Šunkofleky, tatarka - listerie

Anonymní
30.7.20 19:06

Šunkofleky, Tatarka - listerie

Ahoj vím, že plno se mi začne smát ale už sem tolikrát přišla o dítě, že v klidu nedokážu být. Prosím proto o odpověď. Věci na které se zeptám jsem si neuvědomila ač si dávám velký pozor. Snědla jsem z lednice pět dní staré šunkofleky bylo jich strašně moc a sama jsem je nestihla dříve dojíst. Ale byly tak dobre že mi bylo líto je vyhodit. Za druhé dělala jsem zeleninový salát který jsem smíchala se zálivkou z bílého jogurtu a malé Tatarky hellmans. Momentálně mám rýmu, bolest v krku a 2 x denně chodím na wc omlouvám se ( velmi řídká stolice ) a mám zvýšenou teplotu. Mám 4 týdny do porodu a teď je to nejdyl co jsem donosila dítě. Prosím o normální odpověď. Ne prosím posmívání opravdu se bojím. Děkuji krásný den přeji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10103
30.7.20 19:13

Z kupované tatarky ti nic nebude (pokud nebyla prošlá nebo 2 měsíce otevřená), ale 5 dní staré šunkofleky bych teda nejedla. Ale nemyslím si, že bys měla listeriózu, spíš nějaké nachlazení. Pokud se to nezlepší, vyrazila bych zítra ještě před víkendem k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
30.7.20 19:32

Spíš si jen nachlazena, nestresuj se, bude to ok ;)

• Citovat
  • Upravit
14062
30.7.20 19:37

Z kupované tatarky nic mít nebudeš, někde jsi chytla nějakou virozu. Ale jist 5dni staré jídlo 8o to bych nejedla ani jako netehotna. To být tebou raději příště hodím do koše a ani bych se nedivila kdyby Te to prohnalo. Zkus nasadit probiotika. Ať je Ti brzo lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.20 19:56

Já vím, nevím co mě napadlo sníst ty šunkofleky ale ta chuť byla tak velká, že teď si to vyčítám a bojím se 😭

• Citovat
  • Upravit
80476
30.7.20 19:56

To bude spíš koronavirus, jak něco z jídla, podle příznaků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1106
30.7.20 20:07

Z jidla, ktere je jen stare, listeriozu nedostanes. Ona se tam nemuze z niceho vytvorit. Listeriozu muzes dostat z lahudek, ktere jsou vlastne nakazene, a ta Listerie se v nich jeste pomnozi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.20 20:11
@Pukrle píše:
Z jidla, ktere je jen stare, listeriozu nedostanes. Ona se tam nemuze z niceho vytvorit. Listeriozu muzes dostat z lahudek, ktere jsou vlastne nakazene, a ta Listerie se v nich jeste pomnozi.

Děkuji moc. Strašně se mi ulevilo. Děkuji.
Ono to chutnalo normálně. Strašně dobre byly a já se prostě neudržela. :(

• Citovat
  • Upravit
80476
30.7.20 20:13

No nechápu, jak těstoviny mohly být po pěti dnech strašně dobré :nevim: třeba guláš nebo řízky - no dobrá, ale těstoviny pátý den bych teda nejedla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80476
30.7.20 20:14
@Anonymní píše:
Děkuji moc. Strašně se mi ulevilo. Děkuji.
Ono to chutnalo normálně. Strašně dobre byly a já se prostě neudržela. :(

bojíš se jídla a koronaviru se nebojíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
30.7.20 20:35

Znám lidi, co si úplně běžně v neděli vaří na celý týden a dojídají poslední porce ve čtvrtek. Pokud byly celou dobu v lednici a byly dobře tepelně upravené, nebála bych se. A tatarka ze sklenice je úplně ok. Ať je brzy lépe :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí