Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Z kupované tatarky ti nic nebude (pokud nebyla prošlá nebo 2 měsíce otevřená), ale 5 dní staré šunkofleky bych teda nejedla. Ale nemyslím si, že bys měla listeriózu, spíš nějaké nachlazení. Pokud se to nezlepší, vyrazila bych zítra ještě před víkendem k dr.
Z kupované tatarky nic mít nebudeš, někde jsi chytla nějakou virozu. Ale jist 5dni staré jídlo
to bych nejedla ani jako netehotna. To být tebou raději příště hodím do koše a ani bych se nedivila kdyby Te to prohnalo. Zkus nasadit probiotika. Ať je Ti brzo lépe.
Já vím, nevím co mě napadlo sníst ty šunkofleky ale ta chuť byla tak velká, že teď si to vyčítám a bojím se 😭
Z jidla, ktere je jen stare, listeriozu nedostanes. Ona se tam nemuze z niceho vytvorit. Listeriozu muzes dostat z lahudek, ktere jsou vlastne nakazene, a ta Listerie se v nich jeste pomnozi.
@Pukrle píše:
Z jidla, ktere je jen stare, listeriozu nedostanes. Ona se tam nemuze z niceho vytvorit. Listeriozu muzes dostat z lahudek, ktere jsou vlastne nakazene, a ta Listerie se v nich jeste pomnozi.
Děkuji moc. Strašně se mi ulevilo. Děkuji.
Ono to chutnalo normálně. Strašně dobre byly a já se prostě neudržela. ![]()
No nechápu, jak těstoviny mohly být po pěti dnech strašně dobré
třeba guláš nebo řízky - no dobrá, ale těstoviny pátý den bych teda nejedla
@Anonymní píše:
Děkuji moc. Strašně se mi ulevilo. Děkuji.
Ono to chutnalo normálně. Strašně dobre byly a já se prostě neudržela.
bojíš se jídla a koronaviru se nebojíš?
Znám lidi, co si úplně běžně v neděli vaří na celý týden a dojídají poslední porce ve čtvrtek. Pokud byly celou dobu v lednici a byly dobře tepelně upravené, nebála bych se. A tatarka ze sklenice je úplně ok. Ať je brzy lépe ![]()
Ahoj vím, že plno se mi začne smát ale už sem tolikrát přišla o dítě, že v klidu nedokážu být. Prosím proto o odpověď. Věci na které se zeptám jsem si neuvědomila ač si dávám velký pozor. Snědla jsem z lednice pět dní staré šunkofleky bylo jich strašně moc a sama jsem je nestihla dříve dojíst. Ale byly tak dobre že mi bylo líto je vyhodit. Za druhé dělala jsem zeleninový salát který jsem smíchala se zálivkou z bílého jogurtu a malé Tatarky hellmans. Momentálně mám rýmu, bolest v krku a 2 x denně chodím na wc omlouvám se ( velmi řídká stolice ) a mám zvýšenou teplotu. Mám 4 týdny do porodu a teď je to nejdyl co jsem donosila dítě. Prosím o normální odpověď. Ne prosím posmívání opravdu se bojím. Děkuji krásný den přeji.