Styk s otcem

1
14.3.20 23:06

Styk s otcem

Dobrý den
Měl bych co se tak dočítám běžnou otazku, jen tedy ze strany otce.
S bývalou přítelkyni jsme nebyli „dnes už“ vyjmkou a z románku se stala hromádka neštěstí. Stalo se tak ještě před narozením dnes už 8 měsíční holčičky, nerad bych tu popisoval různé exscesy které se odehravali v souvislosti s mimosoudní dohodou o styku, k žádnému kompromisu jsme se bohužel nedopracovali až do doby kdy mi nezbylo nic jiného než řešit věci skrz ospod a následně i soud kam jsme tedy nakonec přišli s návrhem který nám soud schválil a to tak že styk probíhá 2× v týdnu po dobu cca 2-3h..takto schválený rozsudek byl v době kdy malá měla 4 měsíce a nepochybně byla závislá na matce jelikož byla a „údajně“ je stále kojená. V takovém to režimu styku fungujeme od doby soudu… od té doby ač to není tak dlouho se potřeby malé vůči matce podstatně zúžili.
K dnešku dostává příkrmy, méně spí atd. S těmito okolnostmi přišli i otázky zda je možný si říct o více času nebo častější styk ze strany matky to v úvahu nepřipadá a je zastánce držet se dosavadní domluvy. Nerad bych máchal rukama aniž bych se ještě s někým jiným neporadil, bohužel v mém blízkém okolí nemám nikoho kdo by se ocitl alespoň v podobné situaci a když tak zájem z jeho strany po tak brzké době nebyl a proto bych nerad abych působil nějak naivně proto směřuji s touto otázkou do téhle diskuze, většina z Vás jste matky a znáte reálné možnosti. Moje možná naivní představa je taková že by styk mohl probíhat delší dobu a to cca 4-5h alespoň v neděli kterou mám tedy k dnešku oprávněnou jen tedy po dobu 2h.. ať už by to bylo s kombinací spánku samozřejmě však v době prikrmu ke které bych byl schopen se přizpůsobit a aby toho nebylo málo rád bych se dopracoval i k sobotě se stejně travenym časem a to 4-5h.
Abych trochu objasnil okolnosti, přestěhoval jsem se do města bydliště odkud pochází matka a to hlavně z důvodu možného styku s malou jelikož doposud jsem bydlel téměř o 40km dál a styk ať současný nebo budoucí by byl dost komplikovaný. Momentálně bydlím cca 5 min od bydliště matky.
Veškeré náklady ať s těhotenstvím nebo počáteční výbavou jsem přispěl z 50%
Výživné na malou i na neprovdanou matku platím pravidelně bez nějakých mezer.
Nadále se podilim i přes výživné na dalších nákladech ať už jsou to věci spotřební, plavání, prevence a pod.
S malou se vídám pravidelně ve stanovené dny máme hezky vztah, při každé návštěvě mě vítá s úsměvem tim chci říct že i přes to málo času ji nejsem cizí aby se mě bála nebo polovinu času rozeznavala.
Zajímala by mě tedy Vaše představa o tom zda je možné si nárokovat více času se zmíněným častějším stykem?
Nerad bych tlačil až moc na pilu a řešil věci po případě právně. Koluje ve mě tedy otázka : řešit nebo ještě nějaký čas počkat.
Děkuji Michael

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1615
14.3.20 23:19

@Michael J ještě bych počkala..máš pěkně stanovený režim.
Třeba se dohodnete, aby to byli 3 a 3h, ale takhle malé dítě má větší vazbu na matku, tak ať se ty hodiny zvyšují postupně a pomalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
15.3.20 00:50

A já bych si klidně o rozšíření styku zažádala.. maximálně ti to neprojde, ale pochybuju.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
15.3.20 01:59

Ahoj, máš to pěkně vymyšleno. Zkusit to můžeš ale jal bych na tvém místě ještě počkala popř. bych se s ní snažila domluvit třeba alespoň o hoďku víc bez soudu. Mám 15 měsíční holčičku stále ji kojím a vím jak je “závislá”. Jsou dny kdy mi ji maminka pohlídá celý den a je vše ok. A pak jsou dny kdy ji nemůžu nechat ani 2 hodiny samotnou. Ani manžel ji nestačí když má malá “svůj den”. V 8 měsících je to ještě malé mimčo a v té době na mě byla malá úplně závislá. Ale co bylo u mě nemusí být u vás. Je to u každého asi jinak. Tvoje malá by to třeba zvládla bez problémů. Ty sám nevíš jestli ona malinkou opravdu kojí nebo ne, tak jsem to aspoň pochopila, to je asi docela zásadní si myslím. Podle toho se bude odvíjet nějaká “závislost” na matce. Držím pěsti ať se s ní dohodneš a aby ona dostala rozum. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M-A
689
15.3.20 05:54

Moje skoro 8 mesicni je kojena, ale malo, ji ovoce zeleninu krupky, manzel s nama zije normalne. Kdyz prijde z prace mala hned plazi turbo tempo za nim ke dverim a vriska radosti, nehne se od nej na krok… ale nedej buh abych odesla na 20 minut do kramu, to uz prej leze po celym byte a hleda me… manzel s ni nebyl sam vic jak pul hodiny a to spala…
Netlac na pilu, vydrz a bud stejne pozitivne naladen a ono to bude lepsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
15.3.20 07:00

Jeste bych pockala, vzdyt je dcerce 8.mesicu. V tomto veku je dite hodne zavisle na matce. Nechte ten rezim co mate ted a za nejakou dobu uvidis, zda pridat hodinku. Ted hlavne potrebuji mamku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.3.20 08:26
@Michael J píše:
Dobrý den
Měl bych co se tak dočítám běžnou otazku, jen tedy ze strany otce.
S bývalou přítelkyni jsme nebyli „dnes už“ vyjmkou a z románku se stala hromádka neštěstí. Stalo se tak ještě před narozením dnes už 8 měsíční holčičky, nerad bych tu popisoval různé exscesy které se odehravali v souvislosti s mimosoudní dohodou o styku, k žádnému kompromisu jsme se bohužel nedopracovali až do doby kdy mi nezbylo nic jiného než řešit věci skrz ospod a následně i soud kam jsme tedy nakonec přišli s návrhem který nám soud schválil a to tak že styk probíhá 2× v týdnu po dobu cca 2-3h..takto schválený rozsudek byl v době kdy malá měla 4 měsíce a nepochybně byla závislá na matce jelikož byla a „údajně“ je stále kojená. V takovém to režimu styku fungujeme od doby soudu… od té doby ač to není tak dlouho se potřeby malé vůči matce podstatně zúžili.
K dnešku dostává příkrmy, méně spí atd. S těmito okolnostmi přišli i otázky zda je možný si říct o více času nebo častější styk ze strany matky to v úvahu nepřipadá a je zastánce držet se dosavadní domluvy. Nerad bych máchal rukama aniž bych se ještě s někým jiným neporadil, bohužel v mém blízkém okolí nemám nikoho kdo by se ocitl alespoň v podobné situaci a když tak zájem z jeho strany po tak brzké době nebyl a proto bych nerad abych působil nějak naivně proto směřuji s touto otázkou do téhle diskuze, většina z Vás jste matky a znáte reálné možnosti. Moje možná naivní představa je taková že by styk mohl probíhat delší dobu a to cca 4-5h alespoň v neděli kterou mám tedy k dnešku oprávněnou jen tedy po dobu 2h.. ať už by to bylo s kombinací spánku samozřejmě však v době prikrmu ke které bych byl schopen se přizpůsobit a aby toho nebylo málo rád bych se dopracoval i k sobotě se stejně travenym časem a to 4-5h.
Abych trochu objasnil okolnosti, přestěhoval jsem se do města bydliště odkud pochází matka a to hlavně z důvodu možného styku s malou jelikož doposud jsem bydlel téměř o 40km dál a styk ať současný nebo budoucí by byl dost komplikovaný. Momentálně bydlím cca 5 min od bydliště matky.
Veškeré náklady ať s těhotenstvím nebo počáteční výbavou jsem přispěl z 50%
Výživné na malou i na neprovdanou matku platím pravidelně bez nějakých mezer.
Nadále se podilim i přes výživné na dalších nákladech ať už jsou to věci spotřební, plavání, prevence a pod.
S malou se vídám pravidelně ve stanovené dny máme hezky vztah, při každé návštěvě mě vítá s úsměvem tim chci říct že i přes to málo času ji nejsem cizí aby se mě bála nebo polovinu času rozeznavala.
Zajímala by mě tedy Vaše představa o tom zda je možné si nárokovat více času se zmíněným častějším stykem?
Nerad bych tlačil až moc na pilu a řešil věci po případě právně. Koluje ve mě tedy otázka : řešit nebo ještě nějaký čas počkat.
Děkuji Michael

Je dobře, že bydlíš blízko. Časem by se to opravdu mělo zlepšit. Nechápu, proč ti ji nedá třeba denně vozit venku, mohla by si odpočinout :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.21 07:11

Dobrý den

Dobrý den, jdu sem s dotazem, můj expartner souhlasil s rozsudkem jak se synem uvidí, ale po 19dnech od obdržení rozsudku, řekl že mu ten čas nevyhovuje a že chce změnu kvůli tomu že u svého kamaráda u kterého bydlí tak u něj i pracuje za stravu a bydlení. A teď mu ještě nevyhovuje sobota a chce neděli, prostě a jednoduše jsme měli sudý týden čtvrtek od 9 do 11hodin, ale na případové konferenci se dožadoval změny od 15 do 17h. Tak jsem na to kývla ale o lichém týdnu mu vadí ty soboty a chce v jednom týdnu sobotu např.: 43týden sobota a 45týden neděle. A ještě z něj vylezlo že to chce jeho kamarád po něm aby to takhle změnil. A ještě u něj dělá beze smlouvy. A ještě to chce tahat k soudu, přece nebudu ustupovat výmyslům jeho kamaráda, tak dítě mám s ním a ne s jeho kamarádem. Už jsem ustoupila v čase ve čtvrtek teď ještě tohle do toho?

• Citovat
  • Upravit
20976
22.11.21 07:16

Ať si změny vyřeší sám u soudu. Jinak dodržovat co je v rozsudku, že mu to náhle nevyhovuje je jeho problém. A určitě u soudu důvod „musím pro kamaráda dělat na černo“ bude super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
22.11.21 07:44

Už jsi sem psala a odpovědi dostala v jiné diskuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.11.21 09:48
@Anonymní píše:
Dobrý den, jdu sem s dotazem, můj expartner souhlasil s rozsudkem jak se synem uvidí, ale po 19dnech od obdržení rozsudku, řekl že mu ten čas nevyhovuje a že chce změnu kvůli tomu že u svého kamaráda u kterého bydlí tak u něj i pracuje za stravu a bydlení. A teď mu ještě nevyhovuje sobota a chce neděli, prostě a jednoduše jsme měli sudý týden čtvrtek od 9 do 11hodin, ale na případové konferenci se dožadoval změny od 15 do 17h. Tak jsem na to kývla ale o lichém týdnu mu vadí ty soboty a chce v jednom týdnu sobotu např.: 43týden sobota a 45týden neděle. A ještě z něj vylezlo že to chce jeho kamarád po něm aby to takhle změnil. A ještě u něj dělá beze smlouvy. A ještě to chce tahat k soudu, přece nebudu ustupovat výmyslům jeho kamaráda, tak dítě mám s ním a ne s jeho kamarádem. Už jsem ustoupila v čase ve čtvrtek teď ještě tohle do toho?

Máte rozsudek, ten je platný, takže Ave.. vůbec bych se s ním nebavila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna