Sumetrolim na zánět ledvin?

68
17.2.13 09:53

Sumetrolim na zánět ledvin?

Ahoj!!!Nemáte někdo zkušenost s léčbou zánětu ledvin u 1,5 letého batolete? Dcera měla od pondělí čtyřicítky horečky, bez kašle rýmy, či jiných neduhů. Chodila jsem s ní k doktorce každý den, protože se mi to nelíbilo, ale dr. že je to jen viroza.Ve čtvrtek jsem jí donutila alespoň na odběr moči a výtěr ze zadečku, protože se přidal i průjem a horečky nešlo moc dobře srážet. V pátek mi dr. volala, že má malá nález v té moči, že to bude zánět ledvin a napsala jí Sumetrolim. Přijde mi hrozné už jen to, že kdyby nebylo mé iniciativy, mohlo to pro dcerku mít fatální následky. AspoŃ co jsem tedy četla na netu, pokud se nezačne včas s léčbou. Sumetrolim jí už doktorka napsala před Vánocemi na kašel. Vím, že je i na infekci močových cest, ale nějak se mi to nezdá jako adekvátní ATB na zánět ledvin. Horečky pominuly, chytla ale pro změnu od starší dcerky rýmu. Jaké máte zkušenosti s léčbou vy? Jak dlouho to zhruba trvá, než bude v pořádku. Kdy po vyléčení může ven při stávajícím počasí? Napište mi prosím i nějaké vaše postřehy nebo rady. Díky moc!!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
140
17.2.13 10:13

Ahoj,
my mame pre zmenu zapal mocoveho mechura a tiez sa liecime Sumetrolimom. Pred koncom liecby (po 6-tich dnoch) mame priniest moc na kontrolu, ci je vsetko ok. Do siedmych dni by mal byt zapal vylieceny. Ak by tam este nieco bolo, tak mame brat Sumetrolim 10 dni. Zapacha dcerke moc/plienky? Nam na zaciatku zapachal, po nasadeni Sumetrolimu uz nie. Nehovorila vam doktorka, aby ste priniesli za tyzden moc? Hlavne sa snazte vela pit, ale to asi vies :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
17.2.13 10:19

Moc díky! Pije naštěstí dobře a moč nezapáchá a to jestli páchla před léčbou si vůbec neuvědomuji. Nenapadlo mě k ní čuchnout, když jsem netušila, co by jí mohlo být. Na kontrolu s močí máme jít už v úterý, tak uvidíme. Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
17.2.13 10:21

Ahoj, bohužel mám zkušenost. Ony ty ATB neurčuje doktorka jen tak, z výsledků moči by jí rovnou měl přijít výsledek na rezistenci ATB. Já jsem si po prvním zánětu koupila v lékárně papírky na vyšetření moči a jakmile se mi něco nezdá tak testuji (především PH, bílkovinu a krev, která je vždy když má zánět).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
17.2.13 10:36

Ahoj, dcerka měla sumetrolim když jí byl cca roka brala ho pomalu 2 měsíce, dokud nebyly testy moči vpořádku ;) já teda svě doktorce důvěřuji, takže jsem se moc nepídila jaké jiné léky by mohla dostat…sumetrolim je chemoterapeutikum ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
17.2.13 10:37

Můj syn dostal zánět ledvin v 6 ti týdnech, byli jsme s tím v nemocnici a taky měl sumetrolim. Tedˇ bude mít 7 měsíců, a každý večer bere 1,5 mililitru preventivně… :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
17.2.13 21:18

Ahoj.
Dcera měla zánět ledvin v 9 měsících, byly sme okamžitě hospitalizované v nemocnici, kde dostávala ATB týden do žíly a až pak nasadili udržovací dávku sumetrolinu, který brala další tři měsíce a ještě rok po byla hlídaná na nefrologii.

Přístup tvé dr mi přijde dost laxní, ale samozřejmě nevím vv jakém stadiu to tvá dcera má :think:
Brala vám dr alespon crp, aby viděla, jak velký zánět je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
18.2.13 10:51

@pate81 Ahojky! Mě její přístup přijde zrovna takový. Nikdy jsem se s touto nemocí nesetkala a to jsme doma ženský v převaze, tak jsem zjišťovala info z netu, až když po 3 dnech řekla doagnozu.Byla jsem dost v šoku, jak je to vážné onemocnění u dětí. Zítra máme donést zase moč a prý se uvidí co dál. CRP nedělala, což jsem taky nepochopila, protože jindy ho dělá, jen malá trochu kašle. No uvidíme zítra! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3833
18.2.13 17:00

Tak já radši beru - pro jistotu - moč k doktorce snad při každém začátku nemoci, se kterou jdeme k dr…vidím, že dělám asi dobře, že sestra vždy moč zkusí aspoň tím papírkem…

Se zánětem ledvin jsme se ještě nesetkali, se Sumetrolimem už ano, brali ho oba kluci několikrát, ale na průdušky…

Ať je dcerka brzy zdravá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
19.2.13 13:52

@jariška
Ahoj jariska, ako ste dneska dopadli u MUDr.? Je uz dcerke lepsie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
20.2.13 11:43

@mia3 Ahojky! Děkuji za optání! Dcerce je již podstatně lépe, je vidět, že ATB zabrala a moč měla v pořádku. Jen ještě bakteriologický rozbor moči bude až za týden, tak pak se uvidí, co dál. Je to zase zkušenost, i když o takovéhle není o co stát, že…Tak všechny zdravím a děkuji za odpovědi a podporu!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí