Suchá kůže a špunty v uších

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13
25.11.23 19:42

Suchá kůže a špunty v uších

Ahoj holky, naše malá má už čtyři roky po nastřelení náušniček. Neustále se jí ale tvoří v ouškách špunty - suchá kůže. Jakoby se okolo té tyčinky od náušnice utvoří suchá kůže a ta pak dělá na dotyk v ušním lalůčku bouličku. Suchou kůži má i dost okolo dírek ze zadu. Ze předu skoro nic. Musím podotknout, že jsme hodněkrát náušnice museli dávat jiné. Bohužel smůla, několikrát se nám rozbila buď samotná náušnice nebo zavírání. Vždy jsem kupovala stříbrné. Teď tedy měla po starší i kroužky z bílého zlata a ta suchá kůže se stejně udělala. Může to být alergie? Mám zkusit jiný materiál? Nebo ji může nějak dráždit i to zavírání? Popřípadě něčím promazávat? Ouška ji nebolí ani si je nijak nežmoulá. Dírky má tedy celkem úzké. Možná je to tím, že starší dceři jsme nechali klasicky píchnout jehlou a nemá problém si tam dát ani širší náušnice na šroubek. Ty nastřelené bývají asi užší? Děkuji za Vaše rady a postřehy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2827
25.11.23 20:07

Nastřelením to nebude, to mám já i dcera a dírky máme normální, náušnice máme klasické zlaté. A může mít reakci na některé kovy…co zkusit nějaké maličké z chirurgické oceli? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6114
25.11.23 20:26
@krokodylek píše:
Nastřelením to nebude, to mám já i dcera a dírky máme normální, náušnice máme klasické zlaté. A může mít reakci na některé kovy…co zkusit nějaké maličké z chirurgické oceli? :think:

neviem, ci to robia aj detom, ale u alergologa vedia spravit test na alergiu na kovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
25.11.23 21:02

@Tissana zkus tu chirurgickou ocel. Nastřelením to asi nebude, naše malá má náušnice nastřelované a neměla nikdy problém. Možná to ale nebude ani alergie. Objevuje se začervenání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
25.11.23 21:39

@Aduš8 nene začervenání ani nic jiného. Jen ta suchá kůže okolo dírky a uvnitř. Možná tak 2× si stěžovala, že ji ouško svědí ale jinak nic.
Právě si říkám, jestli to je vůbec alergie. Ještě mě napadli ty náušnice z lékařského plastu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
26.11.23 22:57

Ahoj, mam to cely zivot. S vekem se mi to zhorsuje. Kdyz je suchy vzduch, tak se mi rozjede a hnisa. Bizuterii obcas nosim, ale musim ji pred spanim vyndat a pak nechat usi nekolik dni uzdravit. Doporucim ti koupit nausnice zlate, stribrne nebo chirurgicka ocel, vysoka kvalita, zadne pouze pozlacene, ale ani to uplne nepomuze. Ma citlivou plet, mozna ekzem, telu vadi cizi objekt. Muzes to mazat framykoinem a vazelinou, aby se to zahojilo, ale pozor framykoin je navykovy, nemel by se pouzivat prilis casto. Doporucim ti koupit nausnice visici, aby byl kolem dirky prostor a mohl k te kuzi vzduch. Nausnice se sroubovacim zaviranim nebo bobulkou absolutne nebyhovuji, drazdi tu pokozku a pak se v tom uzavirani hromadi hnis. Kdyz to svedi hned namazat vazelinou a tocit tou nausnici, aby se dostala i dovnitr. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
26.11.23 23:01

Svedeni a bulka znaci zanet, telo se brani. Muzes i obcas vyndat nausnici a nechat ucho par dni odpocinout. Mazat a nechat odpocinout, koupit vhodne nausnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí