Odlepení předkožky, fimóza

5625
14.2.13 13:13

Odlepení předkožky, fimóza

Maminky, včera jsem byla se synem u pro nás nového urologa (zkušený lékař). Syn má 4,5 r. a má skluzné varle, se kterým musí jít na operaci. Náš původní urolog chtěl kromě tohoto zákroku udělat v narkóze i naříznutí předkožky, protože malý trpí fimózou. Náš nový urolog nám řekl, že to nedoporučuje, že by to byla „vlastní penalta“(?). Místo toho synovi provedl to odlepení, prostě mu předkožku za pomocí sestry přetáhl, i když otvor v ní je hraniční. Chudák syn strašně brečel a pinďa mu otekl, což je prý normální. Jak otok zmizí, máme přetahovat a ničím nemazat. Mám z toho ale divný pocit, protože jednak si na něho nenechá sáhnout a jednak mi to přijde násilné, bolestivé a stresující. A abych byla zmatená ještě víc, tak jsem si teď na netu vyčetla, že opakované násilné přetahování předkožky nevede k jejímu rozšíření, spíš naopak, tkáň se začne jizvit. Malému včera krev netekla a jenom tiše doufám, že mu tam nevznikly nějaké mikroprasklinky. Holky, prosím Vás, co s tím? Pomohlo některému z vašich chlapečků odbourat fimózu pravidelné přetahování předkožky? Jde to vůbec??? Jenom dodávám, že kortikoidní masti jsme zkoušeli, ale efekt byl jenom dočasný :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
14.2.13 13:18

My byli na odlepení, pak máchali pinďu v heřmánku a po 2 dnech dobrý. Přetahuje ve vaně, ve vodě ;) Jsou na to dva různé názory- přetahovat či nepřetahovat. Můžeš si vybrat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
14.2.13 13:23

Malej ma predkozku hodne uzkou, jde to pretahnout, ale boli ho to. Ja mu to ani pretahnout nezvladnu. Kortikoidni masti jsme meli dvakrat. Vzdycky to pomohlo a pak se otvor zase zuzil. Taky nevim, co s tim:-((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
14.2.13 13:26

Ahoj. Já jsem řešila tento problém u mladšího syna na 3leté prohlídce, předkožka malému nešla přetahovat vůbec. Pediatričce jsem věřila, že se na něj jen jemně podívá a dohodneme se co dál. Ona mu místo toho předkožku přetáhla, ještě si ze mě v podstatě dělala legraci, že má tedy přetahovat tatínek, když mně to nejde :roll: :cert: Do týdne se malému udělal zánět, skončili jsme na pohotovosti, kde nám dr. právě řekl, že má malý fimózu a pravděpodobně kvůli nešetrnému přetažení doktorkou má ústí předkožky popraskané. Měli jsme se po vyléčení zánětu objednat na terapii kortikoidy. Nicméně už k tomu nedošlo, kvůli prasklinkám jsme na doporučení chirurga předkožku zvenku promazávali Bepanthenem, aby nevznikly jizvičky, nevím, jestli to tolik pomohlo, ale jednoho dne pak nejadnou malý sám předkožku přetáhnul :dance:
Každopádně myslím, že Bepanthenem nic nezkazíte a kdo ví, třeba pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
14.2.13 13:31

@luon
To jsou teda kruťárny. Chudáci kluci :,( Zkusím ten bepanthen, diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl
14.2.13 13:36

Doporucuju ihned mazat framykoinem nebo se to prilepi znovu, my na tom byli pred necelym rokem malemu je ted pet a pri prvnim odlepeni rekli dva dny nechat tak a pak zacit pretahovat a myt v hermanku, za dva dny to bylo komplet prilepene a musel jit znovu, sli jsme jinam a tam rekli hned mazat asi trikrat denne, jinak se to prilepi, byly to boje, ale uz se to neprilepilo, doporucuji curat ve vane pri tekouci vode tolik to nestipe

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.2.13 13:53

Ahoj ženy,
pokud by měl můj syn tento problém, okamžitě bych to řešila obřízkou.
Můj manžel je bohužel smutný příklad toho jak to jeho máma zanedbala a on má nyní problémy zejména při sexu. Není schopen dosáhnout orgasmu při normální souloži, a při trochu prudším pohybu ho to velmi bolí.
Bohužel ve 40-ti letech ho nemohu donutit jít k urologovi na zákrok.
Málem nás to stálo i šanci mít potomka :,(
Naštěstí jsem si poradila, po dlouhém přemlouvání podlehl a miminko čekáme díky „domáci inseminaci“
Ale upřímně, není to nic moc, když žijete s pocitem že chlapa nedokážete uspokojit, i když to není vaše vina… :oops: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5625
14.2.13 19:26

Holky, moc děkuju. Nám urolog přetáhl a řekl ničím nemazat, do ničeho nemáčet, taky mám strach, že se to přilepí! Čím mažete po přetáhnutí??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl
14.2.13 20:06

Nejlepsi je framykoin na mazani a fakt to radeji mazte, je ale na predpis, ja bych to uz po zkusenostech neriskovala a i detska sestra se strasne divila ze nam nedali masticku a rekli ze na to nemame dva dny sahat, jsou to muka protoze si na to nenechal sahnout, ale sestra rikala za kazdou cenu mazat a nez aby sel znovu coz je pak problem je tam i dostat po predchozich zkusenostech, tak radeji mazat i za revu, dneska uz o tom ani pomalu nevi

• Citovat
  • Upravit
5625
14.2.13 20:41
@nepřihl píše:
Nejlepsi je framykoin na mazani a fakt to radeji mazte, je ale na predpis, ja bych to uz po zkusenostech neriskovala a i detska sestra se strasne divila ze nam nedali masticku a rekli ze na to nemame dva dny sahat, jsou to muka protoze si na to nenechal sahnout, ale sestra rikala za kazdou cenu mazat a nez aby sel znovu coz je pak problem je tam i dostat po predchozich zkusenostech, tak radeji mazat i za revu, dneska uz o tom ani pomalu nevi

Prosím tě, a kolikrát denně jste to mazali? Framykoin si můžu půjčit od svojí sestry, má ho. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
14.2.13 21:01

Proč to mazat antibiotickou mastí? 8o

Jak jsem pochopila tak tam zánět nemá ne? Ve vaně bych to zkusila přetahovat, ne na sucho :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5625
14.2.13 21:10
@Mia82 píše:
Proč to mazat antibiotickou mastí? 8oJak jsem pochopila tak tam zánět nemá ne? Ve vaně bych to zkusila přetahovat, ne na sucho :!

Večer jsem malého dala do vany, aby se mu ta předkožka rozvolnila. Ve vaně si na to ale sáhnout nenechal, přece jenom to má ještě dost citlivé. Jak jsem ho vydělala z vany, tak za šíleného řevu jsem mu stáhla předkožku, chudák malý :,( Má to zarudlé a drobné bílé tečky (asi sekret z podráždění), ale jinak si myslím, že bez zánětu. Opláchla jsem mu žalud heřmánkem. Mám strach, že jak to nebudu mazat, tak to v těch zarudlých místech přiroste, nějak si domýšlím, že ta mastička vytvoří bariéru, která bude bránit srůstu :?: Hrozně nerada bych, aby to odlepování musel znovu absolvovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5625
14.2.13 21:14
@Anonymní píše:
Ahoj ženy,
pokud by měl můj syn tento problém, okamžitě bych to řešila obřízkou.
Můj manžel je bohužel smutný příklad toho jak to jeho máma zanedbala a on má nyní problémy zejména při sexu. Není schopen dosáhnout orgasmu při normální souloži, a při trochu prudším pohybu ho to velmi bolí.
Bohužel ve 40-ti letech ho nemohu donutit jít k urologovi na zákrok.
Málem nás to stálo i šanci mít potomka :,(
Naštěstí jsem si poradila, po dlouhém přemlouvání podlehl a miminko čekáme díky „domáci inseminaci“
Ale upřímně, není to nic moc, když žijete s pocitem že chlapa nedokážete uspokojit, i když to není vaše vina… :oops: :nevim:

To je mi moc líto, chlapi by měli pochopit, že ženy mají gynekologa, oni zase urologa a hnala bych je na URO pravidelně na preventivku co rok od patnácti, aby se zbavili toho šíleného studu. Právě ze studu pak zanedbávají zdravotní problémy včetně těch nejhorších…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl
15.2.13 06:30

Presne tak, my taky zanet nemeli, ale masticka vytvori vrstvu, ktera zabrani prilepeni a navic se to rychleji zhoji, mazat rano a vecer

• Citovat
  • Upravit
5625
16.2.13 12:55

Tak se hlásím po pár dnech po zákroku. Včera jsme s malým byli na urologické pohotovosti, pinďa mu otekl a zrudl, protože jsme neměli doma ten framykoin a heřmánek to bohužel nezáchránil. Takže na pohovotosti hrůza, čistili mu to, protože do toho dostal zánět a dostali jsme recept na framykoin. Po masti se mu okamžitě zlepšilo, takže proplachujeme heřmánkem a mažeme a zatím dobrý. Jenom nechápu toho našeho urologa, proč nám tenhle postup a mast nepředepsal :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí