Angína bez teplot a žádná chuť k jídlu - dát ATB?

14.2.13 15:25

Angína bez teplot a žádná chuť k jídlu - dát atb?

Milé maminky, chtěla bych Vás poprosit o radu. Mám 20ti měsíční holčičku, která měla od minulého týdne teploty kolem 38,4.V neděli to vypadalo, že teploty ustaly, ale od pondělí se jí zase zvedly na 38,2.Tak jsem se s ní nejprve vydala k dětské a ta nám po poslechnutí průdušek řekla, že je to jen viróza. V úterý stále teploty přetrvávaly, tak jsem se s malou vydala na pohotovost.Tam se jí podívali do krku (dětská se jí nedívala…)a řekli mi, že tam má bílé povláčky a vypadá to na angínu. Dostala ATB, na večer jsem je jí dala, ale hodinu na to je vyzvracela. Vyčkala jsem do následujícího dne (středa), ale to mezitím teploty úplně ustaly.Byla dobrá, jen nám kompletně odmítala stravu - už skoro týden :,( Tak jsem se dnes rozhodla, že jí ty ATB tedy začnu. Ale nevím, jestli je to správně, jelikož už nemá teploty a v pondělí měla CRP menší než 8. Tak snad jsem udělala správně a vrátí se jí i chuť k jídlu. Budu ráda za vaše rady. Děkuji vám a přeji hezký den, Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
237
14.2.13 15:45

Já bych došla zítra znovu k doktorce, aby zjistila, jestli se zvýšilo CRP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2260
14.2.13 15:47

@chiaruzza27
Ahoj, maminka sice nejsem, ale podobné příznaky angíny, nechutenství a někdy teploty a nebo i bez teplot má mononukleoza. Nechci strašit, ale sama jsem to takto zažila. Teploty jsem měla jeden den. Trpěla jsem šílenou únavou a nechutenství k jídlu a přišla jsem k doktorovi pouze s bolestí krku, kde jsem cítila takové ty bílé usazeniny. Postupně se to zhoršilo, až jsem jíst vůbec nemohla.
Zase si ale myslím, že tohle by na pohotovosti nebo u doktora poznali. Mě se doktorka podívala do krku a na 90 % mi řekla, že se nejedná o anginu, ale mononukléozu.
Možná to vážně bude třeba jen viróza. Asi bych znovu navštívila dětskou s tím, že mi malá pořád nechce jíst a díky té nemoci trpí nechutenstvím. Tak držím palce, ať je to třeba „jen“ (záměrně uvozovky) viróza :) Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
14.2.13 15:54

Jestlis ji ty atb uz zacala davat ( ty ktere nevyzvracela) tak musis pokracovat, aby si na ne neudelala rezistenci… :!

jinak @Andrea2424 ma naprostou pravdu s tou mononukleozou… kopiruje obraz anginy… plus to nizke CRP - atb bych nedavala.

da se poznat pri kouknuti do pusy, na mekkem patre se pry delaji nejake dulky nebo co - no ale tak to mel poznat lekar.

nase Barunka taky na podzim mela 2 x obraz anginy, poprvy mela atb, a podruhe to pry byla mononukleoza a nedostala je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2260
14.2.13 15:59

@obrazek
Tak to já na mononukleozu ATB dostala, ale to bylo tím, že jsem asi tu první fázi, kdy jsem u doktora měla být, zasmolila a šla tam v době, kdy už jsem fakt nemohla ani polykat. No a následovaly tabletky na játra a spoustu dalších. Nevím, jak se tato nemoc projevuje u dětí a jaké mohou dostat léky, ale trpí tím většina české populace a moc mých známých tuto nemoc mělo, proto bych určitě neváhala a doktora navštívila, za to určitě nic nedáš a budeš mít klid na duši :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44196
14.2.13 16:09

CRP je nízké..To nebude bakteriální angína. Může to být nějaký typ virové angíny nebo mononukleoza.
Zašla bych k doktorce a vystínila situaci.

Není pravda, že doktor na pohotovosti stoprocentně pozná mononukleozu..Dcera na ni měla taky podezření, napřed typický obraz angíny, nereagovala na ATB..Mononukleoza se nepotvrdila, měla nějakou typickou angínu způsobenou konkrétním bacilem(CRP bylo nízké, ale mezitím vystoupalo)..CRP bylo po pár dnech hodně vysoké, byla jsem s ní v nemocnici na kapačkách ATB.

Pokud se Ti cokoliv nezdá, nespoléhej se na samodiagnostiku a zajdi k dr.
I kdyby byly ATB podány neoprávněně, měly by se dobrat - k vůli vytvoření rezistence..To samé se musí řešit, pokud je dítě opakovaně zvrací, tím nedostává předepsané dávky a to není dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.13 17:44

Co bylo dál

Tak jsem se maminky právě teď vrátila od doktorky. Radši jsem tam s malou zajela, udělala jí znova CRP a má ho stále nižší než 8. Ťupkatý krk může mít prý způsobený virózou, ale stále nám kompletně odmítá jídlo :,( Také se doktorce zdál naběhlé dásně u špičáků a říkala, že to můžou být špičáky. No nevím, jestli je ale k nim takhle velikánské nechutenství a takovýhle obraz na mandlích…Co? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1657
15.2.13 14:14

Chiaruzza, je to možné k zubům. Syn měl u každého nového zubu teplotu a zduření v krčku a hlavně to nechutenství. Nic jsem mu nenutila. Jedl hodně jen suchá jídla jako suchary, rohlíky…cokoliv tvrdšího, co mohl kousat.
Od září jsem objevila colostrum a jak mu začaly lézt poslední stoličky, tak jsem nasadila a u nich poprvé neměl teplotu a celkově byl v pohodě. Já to colostrum dávám při každém příznaku nemoci a pak se nerozjede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí