Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu, dcera ma neštovice, dnes třetí den a udělali se ji i v puse, na jazyku, mandlích oláče že ji to hrozně bolí, samo nechce jist. Naní něco co by se dalo na ne použít do pusinky aby se ji trochu ulevilo?
Máme je teď taky za sebou. Já jsem je v puse mazala fialovou vodou, jen ty které byy vidět. Šlo to blbě. Jinak mě ještě poradili v lékárně, že se to může pomazat tím gelem na zoubky pro mimča. Že se to trošku znecitlivý a třeba to nebude tak bolet.
U nás bylo nejhorších 5 dní, pak už to šlo.
Ahoj, zkus Fenistil kapky. Zkoušela jsem sama na sobě a na dcerce. Funguje to a nesvědí po tom ani ostatní neštovice. A k jídlu pudinky a třeba rozmačkaný banán. Teplý jídlo to dráždí tak spíš kašovitý a chladný jídla
Já jídlo mixovala a podávala stříkačkou, dcerka nechtěla skoro jíst, tohle pomohlo, přesnídávky jen ty co by jí nepálily, jablko banán atd…
Dobry den potrebovala bych radu je mi 14 let a mam nestovice v krku přímo tam kde prochazi potrava a je to nesnesitelna bolest nejedla jsem uz asi 5 dni a pomalu to nezvladam co mam prosim delat??
![]()