Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maniny, chci se zaptat na třmínky, zda s tím máte některá zkušenosti. Malá má 12 týdnu a včera jsme je dostaly. Od porodnice měla široké balení, ale to asi moc nepomohlo. Nález měla 2C a včera po těm 12 týdnech 2b. Doktor říkal, že třmínky jí dá proto, aby se mohla začít víc hýbat. Je to hrozné. Ale musím říct, že to snáží lépe než já. Měla jste taky některá podobný nález? A jak dlouho jste to měly? Jinak jsem slyšela, že se chodí i na nějaká cvičení, nevíte o tom něco?
@Niki xxx Nám dali v jedné nemocnici FP ale mě se nelíbilo jak jí vyšetřovali, tak jsem jela do druhé a tam mi doktoři nezávisle na sobě řekli, že to má naprosto v pořádku, kyčle zdravé, jadérka už vyvinuté( ve 3.m.)
To jen tak na okraj.
Nicméně přeji ať se to rychle srovná a jeden úkaz. Já měla třmeny 1 měsíc ( před 26 lety ) no ale máma mi je dávala poctivě a po měsíci jsem měla kyčle v pořádku. I to se může stát. ![]()
Opravdu držím palce! Musíš být silná. Já tu FP obrečela. Byla jak lazar, naštěstí jí měla jen týden.
![]()
Malá měla taky třmínky, dostala je ve 3 měsících a 7 týdnů jsme je dávali i přes den, sundávali jen na koupání, a pak další měsíc už jen na noc
Malá to zvládla v pohodě, zvykla si na to, i když občas plakala a zlobila se při nasazování no.
Budu je dávat poctivě, snad se toho rychle zbavíme! A co to cvičení? Nechodily jste? A pamatujete si ještě jaké měly vaše dítka nálezy?
Naše malá měla od 6týdnů široké balení, od 4měsíců třmeny, zbavili jsme se jich v 8měsích, je to otrava, ale pomůže to
..
Ahoj maminky, malá má 4,5 měsíce a máme třmínky 3týdny, poslední kontrola dopadla celkem dobře. Je tam naštěstí zlepšení. Nyní má sono IIC 1. dx.,IA/B. sin, tak máme i nadále mít na 23 hodin denně. Jak myslíte, že to bude mít dlouho? Nejdříve nás strašil trakcema, ale pak Na Bulovce vyzkoušela mudr. ještě třmínky. Myslíte, že nám ty trakce ještě hrozí, když se to zlepšuje? Děkuji za názor.