemám, byla jsem tam 2× když jsem byla hospitalizovaná, mám komplikované těhu (37 týden)…Mělo by se na monitor chodit ne??? Zase je to zřejmě tím blbím doktorem :cert:,který vžycky když přijdu do čekárny, čekám 3 hodiny než na mě přijde řada a jediný co řekne tak je: dobrý a napíše mi do průkazky, že mám přijít další týden (aniž by mě vyšetřil, celý těhotenství mě nevyšetřil uvnitř). A ještě k tomu mi řekne, že nemám chodit na monitor… a ještě vůbec neřekne co monitor ukazoval, jestli tam kontrakce byli či ne (jak se to pozná???)…jsem z toho celá zmatená a vystresovaná, vždyť za chvíli rodim a on vlastně neví nic a já taky ne :nevim:!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4164
7.12.12 14:17

Ahoj, na monitor by si v tomto stádiu těhotenství měla chodit určitě každý týden. Pokud ti v tom doktor odmítá vyhovět, tak si zkrátka zajdi do porodnice, kde máš rodit, vysvětli jim situaci a nech se vyšetřit tam. Oni tě už snad vyslechnou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
7.12.12 14:20

Ahjo :( Tak to je těžké, vzhledem k jejich přístupu rodím radši 45 km od bydliště a v tomhle počasí tam jezdit skoro nemůžu už se ani nevejdu za volan…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
7.12.12 14:20

Ahojky:-) já už taky chodím každý týden, moje pí. doktorka mi dává automaticky na monitor žádanku..uvidíme, jestli se tam dostanu ještě za týden :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
7.12.12 14:21

Tak takovýho doktora bych okamžitě vyměnila, nechápu :think: na monitor by si chodit měla, zkus porodnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
7.12.12 14:22

Tak monitor podle me opravdu neni nutny, ziju v zahranici a tady se taky nedela az to prijde, tak to prijde, navic me tady taky nikdo nevysetroval vnitrne a jsem rada, kdybych chtela tak to ale udelaji.. pokud ale mas komlikovane tehu tak to je neco jineho, to by te asi mel tvuj lekar vic hlidat..
Pokud chces chodit na monitor, tak si o to rekni, stejne tak s vnitrnim vysetrenim, staci otevrit pusu, pan doktor neni panbuh, cokoli ti neni jasne a nerozumis tomu, tak se zeptej, on ti to urcite vysvetli, neni duvod k tomu byt vystresovana, porodis i bez monitoru:)..proste se staci jenom zeptat… preju krasny zbytek tohotenstvi a hlavne klid vsechno bude ok :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
7.12.12 14:24

Tak ten by uz me nevidel.proc jsi nezmenila gyndu? byt tebou zajdu do nemocnice kde rodis a domluvim se na vsem tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
7.12.12 14:26

Ahoj, to se teda divim, ze ke svemu dr. jeste chodis, ja uz byvh tam nebyla :think: v komplikovanem tehotenstvi by asi monitory mely byt castejsi a drive, ale jinak je bezne chodit na monitory az kol 38tt, ja se treba svyho prvniho monitoru v poradne ani nedockala, mela jsem jit ke konci 39tt, jenze jsem stihla driv porodit :mrgreen: a kdyby tam byvaly byly kontrakce, tak pochybuju, ze by ti to nerekl nebo nic nedelal teda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
7.12.12 14:26

Na monitor bys chodit měla, tam nejde tak o ty kontrakce, ale spíš o miminko - sleduje se jeho srdeční činost - jestli srdíčko správně reaguje na pohyby ap. Tak se pozná, jestli se tam miminku ještě daří, nebo ne. Jednou týdně bys tu cestu do porodnice určitě zvládla, přinejhorším autobusem/vlakem. Ale za ten klid by mi to stálo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
7.12.12 14:27

Jejda, tak to je fakt blby takovou streku tedka, to ti rozumim :( ja teda taky na monitoru nepoznam kontrakce jen ty pohyby a mudr. zatim nic nerikala, jestli tam jsou kontrakce :nevim: Tak Ti preji, at je miminko brzy u Tebe a hlavne zdravy a tvymu doktorovi bych teda nakopala :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
7.12.12 14:29

Ale presne jak pise Daduka..kvuli miminku bych si to taky zaridila, abych na ten monitor mohla jet..drzim pesticky papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
7.12.12 14:39

@věrka6 Jo to bych ráda, ale já chodím přímo do porodnice(jsou tam ty doktori a sestry sileny),taky že rodit budu v jiné ale ta je 45 km dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
7.12.12 14:41

@mamakami díky…to já taky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
7.12.12 14:42

@Lucci20 Tak si už na kontroly jezdi do porodnice, kde budeš rodit. Hele když půjde všechno dobře, pojedeš tam třeba jen 2× :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
7.12.12 14:53

Tak pokud nejsou komplikace a potíže - záleží, co přesně Tě trápí - jsou vnitřní vyšetření v těhotenství zbytečná, ba spíš můžou být škodlivá než užitečná.
Výsledky monitorů jsou zavádějící, neodpovídají atp., ale prostě se to tu dělá… Hmmm. Srdeční akci dítěte stačí kontrolovat dopplerem nebo naslouchátkem. Pokud Ti někdo dělá UTZ, tak srdíčko i ost. může zkontrolovat lépe a pokud máš potíže, tak UTZ toho zvládne zkontrolovat více. Nějak nevím, co si od toho kterého vyšetření vlastně slibuješ, že vyřeší? Nebo k čemu Ti bude ta která informace?

Příspěvek upraven 07.12.12 v 14:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky