Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mám už nějakou dobu velmi sucho v puse, přilepuje se mi jazyk, ted trochu osychají i rty, bojovala jsem předtím s kvasinkami, může to s tím souviset, nevíte? Trápí mě to hlavně v noci.
Netuším, jestli to může být z kvasinek, ale sucho v ústech se dělá ze stresu, deprese.
Jo a také myslím, že tím trpí cukrovkáři, ale to si nejsem teď jistá. ![]()
Ja si myslim, ze by to kvasinky byt mohly. ![]()
Ja na ne taky trpim a sucho v ustech v noci mam posledni dobou taky.
Piju teda hodně sladkého kafe
což asi je blbý, kafe odvodňuje a cukr svědčí kvasinám… bez něj ale nefunguju..
ono i to kafe bohuzel svedci kvasinkam.
Existuje takovy test na kvasinky v travicim ustroji. Bohuzel si ho nepamatuji presne, ale spociva v tom, ze rano hned po probuzeni plivnes do ciste sklenice s vodou. Potom po nejake dobe(netusim jak dlouhe), se jdes podivat a pokud z toho plivance visi jakoby provazky slin, tak mas kvasinky…
Omlouvam se za nechutny popis. ![]()
Jeste, co mne obcas pomaha, je jist hodne cesneku. Dokonce jsem cetla, ze se jich nekdo zbavil tim, ze kazdy vecer nakrajel strouzek cesneku na drobno, nechal 10 minut odlezet, kvuli pachu a pak zapil vodou.
Kdysi jsem to zkousela a pomohlo. Ale ten zapach je hrozny, zvlast pro partnera. ![]()
Hmmm, tak to slyším/čtu poprvý
Zkusím. No stejně, jak to vymýtit, to jde špatně, sladký, stres, držej se , potvory.
Česnek bohužel nemůžu, mám RCHJ a zánět žaludku
Vidím to na homeo.
já tohle měla, šla jsem s podezřením na cukrovku k doktorce a nakonec to byl zánět močového měchýře.
Fakt? A měla jsi i nějaké potíže s močením? Já tedy nic takového nemám, ale málo piju, to je fakt.
já taky pila málo. ale jak jsem měla scho v puse, tak mně to nutilo pít dost a chodit často na zchod. jinak žádné pálení, nic, proto mně to v tu chvíli ani nenapadlo.
Scarlett2011 píše:
Jeste, co mne obcas pomaha, je jist hodne cesneku. Dokonce jsem cetla, ze se jich nekdo zbavil tim, ze kazdy vecer nakrajel strouzek cesneku na drobno, nechal 10 minut odlezet, kvuli pachu a pak zapil vodou.
Kdysi jsem to zkousela a pomohlo. Ale ten zapach je hrozny, zvlast pro partnera.
tak to asi taky zkusím ![]()