Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
určitě se to už tady probíralo, ale neznáte někdo nějaký hezký útulný penzion na Šumavě? Rádi bychom tam s malým v zimě někdy vyrazili. Nemusí být ani nijak speciálně zařízený pro děti..
Díky, pa
Na Horské Kvildě - hotel tuším se jmenuje Rankl Sepp - dej do vyhledávače a určo to najdeš. je to nový rodinný hotýlek - byli jsme tam v létě 2004, bylo to tam otevřené první měsíc. krom nesehraného personálu (neustále zapomínali na moučník, ale jinak byli bezvaddní) to bylo príma.
majitelé měli asi dvouletého kloučka a k dětem byli velmi milí a vstřícní (postýlka, půjčená konvice, ohřáté hipp - takové ty drobnosti, které dokážou znepříjemnit dovču s miminem - když nejsou)
elda
Ahoj, my jsme byli v létě v hotelu Srní a moc se nám tam líbilo! Lucinka byla celá nadšená z bazénu. Jen je dražší než penzion:( (manžel to měl jako odměnu z práce, takže nás to nezajímalo)
Ahoj,
my jsme byli v lete na Sumave v penzionu Cenkova pila (www.cenkovapila.cz) - je to tam uzasne! Male utulne pokojicky, vlastni koupelna na pokoji, spolecenska mistnost s funkcni peci, virivka, sauna, moznost grilovani (no, to v zime asi neni aktualni)… a skvela pani domaci!!!!
Jedina nevyhoda byla, ze jsme si museli sami varit!
Ceny okolo 300 - 400Kc za noc na osobu.
Ale mam za to, ze letos uz budou mit plno, pani domaci uz v lete rikala, ze jsou temer na celou zimu zamluveny
Takze to ber jako tip na pristi rok ![]()
Eliska
Ahoj my jsme ted byli v hotelu Vydra v Srni. Naprosta spokojenost, jsou vyborne zavedeni na deti, takze pohoda. Predtim jsme bydleli v hotelu Srni, tam je zase velky bazen, ale vybavenost pro deti je asi trosku mensi.
Jinak mam i dobrou zkusenost s pobytem v malych penzionech (2-5 pokoju) v Kubove Huti, tam skoro kazdy dum provozuje penzion, takze si clovek muze snadno vybrat.
Jana
Ahoj,
my jsme byli v penzion na Kvilde - www.kvilda.com. Je to uplne na konci Kvildy, u lesa. Majitele jsou prijemni, venku jsou i prolizacky pro deti. Jsou tam 3 pokoje + spolecna kuchynka. Nam se tam moc libilo
.
P.
my jsme teď o víkendu byli také v hotelu Srní. A bezva ubytování, jídlo, hřiště před hotelem, které ale patří obci, trampolína před hotelem, ale zklamal mne tam dětský koutek, herna, která naproti recepci. Sice docela velká, ale vždy,když jsme tam přišli (2× odpoledne, tam byl nepořádek na zemi, z velkého plyšového medvěda tam vypadaný vnitřek - měl v sobě díru, byly tam roztrhané potahy na křeslech, takové molitanové hračky, (kostky) ze kterých se může postavit třeba jakoby hrad byly roztrhané, pak roztrhaná taková jakoby látková stěna, jinak tam stan z Ikei, skluzavka, pak ještě jeden stan, tabule na malování bez kříd. A když jsem řekla, že to je smutné, že takhle vypadá dětský koutek v 4hvězdičkovém hotelu, tak mi bylo řečeno, že to zrovna ten nepořádek způsobily děti, ale nijak jsem si nevšimla, že by jich tolik zrovna v hotelu bylo, aby nebylo možné to po ochodu dětí alespoň jedenkrát za den uklidit. Stejně tak z boku hotelu maličké hřiště, kde i malá horolezecká stěna a ta také byla v dost katastrofálním stavu. Skoro začátek sezony a nejsou schopni to dát do pořádku. Jinak bazén opravdu super. http://www.hotely-srni.cz/hotelysrni/ Ubytování sice dražší, ale volný vstup do bazénu a dítě na přistýlce do 12 let zdarma. My jsme měli spec. balíček ještě s jednou masáží a 4chodovou večeří, abychom si trochu víc užili a odpočinuli..
Jinak na Šumavě plno penzionu a soukromých ubytování apartmánů, co jsem tak viděli s venkovním bazénem či s hřištěm pro děti..
Ahojky, loni jsme byli v hotelu Vydra, taky velká spokojenost!
Letos jsme si pronajali wellnes chatu Kaštánek- a to byla naprosto obrovská spokojenost! je to dobré pro 2 spřátelené rodiny! jsou tam 2 apartmany, jedna velká kuchyn, každý apartman ma svou lednicku a nádobí a to nejlepší-sauna a vířivka
![]()