Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, nemáte někdo zkušenost s podáním léku do pití…malý je blinkací typ, stačí když k něčemu přičichne a je schopný se z toho poblinkat ani to neochutná…
…teď je nemocný a samozřejmě nechce žádnou medicínu…lék na teplotu jsem vyřešila,,násilným" užitím čípku do zadečku (tekutý jsem do něj prostě nedostala a když, letěl do 5 minut ven) potřebuji jěště podávat lék na kašel…zjistila jsem že v pití ho nepozná a mám zkušenost že lahvičku vypije najednou, ale bude lék dostatečně účinný…je to stejné jako když ho hodně zapije nebo by se mohl tímto znehodnotit…předem děkuji…
Je to úplně jedno. účinná látka se vstřebá tak jako tak. nepodávat v mléce! a taky záleží jaký lék do čeho. třeba některé léky nesnesou kyselé, ale pokud dáváš mucosolvan, stoptussin nebo něco podobného tak klidně můžeš do čaje
Pokud se lék stejně zapíjí tekutinou, tak není problém ho dát do pití, to nemá vliv na účinnost. U tekutých forem bych se toho nebála. Ségra dávala synkovi stoptussin do lahvičky a účinkoval bez problémů.
Pokud Ti pití vypije najednou, neřešila bych to a podávala tak, jak píšeš.
U nás je to v době nemocí s pitím horší (někdy pije, jindy ne, nemůžu se na to spolehnout), já musím dávat léky natvrdo do pusy:-(
Já když děti kašlou tak koupím třeba mucosolvan, ambrobene apod. ve formě roztoku, dává se většinou 1ml do nějaké tekutiny (přímo napsané v letáčku) a nejde to tam cítit ani trošku, dávej to ale tajně ať to malý nevidí a nepozná nic. Aspoň u nás to tak funguje.
Mám mucosolvan a dala jsem ho do 150 ml pití a už ho má v sobě
mám výhodu, že když marodíme a nemá chuť k jídlu je naučený hodně pít…