Styk s otcem a prarodičema

Anonymní
2.9.13 11:10

styk s otcem,prarodičema

Omlouvam se, ze pisu anonymne, ale nechci aby to vedel nekdo znamej :oops:
S otcem mého syna (22.měsíců) už nejsme, rozešli sme se zhruba před čtvrt rokem.On bydlí pořád u svých rodičů. Syna si tam vozí každý víkend..to by mi nevadilo ALE chce se o něj soudit, prý chce střídavou péči(zhruba týden u mě, týden u nich) jenže on dojíždí do práce 50km daleko, jede ráno v 6 a vrací se večer v 7 takže když by tam malýho měli celý týden, tak by se o něj vlastně starali jeho rodiče, on by akorát přijel večer najedl se a šel spát :zed: Chci se zeptat, jestli je nějaká možnost aby soud rozhodl takhle o střídavý péči? Přitom já se o malýho můžu starat pořád, každý den, do práce zatím nechodim akorát si budu dodělávat školu, kam budu chodit zhruba dvakrát do týdne, v tý době mi bude hlídat moje mamka, s kterou teď bydlím..Doufám že sem to napsala nějak srozumitelně, nechci o malýho přijít :? Ještě by mě zajímalo, z vašich zkušeností, jak by soud mohl rozhodnout o péči, nebo jak to máte se svým bývalým, kdy si ho bere a jak často..Děkuji všem za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
2.9.13 11:18

Vždyť ti ho nikdo nebere, jen byste jej měli oba, potažmo jeho rodiče. :nevim: Každopádně co vím z okolí, tak na střídavku jim soud přistoupil až když bylo jejich děcku přes 4 roky, ale podrobnosti neznám. Každopádně buď ráda, že má otec zájem, co by za to jiný daly :nevim:

PS: Pokud teda nechce střídavku skrz pomstu tobě nebo skrz to, aby nemusel platit aloše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.9.13 11:21

Pro střídavou péči musí být pomínky, tzn, že druhý rodič musí mít čas o dítě pečovat. Normálně tím argumentuj u soudu. jinak pod 3 roky věku se střídavka dává fakt jen výjimečně. Spíš jde o to, jak daleko od sebe bydlíte (aby dítě chodilo do stejné školky, školy a pod..). Zajímalo by mě, proč to tak chce, když nemá čas o dítě pečovat.. JInak o dítě přeci nepřijdeš, jen o něj budete pečovat oba, buď ráda, že má zájem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.13 11:24

Vždyť já sem ráda, že o něj má otec zájem, ale nechci aby ho vychovávali jeho rodiče, protože ho za prví rozmazlujou, když přijede od nich tak je strašně vzteklej a neposlouchá, a za druhý ho začínaj poštvávat proti mě..a bude to ještě horší..nebyla bych proti kdyby se o něj staral jeho otec sám, ale jeho rodiče fakt ne!!

• Citovat
  • Upravit
8151
2.9.13 11:28

@martina.se toto jsem si myslela taky a byla jsem celkem překvapená když mi OSSZ řekli že může dítě střídat i školu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.9.13 11:34
@anickadomnik píše:
@martina.se toto jsem si myslela taky a byla jsem celkem překvapená když mi OSSZ řekli že může dítě střídat i školu

tak to jsou cvoci. všude se doporučuje, že dítě má mít jednu školu, školku, ať v tom nemá takový bordel. tohle už není pro dítě moc dobré, navíc každá škola jede po svém, to bych se rozhodně bránila :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
2.9.13 11:36

@martina.se neboj jsem se bránila, byl to jeden z chytrých nápadů mého ex, já byla tenkrát dost překvapená že by to vůbec šlo, myslela jsem že když 1. bydlíme daleko od sebe a za 2. nemáme ideální porozvodové vztahy tak neni na střídavku šance

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.9.13 11:39
@anickadomnik píše:
@martina.se neboj jsem se bránila, byl to jeden z chytrých nápadů mého ex, já byla tenkrát dost překvapená že by to vůbec šlo, myslela jsem že když 1. bydlíme daleko od sebe a za 2. nemáme ideální porozvodové vztahy tak neni na střídavku šance

to fakt čumim. U nás soudce rovnou exovi řekl, ať na to zapomene, že nemá podmínky (pracuje nepravidelně a 12ctky) a že by nezvládal dávat dítě do školky (školy), kam je nahlášené. Hotovo. Máme sice psanou péči společnou, ale kluk bydlí se mnou, k tátovi jen jezdí na víkendy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
2.9.13 11:49

@martina.se no tak jsem si to myslela taky čuměla jsem jak debil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.9.13 11:54
@anickadomnik píše:
@martina.se no tak jsem si to myslela taky čuměla jsem jak debil

vidíš, nám to řekl přímo soudce, ať takhle neblbnem, že to není v zájmu dítěte.. naštěstí, uf..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
2.9.13 11:57

@martina.se nás teď čeká další soud tak jsem zvědavá co zase bude ale tantokrát jsem podávala návrh na úpravu já, tak snad to dopadne ok jen aby to bylo brzy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.9.13 12:01
@anickadomnik píše:
@martina.se nás teď čeká další soud tak jsem zvědavá co zase bude ale tantokrát jsem podávala návrh na úpravu já, tak snad to dopadne ok jen aby to bylo brzy

tak ať to klapne :kytka: u nás naštěstí dopadlo naší dohodou - nejdřív cukal, ale zjistil, že když nebude dělat problémy a bude sekat latinu (nechlastat), tak nebude problém. Zatím to funguje.. teď začíná mít fin. problémy, asi budu muset podat návrh na svěření do péče a na alimenty, protože očekávám max půl roku a je v exekuci :zed: a moc se mi do toho nechce, ale asi nezbyde nic jiného..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
2.9.13 12:14

@martina.se u nás dohoda (soudní) nefunguje tak jsem podala návrh na úpravu styku ex si furt vymejšlí že chce měnit víkendy, dovolenou apod. má pocit že mi takhle bude organizovat život do nekonečna se trochu přepočítal po téměř 7mi letech už mi došla trpělivost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.9.13 12:29
@anickadomnik píše:
@martina.se u nás dohoda (soudní) nefunguje tak jsem podala návrh na úpravu styku ex si furt vymejšlí že chce měnit víkendy, dovolenou apod. má pocit že mi takhle bude organizovat život do nekonečna se trochu přepočítal po téměř 7mi letech už mi došla trpělivost

věřím, ten můj to zkoušel dřív, pak naštěstí pochopil.. teď čekám, co udělá se svými dluhy (od rozvodu se zadlužil zhruba půl mega :zed: ) a rozhodně nechci, aby to dopadlo na mladého, takže taky budu muset. I když se mi nechce… chjo totok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
2.9.13 12:37

@martina.se no tak dluhy má ex taky ale to je jeho problém, alimenty má vyměřené a ví že jakmile přestane platit tak mu nechám dát exekuci takže platí poctivě, sice držkuje ale platí. Klukovi je 9 tak už mám polovinu trápení s ex za sebou už jen 9 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí